Beyler şu forumlar olmasa ne iyi olurdu hele hele bizim memleket de!
"Televizyon" konusu tam evlere şenlik hallere geldi maalesef!
A-Normal de adam gidecek bir TV alacak ve bir şeyler bilmesi de gerekmiyor,satıcılar da zaten bilmez sadece sallar
ama onun işi o malını satacak çünkü ve neyi satıyorsa zaten alemin de Kralı o TV dir!
Adam TV yi alıp gelecek mutlu yaşayacak,bilgisi filan da olmadığı için çoğu sorunları da zaten hayat boyu da görmeyecek
ve süper bir TV aldım diye de acaip bir mutluluk daha yaşayacaktır!
B-"Forumlar" işte buraya girdimi bütün hayatı kararıyor! Bilen-Bilmeyen herkes bir şeyler yazınca adam da haklı olarak
acaba acaba acaba diye ortalık da dolanacak doğal olarak çünkü sürekli bazı şeyler onu bilinçaltın da sorgulayacaktır!
Hatta kendi kendine bile karar veremeyecek hallare düşecektir!
C-"Forumlar"(Türkiye de böyle dir)bir şekilde mal satmanın beleş olduğu ve en kolay olduğu mekanlar dır! Fake girersin
uzun yıllar da işi tutabilirsin! özellikle mağaza çalışanları ve bir şekilde TV işinden satışa yönelik işler yapanların bulunmaz
mekanları dır Forumlar,adamı atamazsın! atsan bile yine damlar bazıları bir kaç fake nick ile dolanır!
Bu örneklemeler çoğaltılabilir ve şimdi bu işler den çakmayan o adam bir paneli alacağı varsa bile artık "acaba" diye kafasın da
sorguladığı için güzel olan bir paneli bile alamıyor hallere düşecektir!
D-İşi biliyorsan ahkam kes ama bilmeyen de otursun aşağıya!
Bize gelirsek insanları yönlendiren işte bu hiç bir boku bilmeyip de maksat x markayı aldırmak olan tipler veriyorlar gazı haybeye!
Sonuç olarak bunları okuyan adam TV filan almaz hale geliyor veya bunların tuzağına düşüp bir şey alıyor v.s
Ben TF/DH de Yöneticilere sürekli PM leri takip edin derdim,TF de bunu yapıyorlar ama DH de böyle bir şey yoktur!
Bir sürü insan biliyorum adam "satıcı" ülen dingil senin ne işin forumlar da o zaman!!
Bir şekil de Yönetimle de anlaşıyor bu çakallar gelsin satışlar oluyor!
E-Şimdi kala kala 3/5 Marka kaldı ortada abooow denecek kalitede bir panel de kalmadı! ama fiyatı bazı paneller de
adama gerçekten abowww dedirtiyor veya çüşşşş dedirtiyor! aslında panel almak çok kolay şimdi ortada aman aman bir
seçenekler yok ki! ama adamın kafası uçtuğu için buradan bile bir seçim yapamıyor!
Eskiden olsa bu iş çok daha zordu çünkü en baba paneller vardır,kalite v.s zaten hiç konuşmuyorum bile o zaman da bu
iki ayaklı çakallar bu baba panellerin başlıklarına dadanırlar "yaw Pio da kimmiş" diye insanlara kafa tutarlardı!
veya x bir markanın şu modeli derdik bu tipsizlere oraya da gelirler di! "Panasonic PDP ne yaw" derler di biz küfür dahil
basardık ağır lafları herifler kaçarlar dı,neyseki başlık temiz ve herkes kullancı olduğu için Yönetim de anlayış gösterirdi!
İşte o zaman bile kafası şişen adam yaw aylardır hala panel alamadım diye bir dert yanardı,abi al şunu derdik ama kafası
karışmış adamın o "şerefsiz" tipler yüzünden!
TR de Forum yönetimleri maalesef buna bir çözüm bulamadıkları gibi artık aleni cirit atıyor bu tipler forumlar da
hani bir de bilsi olsa amenna diyeceğim ama o da yok herif tın-tın yaw;abi senin bir şey yazmaya bile hakkın yok ki!
ayıp değilmi hatta günah değilmi????
++
Bu arada Ürertciler de bu işin içine sıçtılar hep birlikte;X markası 35 tane model çıkarıyor! bunu da bölünce altlara v.s
oluyor sana 165 tane TV,gel de seç!
++
Samsung a bakıyorum yaw bir tane bile HiEnd den çıkan ve o derece üst seviye bir paneli yok!2017 de(2018 de öyle görünüyor!
UK de ki AVF den dün çok uzun bir inceleme okudum(adamı tanırım ama orası da "Samsung alın kardeşim" havasın da bir yer dir)
İlk defa bir "Qled"(OLED değil dalgaya düşmeyin sakın!!)paneli 9/10 not seviyesine çıkmış,tüm teknik değerlerine baktım alet
gerçekten çok sıkı ve de alınır ama parası manyak olmuş yaw! gel de al şimdi!
Qled-N(2018 Model) serisi "FALD*" panel olması çok ciddi bir artı olmuş
Zone/LED sayısı nedense sır gibi saklıdır ama bir Pany nin Z9 gibi de olmadığı anlaşılıyor ancak resim kalitesi olarak Pany den
daha iyi!
Ben kağıt üstün den okuduğum zaman tam benlik dedim ama fiyatı hiç de benlik değil! amannn bende uzak dursun o zaman
Şimdi koskoca Samy de 2018 den bir tek bu panel var ayağı yere sağlam basan diğerleri ise bugün gördüğünüz M lerin kopyası!
İyi de abi bu paneli TR de kaç kişi alacak şimdi!
Panasonic Z9 da yok,zaten herifler TR yi 2013 de terkettiler olan ve sanırım Profilo Grubu ithal ediyor bunları dandik düşük seviye
5/6 serisi LCD leri uzak durun bunlar dan!
Sony den 2018 olarak çıkan XF9x serisi 2018 tüm Samy ler den daha iyidir! 2017 9405/9305 hala OK dir 2018 den de XF9x serisi OK dir
ama bunların hepsi pahalı hatta çok pahalı paneller dir ve bunları alacak adamlar forumlar da filan dolaşmazlar!
Ben böyle bir çok kişiye bunları halen aldırıyorum tabi ki ama bunlar "şak diye basıp alan adamlar dır"!!!
Burada vatandaş gelmiş 2 kağıda ne var 3 kağıda ne var diyor! bunlar onlara hitap etmez açık yazayım dolayıaıyla biz 2/3/4 kağıda olanlara
bakacağız! onlar da çeşit aslında çok fazla ama aşırı fazla seri olarak çıktıkları için(hemen hepsi aynıdır aslında)seçim yapmak zor oluyor
++
Samsung *FALD panel;çakma olduğunu biliyorum ama bunun çakması da çok iyi dir! zaten inceleme de bu görülüyor!
LocalDimming sistemi de çakma dır,olsun çakma olsun o da çok iyi dir!
Samy bu işin "çakmaların" da bana göre en iyisi dir!
LocalDimming Engine artık yok yerine çakması vardır! harbisi ise bizim Tosh SV685 panel de vardır veya Sony X45x veya Sharp XS1 veya Toshiba ZL1
gibi.....
Bu arada FALD diye HiEnd ler de bazı paneller vardır bunlar da hikaye FALD dır bazıları da kötüdür örneğin Sony den 2016/17 ler de 9xxx serisi gibi!
"Direct-LED" iyidir ama tek başına çok da iyi değildir!
Sonuç olarak işin içinde bolca çakma işleri de vardır!
"FALD" paneller gerçek veya çakma;zaten kötü bir teknoloji olan bu LCD yapısın da kötünün iyileri olarak ortaya çıkar!
Ama herifler de bunu en tepede ki en pahalı panele koyuyorlar yani tam "Butik Ürün" oluyor++