eediz Çevrimdışı

eediz 

Aktif Üye
5 Mar 2020
336
E emre9229, aslında bende çok hakim değilim mi box s 4k yorumlardan anladığım kadarı ile genel kanı vestel TV İnternetten browserden memnun etmiyeceği için mi box alma tercihine girdim yoksa o kadar bilgi sahibi değilim film izlemecikten sonra internetten pek anlamı kalmıyor benim için gerçi netfix üye oldum
Ürün gelsin bakın beğenmezseniz akıllı özelliklerini yetmezse alırsınız bence android box. Bende yeni aldım tv yi. Amazon fire stick vardı. Daha bir kere açmadım. JVC de oldukça hızlı browser

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
2 gün önce gece vatan bilgisayarın LG Oled 55 C9 u 8999 TL ye indirmesiyle bu tvyi aldım.Garantiyide artı 3 yıl uzatacağım LG nin kendisinden vatandan değil.Toplamda 5 yıl garanti olacak.Umarım ekran yanığı problemi yaşamam çok tereddütlü aldım.Bu 5 yıllık garanti her türlü ekran yanığını kapsıyormuş.
Bakalım hayırlısı olsun.

eminmisin ekran yanığı konusunda?

zira hiç bir üretici de bunun Garantisi yok tüm dünyada!

tek istisna şudur(şayet senin poliçe klozunda buna dair bir aksi şerh yoksa)
ve de elindeki bir "sigorta poliçesi" midir?? zira işin bu kısmı da hilelidir!

örneğin "Uzatılmış garanti" yapılıyor bu farklı bir durum ve asıl doğru olan sigorta poliçesi yapılıyor
ki doğrusu budur ve de kloz olarak açıkça yazmalıdır!

bu durum USA veya EU da olsan bile aynıdır! zira orada da bu işler bu şekilde biraz hileli olarak
yapılıyor!

A Çevrimdışı

arven5959 

Aktif Üye
8 Nis 2020
97
46
A@eediz, teşekkür ederim öneriniz için@eediz, jvc tv nereden aldınız acaba bu konuda bilgi verirseniz sevinirim ve hızı iyi demişsiniz görüntü kalitesi nasıl uzaktan yanlardan çok kayıp taşıyor mu panel bilgisi aldınız mı gruptan bilgi verirseniz sevinirim

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
Panellerin Browser leri yüksek-bit rate desteklemezler,öncelikle dandik RAM ları yetmez!
1/2GB RAM derler doğru değildir! olsa bile performansları kötüdür!

örnek;NVidia Shield Box da 3GB Ram vardır ama piyasa işi hem de DDR-4GB RAM lerden çok daha iyi ve de hızlıdır!
ya da şöyle düşünün iyi bir 2GB=piyasa işi DDR4-4GB RAM dan daha iyidir!

zaten sistem 1/1,5GB yer ne kaldı geriye!

paneller de öyle bir sistem de yoktur,bunları adam gibi çalıştıracak+Donanım da yoktur!
GPU ları da dandik tir Mali en düşük serileri,ama Sony de üst seriler de Mali 860 vardır ve çok iyidir!

sonuç olarak bir çok kişi RUS sitelerinden(FILM için)izliyor,1080p diyorlar,bunların acil Göz doktorlarına
gitmeleri gerekiyor:ara

açmak başka,içeriğin kalitesi başka!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
Bugün AVF den okuduğum kadarıyla Samsung LCD üretim işini bırakıyor veya komple devrediyor ki bu aslında
onların bir kaç senedir düşündüğü bir şeydi! kısaca "zarar ediyoruz LCD işinden" diyorlar sürekli!

Sharp ise devrede yine,büyük ihtimalle de HiEnd panelleri Sharp dan alacaklar,diğer tüm serileri zaten Çin işi!!!
Ana sebeb ise Çin lilerin önlenemez yükselişi,maliyetlerin ciddi düşmesi!
Üstelik adamlar yeni model bazı LED tipli panel üretmeleri örneğin QD-Oled,MicroLED,QNED gibi!!
HiSense den de ULED çıkmıştı! gibi örnekler var,capon-kore işi bitti gibi ama devreye SHARP ın girmesi
iyi oldu bence ayrıca NEC de Sharp ile devreye giriyor! ki bu daha da iyi,ancak srun şu ki bunlar "ucuz mallar" değil
oldu olacak bir de Pioneer de girip NEC ile birlikte PDP Dükkanını açsa da millet en azından görüntü nedir görse yaw:hoba1

Sharp,NEC ile anladığım kadarıyla 8K+5Gen. için devreye giriyor(Sharp da kapasite ve yapım teknolojileri olarak
halen 12K ve 15K paneller için de üretime hazır hale gelinmiştir hem de 4 sene önce!)

5Gen. ise Pio ve Sharp ın üretim teknikleri ile ilgili olarak üretime hazır hale gelme işidir!
Pioneer ana ekibi(Beyin Takımı dır bunlar)halen çalışıyorlar,her an üretime geçecek biçimde!

Ancak tek sorun bu panelleri Çin faktörlerine göre kimler alacaktır!! Araba parasına TV almak kolay iş değildir yaw!

Bu arada Çin li BOE dünyanın en büyük panel üreticisi olmuşturLGD yi de geçerek,ancak bu büyüklük sadece
adet bazındadır,yoksa en büyük her zaman SHARP dır,lisansı veren o,teknolojyi bulan o tekniği yaratan yine o:ok

A Çevrimdışı

arven5959 

Aktif Üye
8 Nis 2020
97
46
albanez albanez, üstat bir sorum olacak tavsiyen üzerine grundig 50gcu8900b siparişini verdim bu modelde Bluetooth yok Bluetooth işini nasıl halledebiliriz soundbar almayı düşünüyorum Bluetooth mi box aldım gerçi onda kablo var kablolar ile uğramamak için nasıl bir çözüm önerirsiniz

S Çevrimdışı

sarper28

Aktif Üye
24 Şub 2018
221
2 gün önce gece vatan bilgisayarın LG Oled 55 C9 u 8999 TL ye indirmesiyle bu tvyi aldım.Garantiyide artı 3 yıl uzatacağım LG nin kendisinden vatandan değil.Toplamda 5 yıl garanti olacak.Umarım ekran yanığı problemi yaşamam çok tereddütlü aldım.Bu 5 yıllık garanti her türlü ekran yanığını kapsıyormuş.
Bakalım hayırlısı olsun.
Hocam burn in kapsama olayı eskiden vardı sanırım, LG baktı çok oluyor çıkarttı onu garantiden gibi hatırlıyorum. Bir sorgulayın isterseniz. Bu arada güzel fiyat yakalamışsıniz, sayet projeksiyon sisteme geçemezsem alacağım ben de :)

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
Bu arada HUAWEI ilk "OLED" panelini çıkardı!

Not;Çin yerel pazarında zaten bir kaç senedir bir çok üretici LGD den aldıkları Oled paneller
ile zaten yerel pazar için OLED TV yapıyorlardı,üstelik bizde ki gibi absürt rakamlara da satılmıyorlardı!

panel 65" ancak dikkatimi çeken ise NIT değerini 1000candela vermeleri ve FAKE değilse oldukça güzel demektir!
HiSilicon dan Chip kullanmışlar en son/en üst modelini ki bu da çok güzel!
Ve de RAM 6GB ki bu da yine FAKE değilse çok iyi! Çin lilerin RAM/ROM bilgileri ya yalnıştır ya da
o seviye değildir,onun için FAKE diyorum zırt-pırt:hmm
ROM da 128GB bu da çok iyi!

OS olarak kendilerinin>>Hongmeng i var(sanırım telefonlar da bu var???)

Gelelim yine FAKE değilse Speaker sistemlerine 75Watt demişler!!! kasa içine tam 14 tane yerleştirmişler(12 Tweeter)
6 full driver)
nasıl ses kalitesi veriyor belli değil daha!

bitmedi daha camera var sırada! 24MP geniş-açılı Hi3559C chip li
1080p/30fps

fiyat $ 3500 kağıt Çin fiyatı
yaw bunu Çin de alacak adam varmı:haha

ve sırada OnePlus ile Xiaomi de var LCD/OLED için!
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

albanez albanez, üstat bir sorum olacak tavsiyen üzerine grundig 50gcu8900b siparişini verdim bu modelde Bluetooth yok Bluetooth işini nasıl halledebiliriz soundbar almayı düşünüyorum Bluetooth mi box aldım gerçi onda kablo var kablolar ile uğramamak için nasıl bir çözüm önerirsiniz

olmadığını yazmıştım! hatta bu devirde bunsuz cihazmı olur demiştim,biz de 1 saat aradıktan sonra olmadığını öğrenmiştik yaw:hayir
benim için bunun da önemi yok ama bazı insanlar için olabilir,Sound-bar için bir şey diyemem,bence hiç acele etme!
ses kalitesi bu serilerde oldukça iyidir! ben beğendim ama ses le işim yok benim,seni kesmezse o zaman SB işine bakarsın

Mi yi bilmiyorum(Bluetooth için)onu da bir şekilde bilen birisi yol gösterir sanırım

OKANTÜRK Çevrimdışı

OKANTÜRK

Aktif Üye
21 Mar 2020
168
48
Huawei Yeni OLED TV Sızdırıldı
Şirket Huawei SmartScreen 65 inç OLED panele sahip X65 TV Sızdırıldı.

Huawei SmartScreen Tv 4K çözünürlük sunmaktadır ve aynı zamanda HDR10'u desteği bulunmaktadır.Tv 1000 nit parlaklık seviyesine çıkabilir.

Donanım konusundan ise TV Huawei’den HONGHU 89) SoC, 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı ile gelmektedir.
İşletim sistemi olarak Şirket geliştirdiği HarmonyOS işletim sistemini kullanacak Tabi bu güzel Tv ses sistemi konusunda da etkileyici olarak gelecek 14 hoparlör kullanılarak ortamı etkisi altına alacak gibi görünüyor.

Huawei Tv’de bir Pop-up kamera da kullanılmaktadır bu kamera 24 megapikselle sahiptir.

0__yDVtfLoZUFi78er.jpg

0_qbmonVRX5WjqtGvc.jpg

0_vlhlwLi_PVFs0nZB.jpg

B Çevrimdışı

baba1111

Yeni Üye
11 Nis 2020
6
45
46" panasonic neoplazma televizyonumuz var, bayağı teferruatlı bir tv sanırım, arkasında sürekli çalışan 3-4 tane fanı var.elektrik tasarrufunu da bahane ederek daha büyük bir led tvye geçmek istiyoruz.

Ürünün Kullanım Ortamı: oturma odası, sağdan ışık alacak, genelde akşam izlenecek
Oturma Düzeni: genelde karşıdan bakılacak fakat yan oturanlar için max. 25 derece
izleme mesafesi: 2.5m - 3m
boyut: 55-58" düşünüyorum
izleme amacı: film, dizi (torrent ile 4k indirip bilgisayarda oynatıp hdmi ile aktaracağız)
smart, android olmasa da olur, paneli iyi olsun yeter
hoparlör : önemli değil, ses sistemi ile kullanılacak

marka takıntım yok
Bütçe 4000 (gönlüm 3000tllik 55" vestellerden yana)

bir de sorum var,

eski nesil 5.1 sinema sistemim var (dolby pro logic 2 destekliyor lg ht805ph),
bilgisayardan 4k ve 5.1 seslendirmeli filmleri hdmi( HDMI 2.0b ) ile televizyona bağlayıp,
televizyondan optik çıkış ile ses sistemine bağlasam 5 kanal ses alabilirmiyim acaba?

albanez albanez

saygılar, sevgiler, teşekkürler

S Çevrimdışı

sarper28

Aktif Üye
24 Şub 2018
221
Bu arada HUAWEI ilk "OLED" panelini çıkardı!

Not;Çin yerel pazarında zaten bir kaç senedir bir çok üretici LGD den aldıkları Oled paneller
ile zaten yerel pazar için OLED TV yapıyorlardı,üstelik bizde ki gibi absürt rakamlara da satılmıyorlardı!

panel 65" ancak dikkatimi çeken ise NIT değerini 1000candela vermeleri ve FAKE değilse oldukça güzel demektir!
HiSilicon dan Chip kullanmışlar en son/en üst modelini ki bu da çok güzel!
Ve de RAM 6GB ki bu da yine FAKE değilse çok iyi! Çin lilerin RAM/ROM bilgileri ya yalnıştır ya da
o seviye değildir,onun için FAKE diyorum zırt-pırt:hmm
ROM da 128GB bu da çok iyi!

OS olarak kendilerinin>>Hongmeng i var(sanırım telefonlar da bu var???)

Gelelim yine FAKE değilse Speaker sistemlerine 75Watt demişler!!! kasa içine tam 14 tane yerleştirmişler(12 Tweeter)
6 full driver)
nasıl ses kalitesi veriyor belli değil daha!

bitmedi daha camera var sırada! 24MP geniş-açılı Hi3559C chip li
1080p/30fps

fiyat $ 3500 kağıt Çin fiyatı
yaw bunu Çin de alacak adam varmı:haha

ve sırada OnePlus ile Xiaomi de var LCD/OLED için!

olmadığını yazmıştım! hatta bu devirde bunsuz cihazmı olur demiştim,biz de 1 saat aradıktan sonra olmadığını öğrenmiştik yaw:hayir
benim için bunun da önemi yok ama bazı insanlar için olabilir,Sound-bar için bir şey diyemem,bence hiç acele etme!
ses kalitesi bu serilerde oldukça iyidir! ben beğendim ama ses le işim yok benim,seni kesmezse o zaman SB işine bakarsın

Mi yi bilmiyorum(Bluetooth için)onu da bir şekilde bilen birisi yol gösterir sanırım

Hocam bu Huawei tvlerin OS da leş gibi reklam oluyor, Linus tech tips in bir videosu vardı adam reklamdan video oynatamadi bir türlü

Edit:

C Çevrimdışı

ciscimit

Yeni Üye
4 Nis 2020
8
39
Hayırlı uğurlu olsun. Memnun musunuz? Kaç metre izleme mesafeniz? Hareketli görüntülerde durum nedir? Ulusal kanalları izlerken herhangi bir problem çıkıyor mu? Ses seviyesi nasıl?
C ciscimit, peki memnunmusunuz 9280 modelinden eksi ve artı yönlerini söylerseniz memnun olurum
tv dün akşam teslim ettiler.normalde bugün kurulum için geleceklerdi ama sokağa çıkma yasağı nedeniyle pazartesine kaldı. servis kurulumundan sonra cevap verebilirim ancak

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,389
yaw şu Çin lilere hastayım:clap2

ülen herifler Çin version panel getirmişler bir de kurulum da birbirlerine gülüyorlar yaw:kiskis

not;normal de böyle değildir EU için(Hisense)veya USA/Canada için değişik local markalar
direk ingilizce oluyor veya çince/ingilizce olur!

bazı uygulamalar alet şayet Çin vers. ise Çin dışında zaten çalışmaz,bazı International
vers larda yine böyledir(iptv işi ise paralı olursa çalışır!) gibi tamamen abuk işleri vardır

Huawei ve Xiaomi zaten telefoncu biliyorsunuz,TV leri de fason ya TPV yapıyor ya da
TCL filan yapar kendileri yapmış gibi gösterirler!

OC lerin kimin yaptığı ise belirsizdir!
Donanım(bazı elemanlar)bilgileri yine pek sağlıklı bilgiler değildir!

RAM 4GB denir soğutucuyu bir kaldırırsın altından 2GB çıkar:haha1

yaw Huawei nin patronu Trump u bile bıktırdı-yıldırdı
bu Çin liler böyle adamlar dır:kiskis

yaw şu Çin lilere hastayım:clap2

ülen herifler Çin version panel getirmişler bir de kurulum da birbirlerine gülüyorlar yaw:kiskis

not;normal de böyle değildir EU için(Hisense)veya USA/Canada için değişik local markalar
direk ingilizce oluyor veya çince/ingilizce olur!

bazı uygulamalar alet şayet Çin vers. ise Çin dışında zaten çalışmaz,bazı International
vers larda yine böyledir(iptv işi ise paralı olursa çalışır!) gibi tamamen abuk işleri vardır

Huawei ve Xiaomi zaten telefoncu biliyorsunuz,TV leri de fason ya TPV yapıyor ya da
TCL filan yapar kendileri yapmış gibi gösterirler!

OC lerin kimin yaptığı ise belirsizdir!
Donanım(bazı elemanlar)bilgileri yine pek sağlıklı bilgiler değildir!

RAM 4GB denir soğutucuyu bir kaldırırsın altından 2GB çıkar:haha1

yaw Huawei nin patronu Trump u bile bıktırdı-yıldırdı
bu Çin liler böyle adamlar dır:kiskis

eediz Çevrimdışı

eediz 

Aktif Üye
5 Mar 2020
336
A@eediz, teşekkür ederim öneriniz için@eediz, jvc tv nereden aldınız acaba bu konuda bilgi verirseniz sevinirim ve hızı iyi demişsiniz görüntü kalitesi nasıl uzaktan yanlardan çok kayıp taşıyor mu panel bilgisi aldınız mı gruptan bilgi verirseniz sevinirim
lg ips panel gayet guzel kenarlarda bir sorun yok. Bimden aldim. Bim genel mudurlugunu arayip stok sordurmaniz lazim. Hangi ildesiniz

Geri
Üst Alt