65 grundig 9800s'den vazgeçtim 55 xf9005 aldım, arkadaşınki ips xg8 ise öyle. Yanlız üstadım fikirlerini parça parça yazdığın için genel kanıya varmak zor oluyor, mesela bir üst mesajında 9800s için daha olumlu bir hava sergilerken daha önceki mesajlarında daha kötü yönlerine değinmiştim. Umarım beni yanlış anlamazsın yaptım çıkarımlar şunlar.6/8 aydır duran ve bana göre satılamayan 9800 lerin bir anda bitmesi,bana hiç tuhaf gelmiyor zira ben bu filmi geçmişte
çok izledim yaw
Ayrıca Sony bence daha doğru bir tercih oldu(VA aldıysan tabi ki) sen tam neyi almıştın?
Satıcıları da aynen geçiyoruz,yaw adı üstünde adam SATICI
Kardeş sen Gamer isen,bırak şimdi 100Hz muhabbetini,sana aslında sıkı bir Monitör gerekiyor 144Hz ama bunlar çok pahalı bilesin!
PS5/XBox gibi kaliteli cihazlar da bu paneller çalışır ama bahsettiğim Monitörler gibi olmaz!
9800:
Smart zayıf ama dosya desteği daha fazla, wifi bağlantısı daha güçlü.
Işık sızma problemleri sık görülüyor ama ürettiği görüntü fiyatına göre epey iyi.
Monitör için ideal, fakat kontrast ips sonuçta, bir de resim işleme vs sony kadar iyi olmadığı çok zayıf
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Şuan satılan 4k televizyonların neredeyse hiçbirinde 4k 120fps desteği yok. 100hz olsaydı tv görüntü işlemcisiyle ara kareler oluşturacaktı belki daha iyi görecektin, ama bu kesinlikle konsolda yollanan gerçek görüntü akışı olmayacağı için gelecek nesil için değişen bir şey olmayacak. Canını sıkmana gerek yok.Elçiye zeval olmaz abi ben adamın dediğini söylüyorum ? öyle bişey yok tabii, adam malını satmaya çalışıyor işte. Aslında son ana kadar grundig'de kararlıydım ama daha 1 gün önce 5 mağazada olan teşhirlerin satılıp sadece levent mağazasında kalmış olması sıktı beni; ben ümraniye tarafındaydım artık oraya kadar gidemem yeter diyip sony'de karar kıldım. salı günü kurulacak televizyon umarım doğru tercih yapmışımdır.
Yeni nesil konsollar için de; hem sony hem microsoft 120fps'ye çıkacaklarını açıkladılar, ben konsolumu güncellemek istediğim için 100hz bir panel istemiştim. artık 2020 kışında görücez o fpslere hangi çözünürlükte çıkabilecekler.
Son düzenleme: