Vallahi yalan değil şimdi ben de senin gibi ikileme kalıyoum zira PHILIPS markasında ben gerçekten ambi desteğini çok seviyorum zira hayat tarzımda da renklere ayrı bir tutkum vardır, evimdeki bazı odaları renkli led barlar ile döşediğim, ruh halime göre kumandadan kırmızı mavi pembe mor beyaz yeşil bir çok renge çevirdiğim olmuştur.
LG ve PHILIPS markalarında benim en çok takıldığım husus ise bir türlü BİZDEN marka olmayı becerememiş olmalarıdır. Yani bu gün cesaret edip hiç kimseye LG tv öneremiyorsam bunun en büyük sorumlusu LG TÜRKİYE nin satış sonrası hizmet politikalarıdır. Yetkili servislerinin acımasızlığı ve yüksek fiyat politikalarıdır.
PHILIPS de aslında bu konuda LG den çok uzak kalmıyor. Görece bir nebze daha iyiler sadece ancak yine her iki markanın da bana göre en büyük sorunlarının başında menüsel fonksiyonlar geliyor. Ben kısa bir süre (Daha fazla dayanamadım çünkü) PHILIPS PUS6262 kullanmış birisi olarak o tv nin menüsünü dizayn eden mühendisle cidden kahretmişimdir. Neyse ki senin modeller android de oradan kurtarıyorsun biraz.
Gelelim android kısmına. Söz konusu PHILIPS ise eğer kendi menüsündense Android yavaşlığını tercih ederim. Ancak Türk insanına oldukça hitap eden ve bana göre oldukça kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan VESTEL de burada devreye giriyor şimdi yalan değil.
VESTEL de nelerle karılaşabileceğinizi az çok kestirebiliyoruz. Ancak biliyoruz ki en ufak bir sorun yaşasanız VMH sizin yanınızda, bunun örneğini forumda binlerce kere yaşadık ve gördük. Tabii ki beğenmediğimiz bir çok karara da imza atmıştır VESTEL efendi ama yine de karşımızda bir muhatap bulabiliyor olmanın verdiği mutluluk ayrı bir bakış açısı benim için.
LG servisinin bir tane anakart için 1300TL fiyat vermesini takiben aradığımız müşteri hizmetlerinin kalkıp da ''servislerin iç politikalarına karışamayız'' demesindense, VMH nin çözümsüzlüğünü tercih ederim ben.
Şimdi toparlayacak olursak eğer,
Seçeneklerimiz iki tane.
birisinin en önemli artısı ambi
diğerinin en önemli artısı büyük ekran
Birisinde yüksek seviye kalite mühendislik ancak düşük satış sonrası hizmet anlayışı + küçük ekran.
Diğerinde orta seviye kalite ve mühendislik ancak yüksek satış sonrası hizmet anlayışı + büyük ekran.
ben size ''Şunu alın'' demem zira ben satıcı değilim, neyi alacağınız da beni ilgilendirmiyor, Sizin yerinize kendi bakış açımla değerlendirme yaptım yüksek sesli olarak. Karar sizin artık