Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
alma Vestel alma.. 2019 model serileri hep anakart hatası veriyormuş.. git 500 tl daha ver marka al … lg samsung sony neolursa al işte.. Vestel awox bulaşma bunlara
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kendi kendimize konuşuyoz bi cacık yok burda dediğin gibi...
Valla boş boş yazyorsun sana yazacak bir cevap yok. Bu işin duayeni, uzmanı olarak zaten bütün kronik, epidemik sorunları tespit etmişsin. Marka model her şeyi de biliyorsun. Hangi markanın hangi modelinde hangi kronik sorun var onları da elindeki son teknoloji donanımlar ile tespit etmişsin ve burada uzun süredir insanlara bu tecrübelerini paylaşıyorsun. Eee kim ne yazsın ki sana şimdi.

Meydanı bıraktık size, rahat rahat takılın işte aranızda :ok

1 Çevrimdışı

10vil

Aktif Üye
7 Kas 2019
138
43
Anlayan var da, genelde böyle atar gider yapan ergenler çok olduğu için cevap vermeye gerek görmüyorlar.

Forum boş ise çok da durmanıza gerek yok sanırım :ok
adam çok güzel bir eleştiri yapmış, gerçekten kimsecevap yazmıyor sankı sahipsiz bir site gibi burası..şimdi bu adam yani mert kardeşimiz küçük bir eleştiri yaptığı için,ergen yerine konulup siteden kovulmasımı gerekiyor.. bunu kendinize bi sorun isterseniz..

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hatta ben ikinizin de işini kolaylaştırayım. Zaten site bomboş, buradan bir cacık da olmaz. Sizin gibi duayen uzman kardeşlerimizi bu dipsiz kuyularda, çöllerde oyalamayalım gereksiz yere.

3 gün tatil sonrası kapımız açıktır buyrun gelin.

Bu da benim ergen atarım olsun :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
adam çok güzel bir eleştiri yapmış, gerçekten kimsecevap yazmıyor sankı sahipsiz bir site gibi burası..şimdi bu adam yani mert kardeşimiz küçük bir eleştiri yaptığı için,ergen yerine konulup siteden kovulmasımı gerekiyor.. bunu kendinize bi sorun isterseniz..
Sordum sevgili kardeşim ve kendim, kendime şöyle bir cevap verdi.

''Bu forumda GERÇEK duayen bir albanez albanez dahi yazılar yazmış, önerilerde bulunmuş, tecrübelerini paylaşmış , panel dünyası hakkında teknik detaylar paylaşmış ve Can abimizin bu tevazu sahibi tavrı dahi sizi memnun edememişse zaten bu forumun size vereceği hiç bir şey yok demektir'' dedi. :ok

M Çevrimdışı

mateseko

Aktif Üye
4 Nis 2018
67
42
Arkadaşlar ya takip etmiyorlar yada işlerine geleni okuyorlar adamlar daha ne desinler günde 10-20 kişi aynı soruyu soruyorlar biraz empati olun forum sahiplerininde özel yasantilari var forumu takip eden ihtiyacına göre TV aliyorlar kimseyide zorla tutmuyorlar giden gidebilir karşılıksız bilgilerini paylaşıyorlar yeni üye olmuş ergen ergen konuşmayın biraz eski konuları okuyun

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Arkadaşlar ya takip etmiyorlar yada işlerine geleni okuyorlar adamlar daha ne desinler günde 10-20 kişi aynı soruyu soruyorlar biraz empati olun forum sahiplerininde özel yasantilari var forumu takip eden ihtiyacına göre TV aliyorlar kimseyide zorla tutmuyorlar giden gidebilir karşılıksız bilgilerini paylaşıyorlar yeni üye olmuş ergen ergen konuşmayın biraz eski konuları okuyun
Yok sevgili kardeşim, bir değil iki değil bakıyorum böyle tepeden tepeden yazmalar, verilen bu kadar bilgiyi beğenmemeler vs.

Bizi donanımhaber ile karıştırdılar belli ki.

Bize tevazu sahibi, hayattan belli ölçüde dersler alabilmiş dolu insanlar lazım. Herkesin üye olabileceği bir yer olsa da, herkesin kalabileceği yer değildir burası.

Biz reklam uğruna ne kadar çok üye o kadar kâr hesabı yapan forumlardan değiliz.

Yazı karakterinden dahi cevap vermeye değer değmez ayırımı yapabilecek kadar forum kültürümüz var çok şükür.

Şu konu açıldığından beri paylaşılan bilgilerden bir nebze çıkarım sağlayamamış kişilere gelip de ''Git sony abx123 al'' desek ne olacak?

Biz satıcı değiliz kardeşim! Ne alıyorsanız alın bize ne. Biz sadece konuların teknik karşılıkları var mı yok mu onunla ilgileniriz.

Uzun zamandır kafayı taktığım bir konu var, Panellerin nits - lümen - kelvin değerlerini ölçümleyebilecek luminometer gibi aygıtların peşine düştüm ki bu üreticilerin bize dayattıkları veriler doğru mu değil mi onları ölçümleyebilmek istiyorum vs vs

Biz aştık artık bu ''onu alma şunu al'' konularını. Biz teknik detayları DOĞRU ve GERÇEK kaynaklara dayandırarak sunalım buraya, sonra kim ne istiyorsa gitsin onu alsın.

Biri gelir ''Vestel'in 2019 anakartları arızalı'' der, Sanki 2018 le 2019 lar ayrı üretimmiş gibi :kop
Biri gelir bulduğunu beğenmez :kiskis

Bu forumda yazılanları anlayabilenlerin başımız üstünde yeri var ve buradalar zaten. Burada yazanları zihninde çözemeyen değerli kardeşlerimiz lütfen kum tepeleri olan başka forumlar bulunuz.

Sizlere saygımız sonsuz ancak anlaşamayacağımız belli, Bizim için çok kıymetli olan forumumuzun ahengini de sizler için bozmaya niyetimiz yok.

Gördüğünüz gibi biz, burada daha fazla kalın diye size şirinlik yapacak forumlardan da değiliz.

Herkesin yolu bahtı açık olsun :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem bey bende belki 1 aydır aynı sorun yaşıyorum bir tane tv önerisi alamadım
Doğrudur bu konuda size bir itirazım yok zira şu tv tavsiye işi oldum olası bana çok da sıcak gelmemiştir o nedenle elimden geldiğince uzak duruyor ve insanların kişisel deneyimlerini birbirleri ile paylaşmalarını sağlayabilmek adına bu konuyu açık bırakıyorum. Lakin olay gelip de önce mesnetsiz marka karalama, sonra da foruma *ok atma konusuna gelince o kadarına da sessiz kalamıyorum maalesef.

Forum mecraları karşılıklı anlayış mekânlarıdır, ticari bir kaygısı olmayan, bu forumdan veya buradaki sirkülasyondan para kazanma derdi olmayan bir avuç insan olarak sizlerle birlikte bir şeyler başarabilmek istiyoruz.

Tavsiye konu başlığında ben yazmaya başladığımda diğer bütün konular aksıyor maalesef, yine de bu konu dışında arkadaşlarımın yönetim gurubundan uyarması ile el attığımız durumlar oluyor elbette.

Tekrar yazıyorum ki siz haklısınız, ancak biz de çok haksız değiliz :)

Haydi o zaman bu vesile ile sizin konuyu çözelim.

Aklınızdaki nedir yazın ve biraz da kendinizden, tv konusundaki düşüncelerinizden bahsedin lütfen ona uygun bir şeyler bakmaya çalışalım :ok

E Çevrimdışı

ed22300

Yeni Üye
22 Ocak 2018
17
Sordum sevgili kardeşim ve kendim, kendime şöyle bir cevap verdi.

''Bu forumda GERÇEK duayen bir albanez albanez dahi yazılar yazmış, önerilerde bulunmuş, tecrübelerini paylaşmış , panel dünyası hakkında teknik detaylar paylaşmış ve Can abimizin bu tevazu sahibi tavrı dahi sizi memnun edememişse zaten bu forumun size vereceği hiç bir şey yok demektir'' dedi. :ok
Can Üstadın değerli yorumları bizler için çok önemli. 2012 yılında Panasonic 50vt50E aldım. çok memnunum.
Televizyon tavsiyesinde kriterler kişiden kişiye değişiklik gösterdiği için bence bütçe ile birlikte beklentilerinizin çoğunluğunu karşılayan Marka ve Modele odaklanmak gerekir.
İyi ve Güzelin sınırı yok, oda olsun buda olsun dersen işin içinden çıkamazsın. Çünkü bütün kapılar Bütçeniz ile ile ilgili.
Herkese Selamlar.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Can Üstadın değerli yorumları bizler için çok önemli. 2012 yılında Panasonic 50vt50E aldım. çok memnunum.
Televizyon tavsiyesinde kriterler kişiden kişiye değişiklik gösterdiği için bence bütçe ile birlikte beklentilerinizin çoğunluğunu karşılayan Marka ve Modele odaklanmak gerekir.
İyi ve Güzelin sınırı yok, oda olsun buda olsun dersen işin içinden çıkamazsın. Çünkü bütün kapılar Bütçeniz ile ile ilgili.
Herkese Selamlar.

İşte ben de o değere ve yazdıklarına biraz saygı duyulsun istiyorum tepkim o nedenle biraz :ok

Size de selam olsun, sabah çayı da benden olsun :cay

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
Ben bir öneride bulunmak istiyorum.Rtings sitesi kadar olmasa da yıllara göre ve kategorilere göre en iyi alınacak televizyonlar listesi başlığı oluşturulabilir.
Örneğin genel kullanım için alınacak en iyi tv'ler,oyun konsolları için alınacak en iyi tv'ler,çoğunlukla film,dizi izlemek için en iyi alınacak tv'ler gibi.
Tıpkı Rtings'de olduğu gibi piyasadaki tv'leri tepki süresinden kaç hrz olduğuna,hdmi versiyonu ve panel tipine göre listeleyen bir içerik çok iyi olur ve her tv'nin altında kısa açıklama ve tavsiyeler bulunacak şekilde de olursa mükemmel olur.Bu içerik forumu çok farklılaştırır.
Sevgiler.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Ben bir öneride bulunmak istiyorum.Rtings sitesi kadar olmasa da yıllara göre ve kategorilere göre en iyi alınacak televizyonlar listesi başlığı oluşturulabilir.
Örneğin genel kullanım için alınacak en iyi tv'ler,oyun konsolları için alınacak en iyi tv'ler,çoğunlukla film,dizi izlemek için en iyi alınacak tv'ler gibi.
Tıpkı Rtings'de olduğu gibi piyasadaki tv'leri tepki süresinden kaç hrz olduğuna,hdmi versiyonu ve panel tipine göre listeleyen bir içerik çok iyi olur ve her tv'nin altında kısa açıklama ve tavsiyeler bulunacak şekilde de olursa mükemmel olur.Bu içerik forumu çok farklılaştırır.
Sevgiler.

Düşündük bunu zamanında sevgili Pixel Teknoloji Pixel Teknoloji ile lakin üreticiler eskiden olduğu gibi değil ki, 3 ayda 6 ayda tv lerin özellikleri eskimiş oluyor. Sıkı takip etmek ve sürekli liste güncellemek gerekir ki bunu takip edecek zaman sorunumuz var ciddi anlamda.

Yalnız gerçekten yapıcı bir fikir, bu tarz sitemlerin önüne geçebilecek ve adres gösterebilecek bir nokta olması hasebi ile mantıklı.

Teşekkür ederim :ok

M Çevrimdışı

mai22

Aktif Üye
27 Tem 2019
55
34
Adem bey bende belki 1 aydır aynı sorun yaşıyorum bir tane tv önerisi alamadım

burada bu işten cidden anlayan üyeler varken;
artı aynı model tv'lerde kutuların içindekilerde bile bazısında %10 bazısında %30 problem sayılacak veya sayılmayacak elektronik işinde bazısını rahatsız edecek, bazısını etmeyecek kronikleşmiş olaylar varken ki; çoğumuz sadece bi kullanıcı olarak her kişinin tercihine göre değişen durumlarda söz konusu iken size bunu alın demek mantıksız geliyor bana.

sadece fiyatına göre bi araştırın kullanıcı deneyimlerine bakın gibi öneriler olabilir.

iyi günler

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Alooo millet

1-yaw hala kimileri şu malum iki forum olan "nonanim naber" ve "osurkeyforum" sendromların dan kurtulamıyor
tavsiyem bu kişilerin özellikle bu iki foruma takılmaları ki buna forum turmey filan da dahil ve dahi alayı da dahildir

2-"kişiye özel tavsiye olmaz",sadece birisi bir şey sorar birileri de cevap verir,o soran kişi de buradan kendisine bir cevap seçer
bu kadar basit işte

dünyanın en iyi bu konular da forumları olan USA den AVs ve UK den AVF ye girin bakın bakalım nasıl muhabbetler dönüyor ki
buraları da "adam gibi forumlar" dır;ben bir keresin de ....şu panel şurada daha ucuz oradan al... dedim birisine; ve 7 Gün BAN yedim yaw
neymiş efendim burada fiyat muhabbeti yasakmış!

A oralarda kalkıp küfür edebilirsin "üreticilere"!!
sizin TV diye gördüğünüz malların durumları ortada çünkü,bas küfürü geç git yaw,ne markası,elin çekik gözlüsü seninle alay ediyor yaw alay!

mıçtırmayın MARKAyı filan,yok böyle bir şey o işler 2009/10 da bitmiştir ki o zaman bir elin belki 5 parmağı kadar adam gibi marka vardı
kısaca panel işin de geçmişte bir kaç üretici hariç hep insanları yediler,hem hiç utanmadan! bizim gibi MARKA hastası tipler de
hala marka marka diye yola devam ediyoruz

3-Bazı üyeler bizim memleket de bir şey soruyorlar ve illa bunun cevabını da almak istiyorlar,sankim birileri de buna mecbur
ve hatta sankim birileri bu işten ekmek yiyor,yaw ben bu işten ekmek yeseydim,parayı koyacak yer bulamazdım!

ülen bu boktan panelleri sakın fazla para vermeden alın diyoruz,ne yerlisi ne yabancısı! alayının durumu 2019 böyle dir!
Çin li zaten ağızlarına mıçmaya başlıyor,az kaldı! caponu de koreli çakalı da alayının kıçına tekmeyi basacak,az sabır edin
Telefon işin de çok daha büyük savaş var şu sıralar,tahmin edilemeyecek kadar büyük rakamlar artık telefon işinde,panel TV lere
sümüklerini bile atmıyor ana üreticiler,Samsung mıçından nefes alıyor,Huawei ve Xiaomi öyle kötü geliyor ki aman Allahım
daha bitmedi Çin de 8/10 kadar dev ana üretici daha var,onlar da geliyor ki aman Allahım!

Vestel kim yaw veya Arçelik toplamacısı filan veya Panasonic nerde yaw,alayı toplamacı oldu sizlerin MARKA diye gördükleriniz!
Vestel alınırmı?? alınır kardeşim,Awox da alınır v.s alayı da alınır,yaw iyisi filan yok,psikolojik olarak milleti yemeyin!
Philips de P5 Engine varmış da Sony de X bilmem ne varmış;geçin bunları geçin yaw,bir bok yok ortada aman aman dedirtecek!

Sankim Pio KURO veya FUGA Engine den bahsediliyor:ok

Elbette bir fark var ama öyle bartılan fark filan yok,herkes psikolojisini ona göre ayarlasın,önüne gelen yemeğe de şükür desin

4-Bu işin kavgası USA da veriliyor,Avrupa veya global pazar filan hikaye beyler!
asıl kavga capon/koreli ile Çin li arasında USA da oluyor,coniler de bizim gibi "Marka hastası" insanlar dır,iyi para verdinmi iyi panel
aldığını sanıyor,ama alay edilen Beko/Vestel Canada/USA da felaket TV satıyor! gerçi bunlar F/P veya ucuz yollu mallar ama bizim
uyduruk dediğimiz panelleri onlar bizden biraz daha iyi değerlendiriyorlar!

Yabancı TEST diye sunulan ki bunları coniler ve ingilizler sunuyor,kasıtlı olarak malları şişiriyorlar,uyanık olun ltf!
Çin linin paneli ağzıyla kuş tutsa yine geçer not alamıyor bu çakallar dan!
RUS lar bu işi en iyi bilenler ama onlar daha çok teknik konularını inceleyip sessiz kalıyorlar!

Hisense bana göre çok çok güzel seriler yapıyor(sadece UK/Ireland için EU da)ama hala ikinci sınıf vatandaşlar yaw!
bir türlü Samsung ve Sony nin önüne geçemiyorlar ki bazı serileri bunlardan daha iyi!

5-velhasıl-ı kelam,kimileri bence o yukarıda bahsettiğim iki "süper" foruma takılsınlar! akıllara zarar orada bazı bilmişler var
kafadan Samsung al Sony al diyenler var!! hele bir tanesi vardı yakın geçmişte,bilemiyorum hala oralardamı,ona danışın bir zahmet
dangalağa Üstad da deniyor veya Hocam da deniyor veya Usta da deniyor,aha tam işte ona sorunuz,yaw ne alayım diye

Ben ne diyorum peki;git ucuz bir şey al geç git otur izle kardeşim bu kadar basit,kendim de öyle yaptım;geçmişte iki tane panel
aldım birisi 10 seneyi devirde diğeri de 7 senelik hala yola devam,3 kağıt verdim 49 Grundig aldım,peki iyimi bu mal,valla
işin içine teknik olarak girersem beş para etmez bence! ben buna para mara filan vermezdim ama olan mallar yaklaşık hepsi böyle
3 kağıt bile bana göre çok yaw,çünkü "değmiyecek" kalitede!

Millet neyin tavsiyesi istiyor onu hala çözemedim,Araba olayı olsa iş değişir ama panel işinde yok böyle bir şey yaw,marka takıntılığı
bizde hala aşılamıyor! abi aşın bunu yaw aşın ltf,içine edildi panel işinin,zaten bu işin teknolojisi ve tekniği de geberdi gitti,ilerleme
olamıyor bir tek SHARP var,herkes onun eline bakıyor,neyi çıkaracak diye!

Geçen gördüm bir şey çıkarmış sanırım 30 veya 32 lik katlayıp cebe filan koyuyorsun:clap2
veya süper bir panel çıkarıyor Sharp ama fiyat $ 35bin kağıt gibi:haha
herifler kafamı buluyorlar ne??

Aslında Sharp bu işin mucidi ama alay eder gibi paneller çıkarıyor,ülen kim alacak bunları??

Çin li bekleyin beyler,Telefon&TV işi artık onlar da bu iş Çin li de artık:clap2

Saygılar++

Geri
Üst Alt