Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
geçmiş olsun o zaman..
bende eve gidince bi deneyim
Aman arkadaşlar lütfen, rica ediyorum oynadığınız unsurun 0.4mm kesite sahip bir cam olduğunu unutmayınız.
Aman diyorum tekrar..
geçmiş olsun o zaman..
bende eve gidince bi deneyim
Adem Helvacı bende tekrar teşekkür ederim teyit için soruyorum bu durum ışık sızması değil değil mi? ışık sızması farklı oluyor sanırım. Yani panelde sorun yok.Sevindirici haber bu
Elbette temel düsturumuz her konuya teknik ve bilimsel yaklaşmak ancak, bu örnekte olduğu gibi konuya bilimsel ve teknik kanaldan yaklaşmaya kalksak, o basıyı dışarı alabilmek için arkadan ittirmek, arkadan ittirmek için polarizer katmana kadar her şeyi sökmek veya sıfır tv ile değişim talep etmek gerekirdi.
Ben de iki arada bir derede kalıyorum bazen ama, yine de önceliğimiz vatandaş olduğu için eleştirilecek de olsa bilgiyi paylaşmayı tercih ediyorum.
Tekrar geçmiş olsun
Üstadlar bir konu hakkında bilgi almam lazım. Bende grundigin gcu9800 ü var ve bildiğiniz gibi netflix desteklememekte. Smartında yok ve kendi sen browserinden açmamda html5 desteklemiyor diyor bunuda biliyoruz ama ben xiaomi mi box s alsam yada benzeri 4k tv box ürünleri netflix i izleyebilirmiyim. Görüntü kalitesi 4k olarak alabilirmiyim yayını. Bir sıkıntı yaşarmışım izleyememe gibi.
Sohbet olsun diye yazıyorum.Adem Helvacı bende tekrar teşekkür ederim teyit için soruyorum bu durum ışık sızması değil değil mi? ışık sızması farklı oluyor sanırım. Yani panelde sorun yok.
gayet kafa açıcı bir soru Adem bey, bu sadelikte anlatımınız için teşekkürler, cevabı da benzer sadelikte gene sizlerden bekliyoruzSohbet olsun diye yazıyorum.
Temelde ışık sızması sorunu da buna çok çok yakın bir sorun.
Gözünün önünde lütfen şunu canlandır, 100cm ye 50cm bir çerçeve düşün bu çerçevenin sırt kısmına büyük bir projektör yerleştir öne doğu ışık veren, amacın ışık vermek ama ışığın kontrol altında olmalı.
Kontrol altında tutmak için 99.9cm ve 49.9cm ölçülerinde 4 tane beyaz plastik levha yerleştir, burada da amaç direkt olarak ışığın dışarı vurması yerine homojen şekilde tüm ekrana aynı lümen değerinde yayılması olsun.
Fakat biz teknik olarak ışık değil de görüntü istiyoruz, Işığı kontrol altına alabilmek için tüm katmanların en önüne de getirip siyah bir cam koy ve bu cam ölçüsü de yine 99.9 x 49.9cm olsun
Daha sonra tüm bu unsurların kenarını kapatacak şekilde bir siyah çerçeve geçir.
Şimdi;
Bana şu sorunun cevabını ver lütfen, Biz bunları birbirine veya kasaya ne ile sabitledik?
Seve sevegayet kafa açıcı bir soru Adem bey, bu sadelikte anlatımınız için teşekkürler, cevabı da benzer sadelikte gene sizlerden bekliyoruz
Merhabalar, Mi Box S ile 4K çözünürlükte Netflix izleyebilirsiniz. Kutu görüntü kalitenizi düşürmez, smart özelliği kazandırır.
Ayrıca sormak istediğim bir soru var;
Grundig 9800S modeli, almak hususunda beni çok tereddütte bırakan bir model, halen daha etkisi sürmekte. 100 Hz panel yenileme hızı ve 10 bit renk tabanı oluşu, ayrıca sesinin kuvveti kendisine çekerken internet perfomansı ve netflixsizliği kendisinden iten özellikler oldu. Ayrıca bu yorumu yazdığım tarihi baz aldığımızda geçen ay içerisinde 55" modeli 5000 lira bandında idi, fiyat açısından çok da uygun sayılmaz yani kendi bütçeme göre.
Size sormak istediklerim şu şekilde hocam;
Cevaplarsanız çok memnun olurum.
- Görüntü kalitesinden memnun musunuz?
- Ses kalitesinden memnun musunuz?
- Nereden ve ne fiyata aldınız?
- Ne zamandan beri kullanıyorsunuz?