Merhaba arkadaşlar. Tavsiyeler doğrultusunda 49q60r samsung tv aldım. 2 haftalık deneyimlerimi sizinle paylaşmak istedim. Ekran parlaklığı tv kurulduktan sonra mağazadaki ile kıyaslandığında düşük kalıyor. Nedeni magazada resim modu "dinamik", tv kurulurken "standart". Ayarlardan değişebilirsiniz. "Akıllı mod"u açtığınızda parlaklığı gözünüzü rahatsız etmeyecek şekilde azaltıyor, ses düzeyi minimal artıyor. Hareketli sahnelerde akıcılığı hissediliyor fakat sahnenin başlangıcında çok minimal takılma hissi oluyor. (Bunun nedeni gerçek yenileme hızının 50 hz, yazılımsal olanın 2400 hz olması). Kanal geçiş hızı iyi. Ses performansı güzel ama subwoofer performansı beklemeyin. Youtube"da sesli arama yapmak istediğimde hata verdi, tv"yi sıfırlayıp tekrar denedim ama hata düzelmedi. Youtube"da sesli arama yapmıyor. Yazılımsal olduğunu düşünüyorum. İnternet browser hızı bilgisayar kadar değil ama fena sayılmaz. Mouse"um olmadığı için imlecin mouse"la kontrol edilip edilmediğini bilmiyorum. Telefondaki SmartThing uygulamasında sensör var ama imleci algılamada yetersiz. Ya çok hızlı hareket ediyor, ya da çok yavaş. İnternet hızınıza bağlı olarak filmlerde bazen takılmalar oluyor. Flaş belleğe film yükleyip denedim. Klasörler arasındaki geçiş hızı yavaş ama flaşı çıkarmadan tekrar klasörler arasında geçiş yaptığınızda klasörleri daha hızlı açıyor. Video oynatmada sıkıntı yok. Oyun konsolum yok, o yüzden oyun performansını deneyimleyemedim. "Kutu açılımı" videolarında kutudan 2 kumanda çıktığını görmüştüm ama benim aldığımdan tek kumanda çıktı (one remote controler). Kumandada "netflix", "prime video" ve "internet browser" kısayol tuşu var. "Prime video" yerine "youtube" kısayolu daha kullanışlı olabilirdi bence. Genel olarak çok memnunum. Alanlara şimdiden hayırlı olsun ?