Beyler,yazdıklarımı malum bilmem ne ettiğiminin forumu havasına sokmayın yine,laflarımı da farklı yerler den anlamayın bir zahmet
-Ben "Monitör" gibi kullanmak için bu mereti aldım>>>"IPS" paneli de bilerek ve de bilinçli olarak aldım!
-Neredeyse hiç TV izlemem(özellikle demek istemem şu dur ki;malum yerli kanallar dan bilmem ne Dizileri veya kavga dövüş
içeren sözüm ona kanalları v.s v.s hayat da izlemem! arada Spor/Belgesel takılırım onları da yabancı kaynaklar dan izlerim v.s)
-Salt TV diye almadım,zaten öyle olsa IPS bana uymaz ki! kimilerine uyabilir ama bana uymaz hatta beni bozar yaw
Contrast/Black "detaylar" v.s benim hasta olduğım şeyler,yani bunları adam gibi verecek ki ben bu alete adma gibi TV diyeyim!
İyi de bunlar sadece,kalkıp Sinemaya gidersen olur veya adam gibi bir tane PJ alırsın veya eskiden olsaydı gidip Pio alırdın ki
adam hem Televizyon hem de en doğru resmi izlerdin v.s
Araba parasına kadar satılan bu yeni nesil paneller ile siz neyin "contrastını" arıyorsunuz yaw??
hangi siyahı arıyorsunuz acaba,ışık şiddetini saçma bir şekilde karartıp siyah olan panele(OLED ler de dahil!!)
adam gibi siyah veriyor diyorsunuz ki külliyen yalnış bir değerlendirme dir! neresi siyah kardeşim;bahsettiğiniz
siyahlık(doğru resmi verme de)OLED de bile yalnıştır! "Lacivert" ve tonlarını bu paneller veremeyip "her yer karanlık şarkısını"
söylüyorlar,sonra da hemen herkes siyahlar süper diyor yaw
he he siyah
-"Filimci" adamlar beni anladı şimdi,gerisini de ben boşverdim zaten!
-Doğada her rengin tonları vardır! siyah ne demek kardeşim,siyah tonları yokmu? evet LCD ler de siyah tonları olmaz/yoktur!
olursa zaten panel bayılıyor ve ağlıyor yaw,veremiyor siyahları o da kalkıypr "her yer karanlık şarkısı" söylüyor!
Yıl 2020 oldu gari,NIT değeri 2bin olmuş veya şimdiler de TPVision 4bin NIT de çıkardı;ülen Araba farımı yoksa Gemi projektörümü
çıkardın??
İyi de FILM de,kabul edilen Nit nedir>>>120 dir !
Buraya düşürülen ve Araba parasına satılan OLED bile mıçıyor o zaman QLED de öyle v.s
OLED de gerçi Nit düşüktür ama hala bir PDP gibi de değil dir!
-Şimdi kalkıp bilmeden sallayıp Contrast/Black/Nit leri tartışmak beyhude dir!
Yabancı forumları ve Testleri de sallayın,herif doğrusunu yazsa "ekmek" çıkmayacak o zaman
"Dynamic Contrast" bu var paneller de;tam mıçıyor resim! ister IPS ister VA olsun
Diğer ayarlar var(çoğu bir moka yaramaz ve resmi bozmaktadır!)
LCD ler hala(VA da) 2200-2800/1 çalışıyor(Native-ANSI ye göre)herifler 4bin yok 5bin yok anasının bilmem nesi
diye sallıyorlar yaw,küllüm yalnış değerler bunlar;en baba panel(Şam babası tabiki) VA da 2bin civarın da çalışıyor zaten
4/5bin olsa Pio dan bile iyi gösterir ama nerdeee
Neden mıçımı yırtıyorum??almayın ülen abuk fiyatlara satılan bu meretleri diye!
1/2/3 kağıt güzel dir,fazlasını ise çok düşünün 5 kağıda filan çıktınmı,bence acaip çok fazla düşünün
Saygılar++