M Çevrimdışı

mai22

Aktif Üye
27 Tem 2019
55
34
albanez albanez hocam ben efsane cuma indiriminden 55sm9010 aldim 6570tl ye o siradada konuyu baya geriden okuyordum bugun anca bitti bu konu. Senin okuduklarindan yola cikarak buna gereksiz para verdigimi dusunuyorum. Sanirim Bu panellere bu paralar fazla diye dusunuyorum artik. Kargo daha bugun geldi kurulum yapilmadi.
Sm8600 bakarken ayni fiyata dustugunden bunu aldim.

Diyorumki cokmu uctum acaba bunun yerine ilk olarak baktigim 55” toshiba mi alsam yada alsaydim?
Toshiba 55V6863 55'' 140 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Smart LED TV

Bu ürun nasildir bu urun hakkinda fikri olan varmi? Benim isimi ips panel goruyor ben ips ile daha mutluyum varsin her detay gozukmeksin canli renkler yeter gece filmcisi de degilim. Normal yayinlarda tivibu uydu kullaniyorum genelde belgesel izlerim tv degistirme sebebim smartindan faydalanip netflix fln biraz daha cok film dizi izlemek.
( su anki eski tv im ayni marka 42lv4500 2011 yilinda almistim masallah hala calisiyor, ve tv olarak bu markaya sicak oldugumdan ayni marka secmistim ama toshibada fena marka sayilmaz bana gore marka takintim yoktur (philips harici :) )

Sonucta iade sansim var. İnternetten aldim ve daha kurulmadi hatta servisi dahi aramadim kurulum icin bugun geldi kargo. Bu arada servise kurdursam sonra toplayiP kutuya koyup iade edebiliyormuyum? İnternetten almis olsam dahi yok efendim kurulmus bu kutusu acilmis iade edemezsiniz derlermi? Onlar derde hukuki olarak hakkim varmi? Sonucta internet uzerinden mesafeli alisveris de isler daha kolay.

Simdiden yardimlariniz icin tesekkur ederim.

tv'yi geri iade edicekseniz kutuyu açmayın.
kurulumunu yaptırmayın. o şekil Direk iade alırlar.

diğer türlü kurulumunu yaptırtıktan sonra her ne kadar 14 gün cayma hakkınız olsada.
satın aldığınız siteye göre, satın alınan tv'nin teknik servisine göre iade süreci uzayabiliyor, kurulumu yapıldığı için iade de işini yokuşa sürebiliyorlar bu da bir sürü zaman kaybına ve sürecin uzamasına neden oluyor..

N Çevrimdışı

Nickname

Yeni Üye
4 Ara 2019
4
40
Senin izleme stiline göre,zaten bu panel seni kesecektir,neden huylandın onu anlamadım??
6,7 kağıt bana göre çok yüksek bir 55 lik için ama 65 olsaydı bu fiyata süper olurdu valla
Cevap icin tesekkur ederim tatmin edici sekilde cevaplamisiniz. 1 aydir kafa corba oldu onumu alim bunumu aliyim diye isi kurcaladikca ogrendikce bildikce daha beter oluyor isin icinden cikilmaz oluyor, bende bastim aldim. Huylanma kismi yani 6-7 binlira vererek degmiyecek iş mi yaptim acaba diye dusunmeye basadim hani 3500 liralik tosh ile arasinda dunya kadar fark yoksa 3bin fark vermek enayilik olurmu diye dusunmeye baslamistim baya fark var demekki.

Ben servisi ariyayim yarin kursun bari. Bu arada ölü pixeldir banding blooming gibi hatalarin nasil test ederim? Bunlarla ilgili bir teknik yada indirip usb den oynatmalik bir arsiv varmidir?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

tv'yi geri iade edicekseniz kutuyu açmayın.
kurulumunu yaptırmayın. o şekil Direk iade alırlar.

diğer türlü kurulumunu yaptırtıktan sonra her ne kadar 14 gün cayma hakkınız olsada.
satın aldığınız siteye göre, satın alınan tv'nin teknik servisine göre iade süreci uzayabiliyor, kurulumu yapıldığı için iade de işini yokuşa sürebiliyorlar bu da bir sürü zaman kaybına ve sürecin uzamasına neden oluyor..
Teknosa internet sitesinden aldim. Bilgilendirme icin tesekkur ederim. Onlar isi yokusa surseler bile herturlu cayma hakkimi kullanabilirim yani.

D Çevrimdışı

death_system

Yeni Üye
4 Ara 2019
12
32
Hocam ben şuan için LG 55UM7100PLB almaya yakınım. Fakat belirtmem gerekir ki televizyon hususunda kafam halen netleşebilmiş değil, çünkü televizyona ayıracağım bütçeyi henüz netleştirmedim. Hem televizyona ayrılması uygun olan bütçe hakkında, hem de teknik detaylar hakkında daha fazla bilgi almak için bu foruma yeni kaydoldum :) 3500-4000 fiyat bandında kafa karışıklığı çok yaşamıyorum fakat iş 5000-6000 bandına yükselince Sony ürünleri, Samsung Qledler, LG Nanocelller ve Grundig'in bahsettiğiniz modeli işin içine girip tam karışıklığa sebep oluyor. Çünkü bahsi geçen 9800S modeli 10 bit yani milyar renk ve 100 Hz yenileme hızına sahip aynı zamanda da ses açısından oldukça kuvvetli fakat smart özellikleri zayıf, örneğin netflix dahi yok.

Merhaba hocam
3.5-4 bin bandı için ne düşünüyorsunuz? Benim de bütçem o aralıkta.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
adem hocam tv'yi ters çevirip sallayamadım daha..
fırsatım olmuyo ama merakta ediyorum..

neyse asıl size demek istediğim birşey var;
şimdi burası tavsiye forumu ama tv konusunda
şunu alın veya yerine bunu alın konusu çok zayıf bu hem piyasa koşullarından hemde led'lerin kronik sorunlarından kaynaklanıyor sanırım.

yani şöyle birşey yok;
spor için x tv
film için y tv
ips ise z tv
ekonomik model tercihi k tv
oled ise p tv
vs. vs.

Valla yurtdışından bizde olmayan 1-2 iyi tv getirtip test edin hocam en sorunsuzu bulana dek
hisense olabilir mesela..
birde bu tv için distrübütör bulunursa
peynir ekmek gibi satar satmasından ziyade bu tv seçimi illetinden kurtuluruz toplumca.

başka türlü olmucak bu iş :))

Yok biz sevgili Umut Barış Umut Barış ile kafaya koyduk, Kendi tv üretimimizi kendimiz yapıp bir yıl içerisinde de batmayı hedefliyoruz :kop

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
>Eğer kafana yatmadıysa,işin "para" kısmı; o zaman hiç dokunma salla gitsin

>hiç geri yollama işim olmadı bugüne kadar,ancak kurulum yapılmadan da nasıl anlaşılacak?
veya ne gibi sorunlar çıkıyor v.s bilgim yoktur,ancak 14gün geri iade hakkı sanırım bir çok şeyi de
ifade etmelidir,haybaya kanunmu var yaw,ha belki işi yokuşa sürmek olayı olur ki bizim memleket de
bunlar zaten bildiğimiz ve alışdığımız işler!

++
Panel kurulsun,yüzeysel olarak şöyle otur izle bir kaç gün ve tanımaya çalış,nerede neler gördün veya
seni rahatsız ediyor v.s tesbit et bunları sonra yeniden sorarsın,paneli tanımadan ezbere şöyle şöyle yap
demek bence doğru olmaz,önce tanı bu mereti sonra zaten soruların gelecektir,olmadı bana telefon aç
görüşelim,o panel için "iddialı yabancı" yorumları,testleri okudum,ama görmediğim için bilemiyorum

Not;beni düşündüren veya merak ettiğim,bu meretin FALD olması ve her ne kadar tam bir Fald karakteri
göstermiyorsa bile ki zaten gösteren de yok laf aramız da,buradan hareketle,özellikle "gece izle"
kapat tüm ışıkları ve özellikle FILM aç!

Elinde başka hangi cihazlar var panele bağlayacağın?
"DVD" bile olur!
BluRay varmıdır?(veya emanet brisinden bulabilirmisin?)
TVBox varmı?

kısaca bunları bildir neler var diye

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Yok biz sevgili Umut Barış Umut Barış ile kafaya koyduk, Kendi tv üretimimizi kendimiz yapıp bir yıl içerisinde de batmayı hedefliyoruz :kop

yok yaw neye batarsınız ki,piyasada bir alay dandik paneller var,alayı da çok güzel satılıyor
sizinki de illa ki onlar dan daha iyi olacağına göre "fason" bu işte güzel satış olur para kazanılır ama
Sermaye:hmm

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Butik üretim yapalım derim ben. :hihi

SHARP Panel olsun, SONY işlemci olsun, Android 10.0 olsun, Hoparlörler ve ses sistemi Bang & Olufsen olsun, Yazılımcılar Japon olsun, Vidaları Karstan gelsin, Kasası krom olsun, HDR WCG HLG M+ DV HB olsun, Paneli IPS VA TN karışımı olsun, FOX izleyelim ama Discovery tadı versin.

En önemlisi ise fiyatı 1000tl yi geçmesin, ekranı da 65'' olsun.

Düşündüm de, Sanırım bir seneyi de görmeyiz biz sevgili Umut :kiskis

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,975
SHARP Panel olsun, SONY işlemci olsun, Android 10.0 olsun, Hoparlörler ve ses sistemi Bang & Olufsen olsun, Yazılımcılar Japon olsun, Vidaları Karstan gelsin, Kasası krom olsun, HDR WCG HLG M+ DV HB olsun, Paneli IPS VA TN karışımı olsun, FOX izleyelim ama Discovery tadı versin.

En önemlisi ise fiyatı 1000tl yi geçmesin, ekranı da 65'' olsun.

Düşündüm de, Sanırım bir seneyi de görmeyiz biz sevgili Umut :kiskis
1000 lira olursa ertesi günü de göremeyiz abi. :kop

M Çevrimdışı

mateseko

Aktif Üye
4 Nis 2018
67
42
Ben teknosadan 5000tl ye pazarlıkla aldım 9800 magzada pazarlık yapabiliyorsun ve 1ayda tvyi begenmediyseniz başka modelle değişim yapabiliyorsunuz

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Kırma panel güzelmiş :)
Hayaller o, Gerçekler bu :kiskis

images797e1a58a949e39e.jpg

C Çevrimdışı

cetinsalih

Yeni Üye
2 Ara 2019
35
29
Merhaba hocam
3.5-4 bin bandı için ne düşünüyorsunuz? Benim de bütçem o aralıkta.

LG 55UM7100PLB alırım hocam. 3800 lira civarında şuan, 150-200 aralığında da sihirli kumanda alarak toplamda 4000 liraya hem tatminkar görüntü kalitesi, hem yüksek ses performansı, hem de smart özelliğiyle rahat edersiniz. 55" olarak bu cihazı öneririm. 50" olarak da Philips 50PUS7304 tavsiye ederim.

Geri
Üst Alt