nanocell ışık sızması gıbı sorunları oluyormuş..ben görmedim öyle ddiyorlar.. siyahları gri olarak veriyormuş.. sanki siyahın üstünde sis varmış gibi..bende ondan düşünmüştüm güzel şık televizyon ama bu problemler kafamı kurcalamadı değil..3000 .. bandında bişey bakıyorum bende... bu awoxlar var 4 k diyorlar ama baya kalitesiz geldi bana tv,yazılımla 4 k ya çıktığını soyluyorlar,sarı renklerde patlıyormuş hardal oluyormuş..1000 tl daha verip biraz daha guvenılır bırşeyler bakıyorum bende.. philipsler tozlu diyorlar ,sony varmış bitane xf9005 onu övüyorlar oda para 6500 liraymış mış mış..samsungun q 60 var diyorlar sonyi parçalar ona baktım oda 7000 tl.. doktor mühendis çocuguda değiliz hani gidip alalım,hani çok şükür gene isyan ettiğimiz yok halimizden memnunuz çok şükür rabbime ama gücümüz yetmiyor maddii anlamda diyelim..dediğim gibi 3000 tl ye giriş seviyesi bi cihaz bakıyorum bende bakalım yolculuk nerede son bulacak..bulacak derken umarım çabuk olur insanın kafasıınıda karıştırıyor bu kararsızlık..lg lere bakıyorum cihaz seni kendine çekiyor tamam,biraz daha bakıyorum renkler mat soluk siyahlar gri gibi ve mat siyah oluyor sanki buz dolabı gibi geliyor bana nedense lg..samsung bakıyorum kanım kaynıyor cıvıl cıvıl renkler siyahlar parlak siyah renkler baya sağlam ondada hafif yana doğru kaykılınca hafiften bir solma oluyor,budamı gol değil beeeee, deyiip başka modlllere geçiyorum .. sıradaki savaşçı kim diye mağaza da ki arkadaşa soruyorum .. abi philips var ambilagt özelliği var ışıklı,ooooowwwwww tamam diyorum.. yeni pozisyon sag taraftan orta gelecek voleyi kapat ALİ.. evi diyorum gazinoya çevireceğim,komşular pencereden ışıkları görünce, ne oluyor bu evin içinde 24 saaat gırgır şamata Hawaii fişekler hıdrellesmi kutlanıyor, diye düşünecekler derkeeeen, interneti açıp pliphips modelleriinin tv içinde tozların dans ettiğini ,örümceklerin ağlarını örüp evlerinden tv içinden bana aç bakalım trt belgeseli bizim atalarımız tarantulalar neler yapıyorlar, diyecekleri aklıma geliyor.. ve yine tekrar top dışarıda kale vuruşu ile oyun başlayacak..
hocam led tv'lerde:
-ölü piksel
-panelin türüne göre ve Işıklandırma durumuna göre az veya çok siyahların gri görünmesi
-ekranda bulutlanma, öbek şeklinde lekekenme(cloding)
-Alt,üst veya yanlardan ışık sızması
-Dikey bantlanma (vertical banding) aşağıdan yukarı ince veya kalın şeritler
Olabiliyor..
aldığınızda yoksa bile atıyorum her markada 3- 6 ay 1 yıl sonra bunlar az veya çok oluşabiliyor..
ben normal bir tv kullanıcısıyım burada ben daha tv işine hakim Ustalar var..
sizi panasonic'in son ürettiği neo plazmalar paklarmış bunların hiçbiri yok,
onlarda da yanık riski oluyordu ancak neo plazma ile o risk de az sanırım.
Önümüzdeki ay tam 7 sene olacak ben pana plazmayı alalı bende bir yanık durumu, iz kalma durumu olmadı çok şükür..
sadece 1 kere birgün açılmadı tv.. kartlardan 1-2 si patlamış 1-2 birşeyler değiştiricez demişlerdi ne olduğunu hatırlamıyorum şimdi onları tamir ettirdim hala kullanıyorum tv'yi..
neyse konuya döneyim dicem şu ki; bendeki gibi orta plazma modelleri bile hala övülüp, kullanılıyorsa. konuşuluyorsa bu bugünkü led tv'ler için bu birçok şeyi açıklar sanırım..
Maalesef üretmiyorlar bu plazma tv'leri artık.
plazmalarda 4k çözünürlük olsaydı nasıl olurdu acaba diye sorarım bazen kendime
Velhasıl led tv'ler de yukardaki problemlerin 1-2'si veya daha çoğu veya sadece 1 i az olması muhtemel..
Kardeşime sony almıştık 3 seneyi geçti onda bi problem çıkmadı.
amcaoğlum da samsung nu8000 vardı görüntüsü çok hoşuma gitmesede onda titreme hatiç bi problem olmamıştı yada çok dikkatlerini çekmiyordu bilemicem..
Şuan Q7fn var sanırım çok memnun.
Ben bi philips 50pus7303 almıştım 2 hafta olmadan bandingdi, cloudingdi gırla..
Vs, vs, bu lcd tv teknolijisinde bunlar çıkabiliyor
Üreticilerinin kendiside zaten bunlar olabiliyor diyor..
gülsek mi ağlasak mı bilemedim