albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
LGE nin zaten bu panel(SM90x serisi) en üst serisi 2019 model ve piyasa da bulacağın en iyi IPS Tv dir!

FALD panel olması en büyük artısı! Sony/Grundig veya diğer IPS ler den çok daha iyidir!
Fald olmasıyla bir çok teknik artı gelse bile bunlar hiç bir zaman adam gibi eskinin bir kaç
panelin de olan FALD gibi de değildir,kısaca bu işi hala beceremiyor yaw hiç kimse amma zormuş be yaw:hmm
ülen 10 seneyi de geçti Toshiba&Sharp harici şu işi bir tane adam gibi beceren üretici çıkamadı gitti,ona yanarım

Senin izleme stiline göre,zaten bu panel seni kesecektir,neden huylandın onu anlamadım??
6,7 kağıt bana göre çok yüksek bir 55 lik için ama 65 olsaydı bu fiyata süper olurdu valla

IPS olması bazı dezavantajları taşısa da,LGE en üst seriler de bence iyi iş çıkarıyor!
Toshiba ile alakası yok,bunu geç bir kalem,bunun yerine o zaman Grundig düşünmeliydin

Bence kurdur ama geri iade prosedürlerini bilmiyorum,İnternet den alınan malların iade süreci
sanırım basit/kolay diye duymaktayım,bende bir daha alırsam ve olası bir sorun da rahat geri
şutlamak adına bu yoldan alacağım!
Senden alıp bir başkasına satıyor bu şirketler nasılsa!

1 Çevrimdışı

10vil

Aktif Üye
7 Kas 2019
138
43
can abi grundig gcu 9800 fald panel mi.. bupaneli almayı düşünüyorum.. birde burda aydında media markette kapalı kutu olarak var 7.8. paket...5.500 fiyatı marketten kendi seçtiğim paketi alıp çıkabiliyormuyum anında...yoksa internet sitesi üzerindenmi almam daha akıllıca olur..

M Çevrimdışı

mai22

Aktif Üye
27 Tem 2019
55
34
adem hocam tv'yi ters çevirip sallayamadım daha..
fırsatım olmuyo ama merakta ediyorum..

neyse asıl size demek istediğim birşey var;
şimdi burası tavsiye forumu ama tv konusunda
şunu alın veya yerine bunu alın konusu çok zayıf bu hem piyasa koşullarından hemde led'lerin kronik sorunlarından kaynaklanıyor sanırım.

yani şöyle birşey yok;
spor için x tv
film için y tv
ips ise z tv
ekonomik model tercihi k tv
oled ise p tv
vs. vs.

Valla yurtdışından bizde olmayan 1-2 iyi tv getirtip test edin hocam en sorunsuzu bulana dek
hisense olabilir mesela..
birde bu tv için distrübütör bulunursa
peynir ekmek gibi satar satmasından ziyade bu tv seçimi illetinden kurtuluruz toplumca.

başka türlü olmucak bu iş :))

MB130S anakart
Mstar işlemci
Samsung Hücre yapısı
Slim panel tipi
Dahili wifi
Widi
Bluetooth
HDR10 + DV (8+2FRC)

Aklıma gelenler bunlar

Frr değerini hatırlayamadım şu an. Ofise gidince bakabilirim.

Henüz bizzat inceleme ikmanım olmadı.

C Çevrimdışı

cetinsalih

Yeni Üye
2 Ara 2019
35
29
can abi grundig gcu 9800 fald panel mi.. bupaneli almayı düşünüyorum.. birde burda aydında media markette kapalı kutu olarak var 7.8. paket...5.500 fiyatı marketten kendi seçtiğim paketi alıp çıkabiliyormuyum anında...yoksa internet sitesi üzerindenmi almam daha akıllıca olur..

hocam fiyatı bir hafta önce mediamarkt'ta 5350 idi, teknosada da 5250 idi ama 5000e iniyorlardı. Hatta direkt adres vereyim: Ankara - Ankamall AVM
abartı bir fiyat koymuşlar, bence en azından yüz yüze pazarlık yapıp 5000e çektirmeye çalışın. 500 lira az para değil, hatta eğer üründe kararlıysanız Ankarada bir dostunuz var ise dediğim Ankamall AVM'ye gidip Teknosa'da pazarlık yapsın belki daha ucuza da verebilirler.

1 Çevrimdışı

10vil

Aktif Üye
7 Kas 2019
138
43
hocam fiyatı bir hafta önce mediamarkt'ta 5350 idi, teknosada da 5250 idi ama 5000e iniyorlardı. Hatta direkt adres vereyim: Ankara - Ankamall AVM
abartı bir fiyat koymuşlar, bence en azından yüz yüze pazarlık yapıp 5000e çektirmeye çalışın. 500 lira az para değil, hatta eğer üründe kararlıysanız Ankarada bir dostunuz var ise dediğim Ankamall AVM'ye gidip Teknosa'da pazarlık yapsın belki daha ucuza da verebilirler.
teşekkür ederim .. tanıdığım yok dışarı illerde.. pazarlık yapmayı deneyeceğim dediğin gibi...

C Çevrimdışı

cetinsalih

Yeni Üye
2 Ara 2019
35
29
teşekkür ederim .. tanıdığım yok dışarı illerde.. pazarlık yapmayı deneyeceğim dediğin gibi...

rica ederim. AVM'de pazarlık olmaz gibi düşünürüz hep ama eğer peşin almayı düşünüyorsanız gayet de güzel oluyor;
  1. Satış danışmanına ürünün üzerinde yazan nakit fiyattan "hemen şimdi peşin alacağım, peşine son fiyat ne olur?" diye sorarsanız bir miktar düşüyorlar.
  2. Düşülen miktar üzerine "biraz daha indirim yapma imkanınız yok mu, kendi komisyonundan da indiremez misin?" diyerek bir ihtimal 100-150 lira kadar daha indirtebilirsiniz. Eğer satış danışmanı ekstra bu indirimi yaparsa son söylediği fiyatı ısrarla birkaç defa hem siz söyleyin hem de satış danışmanına söyletin.
  3. Bu indirimlerin üzerine "Mağaza müdüründen veya merkezi arayarak indirim isteme imkanımız yok mudur?" sorusuyla son bir indirim imkanını zorlayın. Çünkü pek çok kez "merkezi arayalım sizin için indirim isteyelim" demişlerdi bana ve çok olmasa da bu son aşamada gene 100-150 lira kadar indirim yapma imkanı olabilir.
Bahsettiğim tutarlar 5250 liralık bir televizyonda yapmış olduğum bir pazarlığa dayanmaktadır. Numaralandırmış olduğum gibi; birinci aşamada 250 düşerek 5000 oldu, ikinci aşamada 150 üçüncü aşamada 150 düşerek 4700 liraya indirdi. Aslında çok büyük yahut imkansız bir indirim değil bu, çünkü mediamarktta ekim ve kasım ayında iki gidişimde Grundig televizyonlarda 55" üzerine günlük indirimler yapıldığını gördüm. Kasım ayında gittiğimde 55" ve üstü Grundiglerde 500 lira indirim vardı o güne özel. Ayrıca şuan sitesinde 9999 liraya satılan 65" olan 9800S modeli bir hafta önce 7500 liradan satılıyordu.

C Çevrimdışı

cetinsalih

Yeni Üye
2 Ara 2019
35
29
çetin kardeş sen ne yaptın hangi tvyi almayı düşünüyorsun..

Hocam ben şuan için LG 55UM7100PLB almaya yakınım. Fakat belirtmem gerekir ki televizyon hususunda kafam halen netleşebilmiş değil, çünkü televizyona ayıracağım bütçeyi henüz netleştirmedim. Hem televizyona ayrılması uygun olan bütçe hakkında, hem de teknik detaylar hakkında daha fazla bilgi almak için bu foruma yeni kaydoldum :) 3500-4000 fiyat bandında kafa karışıklığı çok yaşamıyorum fakat iş 5000-6000 bandına yükselince Sony ürünleri, Samsung Qledler, LG Nanocelller ve Grundig'in bahsettiğiniz modeli işin içine girip tam karışıklığa sebep oluyor. Çünkü bahsi geçen 9800S modeli 10 bit yani milyar renk ve 100 Hz yenileme hızına sahip aynı zamanda da ses açısından oldukça kuvvetli fakat smart özellikleri zayıf, örneğin netflix dahi yok.

N Çevrimdışı

Nükretid

Yeni Üye
4 Ara 2019
5
34
Hocam vestelin bu TV sini almayı düşünüyorum.55 ud9360 dan bir farkı varmı? 9360 için bazı kronik sorunların olduğunu söyleyenler var. Ud 9500 ile aynı özellikleri var gibi yada sizin önereceğiniz bir model varmı ?

1 Çevrimdışı

10vil

Aktif Üye
7 Kas 2019
138
43
evt..smart önemli değil benim için..mi box diye bir cihazla o iş çözülüyormuş zaten ileride lazım olursa ondan alırım..smart önemli değil yani benim için.. resim kalitesi arıyorum..100 hz olması beni cezbediyor 8900 ün.. evt panel ips olduğu için biraz karanlıklık düşüyor onuda bilerek alacağım..evde oturma düzeni yanlarda koltuklar.. seside baya iyi diyorlar 9800 için..bilmiyorum aslında tv çekici geldi bana oled panellere benziyor...kibar bir tasarımı var..çerçevesiz gibi sanki..bir tek ayakları gıcık geldi bana oda mühim değil..her güzelin bir kusuru olur diyecez artık...gerçi belliide olmaz..geçen cuma 58 inç grundig media markette 3599 tl ye düşmüştü onu kaçırdım onun pişmanlığı var..4750 ye çıkmış şimdi düşerse yine aynı fiyata onada bakabilirim..cumayı bekleyelim bakalım neler olacak...birde xf 9005 modeli var sony nın aklımda ondada çiçeklenme falan var diyorlar ondan tırsıyom..altyazılı filmlerde parmala yaparsa sakata gelirim..altyazılı film bakıyorum genelde..bakalımolmassa cuma gunu yıne lg 50um 7450 kovalıcam 3199 a geliyormuş migrosta..Money kartla..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam vestelin bu TV sini almayı düşünüyorum.55 ud9360 dan bir farkı varmı? 9360 için bazı kronik sorunların olduğunu söyleyenler var. Ud 9500 ile aynı özellikleri var gibi yada sizin önereceğiniz bir model varmı ?[Gizli İçerik]
9500 ü al ozaman oda fena cihaz değilmiş..

Q Çevrimdışı

Qtrone

Yeni Üye
25 Kas 2019
36
38
Arkadaşlar görüntünün HDR olup olmadığını nereden anlıyoruz? Ben ekranda youtube'dan HDR videosu izliyorum ama teyidini nasıl öğrenebilirim?

N Çevrimdışı

Nükretid

Yeni Üye
4 Ara 2019
5
34
evt..smart önemli değil benim için..mi box diye bir cihazla o iş çözülüyormuş zaten ileride lazım olursa ondan alırım..smart önemli değil yani benim için.. resim kalitesi arıyorum..100 hz olması beni cezbediyor 8900 ün.. evt panel ips olduğu için biraz karanlıklık düşüyor onuda bilerek alacağım..evde oturma düzeni yanlarda koltuklar.. seside baya iyi diyorlar 9800 için..bilmiyorum aslında tv çekici geldi bana oled panellere benziyor...kibar bir tasarımı var..çerçevesiz gibi sanki..bir tek ayakları gıcık geldi bana oda mühim değil..her güzelin bir kusuru olur diyecez artık...gerçi belliide olmaz..geçen cuma 58 inç grundig media markette 3599 tl ye düşmüştü onu kaçırdım onun pişmanlığı var..4750 ye çıkmış şimdi düşerse yine aynı fiyata onada bakabilirim..cumayı bekleyelim bakalım neler olacak...birde xf 9005 modeli var sony nın aklımda ondada çiçeklenme falan var diyorlar ondan tırsıyom..altyazılı filmlerde parmala yaparsa sakata gelirim..altyazılı film bakıyorum genelde..bakalımolmassa cuma gunu yıne lg 50um 7450 kovalıcam 3199 a geliyormuş migrosta..Money kartla..
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

9500 ü al ozaman oda fena cihaz değilmiş..
Arada 500 TL fark var ama . ud 9280(3300tl)ile ud 9500(3800tl)arasındaki farkı bilen bir arkadaş yada adem hocam söylerse sevinirim.

Geri
Üst Alt