M Çevrimdışı

mateseko

Aktif Üye
4 Nis 2018
67
42
sana cevap vermeyeceğim bana yazma üstünede alınma arkadaşla yazışıyoruz o kadar okumazsın olur biter sende o markayı tavsiye edersin bitti.
Arkadasim ben ne alinacam sen cevap yazdıkça banada cevap doğuyor kusura bakma sen alınma benim soruma cevap ver önce ki sonra tavsiyede bulunursun burası tartışma forumu degilmi ortaya laf at sonra kaç isine gelmeyince cevap verme oldu tamam

M Çevrimdışı

mert _turkiye

Aktif Üye
3 Tem 2019
135
20
Youtubeda videosu var 65 inçlik olanın yorumdan bi sor istersen arkadaşa.Hbden ben almam zaten miboxu 1 ayda zor iade aldım şikayet yazarak tvyi 10 ay da verirler herhalde:)
aynen o siteden bişi alınmaz bende sildirdim kaydımı da :) bu hareketli görüntü olayını o arkadaş bilmez yeni almış öyle uzman biri değil sadece anlatmış nasıl kullandığını ...

R Çevrimdışı

recep1965

Yeni Üye
27 Kas 2019
23
34
aynen o siteden bişi alınmaz bende sildirdim kaydımı da :) bu hareketli görüntü olayını o arkadaş bilmez yeni almış öyle uzman biri değil sadece anlatmış nasıl kullandığını ...

Olsun hocam onda var mı yok mu belli eder.İptvde bendede 25 fpsdeki görüntüde top titrerdi sanki hafif buzlanma olurdu pus7304 modelinde sanırsam bu olay 50hz oldugu için oluyor .s ama sonyde de oluyorsa yandık 100hz almak içinde bütçeyi arttırmak lazım

M Çevrimdışı

mert _turkiye

Aktif Üye
3 Tem 2019
135
20
Olsun hocam onda var mı yok mu belli eder.İptvde bendede 25 fpsdeki görüntüde top titrerdi sanki hafif buzlanma olurdu pus7304 modelinde sanırsam bu olay 50hz oldugu için oluyor .s ama sonyde de oluyorsa yandık 100hz almak içinde bütçeyi arttırmak lazım
yorumlara baktım da xf9005 te bile var yazmışlar yani bu yayınla ilgili bi durum mu yoksa 50hz 100 hz olayımı bildiğim kadarıyla tv yayınları 24 fps oluyor tv 100 hz de olsa 50 hz de olsa değişmiyor. ben 100 hz de kullandım ama dikkatimi çekmemişti yada böyle bi sorun yoktu. adem hocamda yok bu günlerde o cevap verebilir Adem Helvacı Adem Helvacı

1 Çevrimdışı

10vil

Aktif Üye
7 Kas 2019
138
43
merhaba mert ..nasılsın kanka.. biraz gerginlik olmuş bi arkadaşla aranızda grundig konusunda ..tavsiyeni dikkate alacağım zaten grundig o linki verdiğim tv 3.599 bidahaa inmez gibi..1 günlük media market indirimi idi...zaten vlx9750 hakkkındaki düşüncelerin aklımın bir ucunda duruyor...dediğin gibi 4.000 tl grundige vereceğime .2000 tl daha verip sony markasını almak bana daha mantıklı geliyor.. grundig çok yüksek tutuyor fiyatları..örneğin gcu 9800 bu cihaz almak isterdim çok sık bir kasası var oled tvler gibi..sesi zaten harika markette açtım sesini tvnin süper ses sistemi var..çok yüksek fiyatı bence ..5.500 tl idi 2 hafta önce aydında media markettee gözümle gördüm kapalı kutu al git dediler 8.10 kutu vardı ama fiyat yinede 5.500 e pahalı geldi bana..dedim kendidi kendime 5.500 vereceğime 500 daha verip sony xf 9005 almak daha mantıklı olur diye düşündüm...tabi bu benim düşüncem..herkes farklı düşünebilir..kimi ips ekran seviyordur renkleri daha canlı ister,yada evde oturma düzeni yanlardan bakılmaya dayalıdır okişide ona göre bir mantık yürütüp gcu 9800 ü tercih edebilir..güzel cihaz kısaca 9800..8900 modelini de çok beğendim ama 3.599 tl fiyatı var ikendi..4.400 e fitatı çektiklerinde soğudum o cihazdanda..xg8096 4500 dü kaçırdım ado hoca yaktı beni..bizi forumdan kovdu 2 hafta sen o arada kapmışsın 4.500 den sudan ucuz cıhazı ben görmedim kaçırdım..belkıde kovulmasak o ara sen bana ben bunu alıyorum derdın benımde haberım olur bende alırdım..şimdi 5.100 lira olmuş cihaz..

M Çevrimdışı

mai22

Aktif Üye
27 Tem 2019
55
34
bu arada bu tv de halledemediğim bir sorun var hareketli görüntülerde titreme sorunu genel sorun tivibu yada normal kenid uydusuyla denedim hemen hemen çok kanalda var olmayan kanallar sd vs. ve bu ciddi bi sorun tv 50 hz olduğu için mi yoksa yazılım hz 400 hz olduğu için düşük mü gelilyor kesinlikle hareketli görüntülerde problem var belki bir ayarı vardır ama beni tatmin etmiyor. durağan görüntülerde sorun yok ama hareket başlayınca titremeler oluyor ayarını bilen varsa söylerse memnun olurum. Alacak arkadaşlar hareketli bir görüntü açtırıp bakarsa özelliikle tv yayını ona göre karar versinler . birde diğerlerindede aynı sorun var mı ?

titreme en çok maç yayınlarındaki hareketli görüntülerde fark edilir..

bu genelde motionflow ayarından kaynaklı olabiliyor benimkinde öyle en azından.
Motionflow kapalı olsun.
kapalıyken
ben herhangi bir titreme sorunu yaşamıyorum.

standarttayken az da olsa bazı görüntülerde oluyor.

manuel ayarlamak istersen;
motionflow ayarını kişisel yap
yumuşaklık en son max 5 veya 4 de olsun
netlik de min. da en düşükte kalsın.

ben motionflowu genelde sadece bu 2 ayarda kullanıyorum
film izlerken bu şekilde manuel olarak ayarlıyorum.

diğer tüm içeriklerde kapalı bırakıyorum.
bu 2 ayarda herhangi bi titreme, gecikme yaşamadım

M Çevrimdışı

mert _turkiye

Aktif Üye
3 Tem 2019
135
20

Motionflow kapalı olsun.
kapalıyken

teşekkür ederim deniycem bu arada yılbaşı falan geliyor yeni ürünler malum piyasaya sürülecek stokları tüketmek isteyeceklerdir. sen yinede takip et umarım o fiyata düşer ama yılbaşına kadar düşmezse yılbaşından sonra benim tahminim hiç düşmez vergiler falan artar tekrar ama bu benim düşüncem tabiki. ekonomi uzmanı değilim. aslında yani paraya kıyacaksan kapalı xf9005 bulursan daha iyi olur ama onun üretimi devam ediyor mu? bi bakmak lazım bu arada sony imalat tarihini yazıyor. kutudan görebilirsin ne zaman üretildiğini. birde xf9005 e andoid 9.0 gelmiyor yani sorun mu benimkinede gelmiyor çünkü AIRPLAY OLSAYDI çok iyi olacaktı iphone telefondan direk yansıtma yapamıyorum. aracı uygulamada aramadım.bu konuda sony i kınıyorum bütün sitelerde bu tv için android 8.0 ,9,0 yazıyıor ama güncelleyeceği tv leri sitesinde belirtmiş bunlar yok. sonra yapar mı onuda yazmamış. herhalde yapmaz xf9005 tabiki farklı bi olay va olmasına rağmen yanlardan görüntü kaybı yok bu tv 300 -400 nit o 1000 nit tabiki o parlaklıkta izleyebileceklerini sanmıyorum illaki kısıyoarlardır ama yanlardan kayıp yok. zaten mağazaya girdinmi güneş gibi parlıyor ben burdayım diyor. ayrıca 100 hz olması da iyi yani üstünlükleri çok paraya kıyabilirsen.... tabiki :)

B Çevrimdışı

beko123

Yeni Üye
9 Ara 2019
11
52
Arkadaslar bir tv nin gercekten 4k panel kullandigini nasil anlariz?( Gozle falan demeyin)Bunu ogrenebilecegimiz bir teknik detay yada program varmi?yani tv android tabanli olur fhd dir yinede 4k yayinlari acar!

K Çevrimdışı

Kimyacı

Yeni Üye
14 Ara 2019
2
41
Forumun yeni bir üyesi olarak herkese iyi akşamlar diliyorum. Vestel 49ud8380 modelinden alma niyetim var. Sadece hepsiburada sitesinde satılıyor ve başka bir yerde bulamadım. 2749 tl gibi bir fiyatı var. Televizyon hakkında bilgisi olan var mı acaba?

M Çevrimdışı

mert _turkiye

Aktif Üye
3 Tem 2019
135
20

Motionflow kapalı olsun.
kapalıyken

:clap2 teşekkürler dostum motionflowu yumuşak yapınca düzeldi titreme falan yok şu an :)

R Çevrimdışı

recep1965

Yeni Üye
27 Kas 2019
23
34
yorumlara baktım da xf9005 te bile var yazmışlar yani bu yayınla ilgili bi durum mu yoksa 50hz 100 hz olayımı bildiğim kadarıyla tv yayınları 24 fps oluyor tv 100 hz de olsa 50 hz de olsa değişmiyor. ben 100 hz de kullandım ama dikkatimi çekmemişti yada böyle bi sorun yoktu. adem hocamda yok bu günlerde o cevap verebilir Adem Helvacı Adem Helvacı

Bu tv android 9 almayacak mı hocam şimdi halbuki 2019 model en kötü 3 sene alması lazım

F Çevrimdışı

FİLMCİ

Yeni Üye
10 Kas 2019
32
47
Teknosa gg da gcu9800 sıfır 5200 lerde takip edin extra puan sepet indirimi vs gelebilir ips premium paneller arasında zaten en uygunu bu haliyle de takip edin derim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Arkadaslar bir tv nin gercekten 4k panel kullandigini nasil anlariz?( Gozle falan demeyin)Bunu ogrenebilecegimiz bir teknik detay yada program varmi?yani tv android tabanli olur fhd dir yinede 4k yayinlari acar!
Teknik spec. 4k ise programda ds öyle çıkacaktır dediğiniz durum alt piksel dizilimi ise lg ve samsung pentile ekranlarında kullanılabiliyor ki o farkı tv de izleme mesafesinde anlamanız imkansız ki holywood un bile fullhd yi iyileştirip 4k diye pazarladığı ortamda kaynak nerede ? Konusuna hiç girmeyeceğim bile... Kısaca iyi bir panelse alın...

Geri
Üst Alt