E Çevrimdışı

emrahsnr

Aktif Üye
15 Ara 2019
85
44
merhabalar.
60 yaşını deviren annem-babam için 55" bir TV düşünüyoruz. İki kişler ama tek tv ytmiyormuş :)
Ağırlıklı olarak TV yayını, dsamrt, tivibu izlenecek. Vestel55ud9500 nasıldır sizce? Şu an samsung 40c650 kullanıyorlar. 2010da aldık sanırım. Çok net bir görüntüsü var tv yayınlarında bile. Bu yüzden yeni tvde hayal kırıklığı yaşasınlar istemiyorum.
Vestele ön yargılıyım biraz. kendim 65" LG oled kullanıyorum. Tabi isterdim onlara da sony xg serisi falan almayı ama, babam kesinlikle istemiyor o fiyatlarda bir TV. Max bütçe 5 bin, hatta daha ucuza olursa daha iyi olur diyor. Şimdi 4 bin küsürlere samsungun giriş seviyesi RU serileri var...ama 4-5 bin tl de giriş seviye bir tv vermelerini istemiyoum.

bu vestel 55UD9500ü alsak, memnun kalırlar mı? 50 hz olması sorun yaratır mı acaba?

@albanez
@Adem Helvacı

S Çevrimdışı

sarper28

Aktif Üye
24 Şub 2018
221
merhabalar.
60 yaşını deviren annem-babam için 55" bir TV düşünüyoruz. İki kişler ama tek tv ytmiyormuş :)
Ağırlıklı olarak TV yayını, dsamrt, tivibu izlenecek. Vestel55ud9500 nasıldır sizce? Şu an samsung 40c650 kullanıyorlar. 2010da aldık sanırım. Çok net bir görüntüsü var tv yayınlarında bile. Bu yüzden yeni tvde hayal kırıklığı yaşasınlar istemiyorum.
Vestele ön yargılıyım biraz. kendim 65" LG oled kullanıyorum. Tabi isterdim onlara da sony xg serisi falan almayı ama, babam kesinlikle istemiyor o fiyatlarda bir TV. Max bütçe 5 bin, hatta daha ucuza olursa daha iyi olur diyor. Şimdi 4 bin küsürlere samsungun giriş seviyesi RU serileri var...ama 4-5 bin tl de giriş seviye bir tv vermelerini istemiyoum.

bu vestel 55UD9500ü alsak, memnun kalırlar mı? 50 hz olması sorun yaratır mı acaba?

@albanez
@Adem Helvacı

Dostum tv nin 50hz olması yayının 50hz olmasindan, tv 60hz hepsi standart. 58ud8200 kullanıyorum hedefim benim de oled, idareten işe başlayıp para birikene kadar pc bağlamalik aldım. 9500 serisi daha iyi ama tabiki smartı yarı smart :) aklı gidiyor arada onu bil. Ama yeter aileye. Bizimkilerde 49 inc jvc var dsmart fix kart mi ne aldırdım kutu derdi de yok keyifleri yerinde, biraz karanlık kalıyor bizim salona o kadar. Smartla tek işleri netflix başka yok.

Emekliye yeter diyorum.

Bana da 65inc c9 oled alma gücü nasip olması dileğiyle dinimiz amin :)

E Çevrimdışı

emrahsnr

Aktif Üye
15 Ara 2019
85
44
Dostum tv nin 50hz olması yayının 50hz olmasindan, tv 60hz hepsi standart. 58ud8200 kullanıyorum hedefim benim de oled, idareten işe başlayıp para birikene kadar pc bağlamalik aldım. 9500 serisi daha iyi ama tabiki smartı yarı smart :) aklı gidiyor arada onu bil. Ama yeter aileye. Bizimkilerde 49 inc jvc var dsmart fix kart mi ne aldırdım kutu derdi de yok keyifleri yerinde, biraz karanlık kalıyor bizim salona o kadar. Smartla tek işleri netflix başka yok.

Emekliye yeter diyorum.

Bana da 65inc c9 oled alma gücü nasip olması dileğiyle dinimiz amin :)
Sağolun.

Oled başka bir dünya. Tabi onun da olumsz yanları var gerçi...

Umarım alırsınız en kısa zaamanda. Benim 2 seneyi doldurdu. Çok iyi bir fiyata almıştım. Şu anki fiyatları korkunç durumda maalesef...

Yalnız, panelin 50 hz olması ile yayının 50 hz olması arasında bir bağ yok...
Panelin kendi yenileme hızı 50 hz...
Avrupadaki TVler 60 hz-120 hz değildir. Bu değerler, KuzeY Amerika ülkeleri ve 2-3 ülke için geçerli.
Avrupaya gönderilen paneller 50 hz-100 hz şeklindedir.
K. Amerikada 60-120 diye gider. İnternette çoğu bilgi Amerikan kaynaklı oldugu için, bizimkiler de copy-paste yaptıkları için, TRdeki TV'ler için de 60hz-120 hz ifadelerii kullanıyorlar ki hatalıdır.

S Çevrimdışı

sarper28

Aktif Üye
24 Şub 2018
221
Sağolun.

Oled başka bir dünya. Tabi onun da olumsz yanları var gerçi...

Umarım alırsınız en kısa zaamanda. Benim 2 seneyi doldurdu. Çok iyi bir fiyata almıştım. Şu anki fiyatları korkunç durumda maalesef...

Yalnız, panelin 50 hz olması ile yayının 50 hz olması arasında bir bağ yok...
Panelin kendi yenileme hızı 50 hz...
Avrupadaki TVler 60 hz-120 hz değildir. Bu değerler, KuzeY Amerika ülkeleri ve 2-3 ülke için geçerli.
Avrupaya gönderilen paneller 50 hz-100 hz şeklindedir.
K. Amerikada 60-120 diye gider. İnternette çoğu bilgi Amerikan kaynaklı oldugu için, bizimkiler de copy-paste yaptıkları için, TRdeki TV'ler için de 60hz-120 hz ifadelerii kullanıyorlar ki hatalıdır.

Hocam tv yi pc ye bağladığım zaman 60hz de kullanıyorum. Bu sebeple 60hz dedim panel. hatta oc ile 68hz e kadar zorladım daha yukarı çıkmadı onu da ya panel yemiyor ya da tv üstündeki hdmi2.1 portu tutturamadım bir türlü :) veya yok öyle bir port :)

Bunun dışında yayın izlerken veya netflix izlerken kaçta izliyoruz bilmemizin yolu olmadığı için bu çıkarımda bulunuyorum.

B Çevrimdışı

beko123

Yeni Üye
9 Ara 2019
11
52
Teknosa gg da gcu9800 sıfır 5200 lerde takip edin extra puan sepet indirimi vs gelebilir ips premium paneller arasında zaten en uygunu bu haliyle de takip edin derim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Teknik spec. 4k ise programda ds öyle çıkacaktır dediğiniz durum alt piksel dizilimi ise lg ve samsung pentile ekranlarında kullanılabiliyor ki o farkı tv de izleme mesafesinde anlamanız imkansız ki holywood un bile fullhd yi iyileştirip 4k diye pazarladığı ortamda kaynak nerede ? Konusuna hiç girmeyeceğim bile... Kısaca iyi bir panelse alın...
Blaupunkt BLA50AS570stl 127cm (50 inch) Androin 4K ULTRA HD LED Smart TV
bu tv ile ilgileniyorum.Slovakya uretimi gercek 100hz panel fiyat 2849tl.gercekse bu fiyata cok uygun baska tv yok bu özelliklere göre... kapalı kutu fotosunu ıstedim .Ama tv ile ilgili internette bir bilgiye rastlamadım bla50a570 var oda fhd olarak bilgi sunuluyor.stl ile biten 4k mış .O yuzden cok guvenemiyorum 4k 100 hz olmaz diye.Beyin grup ithal ediyormus slovakyadan???

R Çevrimdışı

ruhatakkus

Yeni Üye
16 Ara 2019
1
25
merhaba, biz üç öğrenci taksitle led tv almaya karar verdik ve seçeneklere göz atıyoruz. playstation oynarken ve(ya) maç izlerken sıkıntı yaratmayacak bir televizyona ihtiyacımız var. ilk etapta 106 ekran baktık ama awox, sunny gibi markalardan pek emin olamadık. 1200-1300 lira gibi bir limitimiz var ve saydığım markaların da büyük ekranlı televizyonları mevcut büyük ekranlı olarak. daha iyi markaların düşük ekranlı led tv'lerini de tavsiye edebilirsiniz. tavsiyelerinizi merakla bekliyoruz, şimdiden teşekkürler :)

S Çevrimdışı

Strongergo

Yeni Üye
13 Ara 2019
10
38
32 Inc fhd bulursun anca ama 1k çok para degil, teşhir ürünü kovala istersen, pc ye de baglayacaksan smart arama al iyi bir panel geç derim, tavsiye verebileceğim bir alan degil çok da seçeneğin yok.
Teşekkürler. Peki hocam tavsiye edebileceğiniz bir tv ya da monitör var mı? Ve monitör ile tv arasındaki fark nedir?

F Çevrimdışı

FİLMCİ

Yeni Üye
10 Kas 2019
32
47
Blaupunkt BLA50AS570stl 127cm (50 inch) Androin 4K ULTRA HD LED Smart TV
bu tv ile ilgileniyorum.Slovakya uretimi gercek 100hz panel fiyat 2849tl.gercekse bu fiyata cok uygun baska tv yok bu özelliklere göre... kapalı kutu fotosunu ıstedim .Ama tv ile ilgili internette bir bilgiye rastlamadım bla50a570 var oda fhd olarak bilgi sunuluyor.stl ile biten 4k mış .O yuzden cok guvenemiyorum 4k 100 hz olmaz diye.Beyin grup ithal ediyormus slovakyadan???
Panel yenileme hızı va vb bilgilerini nereden aldınız ?

T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Arkadaşlar hepinizin aklında bulunsun Tv'nin kendinden orjinal en az 100hz yenileme hızı olacak 50hz ama yazılımla 850hz oluyormuş hikaye gerçek değeri 100hz olan tv almaya özen gösterin o zaman kalite neymiş anlarsınız görüntü renkler canlımı canlı net görüntü link bırakıyorum aradaki farka bakın

S Çevrimdışı

sarper28

Aktif Üye
24 Şub 2018
221
Teşekkürler. Peki hocam tavsiye edebileceğiniz bir tv ya da monitör var mı? Ve monitör ile tv arasındaki fark nedir?

Pc monitor alırsan büyük ihtimal ips olacak e dolayısıyla düşük kontrast, pek filmlik olmaz. Tv alırsan va seçeneğin var en azından film izlenecek birsey alabilirsin 1k paraya. Monitörde va lar uçuk fiyatlara.

Tavsiye ne desem yalan olacak Valla kendine uyan birsey şec koy buraya elimden geldiğince iyi mi kötü mü anlatmaya çalışayım. Maksat işin görülsün. Ama tavsiyem bu fiyata ikinci el birsey bakarsan belki daha kaliteli bir tv ye sahip olabilirsin en azından.

F Çevrimdışı

FİLMCİ

Yeni Üye
10 Kas 2019
32
47
Arkadaşlar hepinizin aklında bulunsun Tv'nin kendinden orjinal en az 100hz yenileme hızı olacak 50hz ama yazılımla 850hz oluyormuş hikaye gerçek değeri 100hz olan tv almaya özen gösterin o zaman kalite neymiş anlarsınız görüntü renkler canlımı canlı net görüntü link bırakıyorum aradaki farka bakın

Kaynak 60 hz nativ sanırım fark görümmüyor motionda

Geri
Üst Alt