A Çevrimdışı

Acyln

Yeni Üye
2 Nis 2019
20
33
Fiyat ve beklenti durumunuza paralel, Yukarıdaki arkadaşımıza gerek görmediğim 49NU7100 model SAMSUNG tv sizin için oldukça uygundur diye düşünüyorum ancak açı duyarlı bir panele sahip olduğunu unutmayınız. Eğer yan açılardan izleme yapacaksanız ona uygun bir model bakalım :ok
Açı tahminimce odanın köşelerinden 15 dereceye fln tekamül eder. Aşağı yukarı 3.5 m genişliğinde 7.5 m uzunluğunda bir oda

E Çevrimdışı

epicus

Yeni Üye
20 Eyl 2018
32
45
ADO hocam bu tv 49UD8200 neden bu kadar ucuz (n11de kuponla 2534 tlye geliyor) 8460 ile farkı nedir? ips mi va mı, bir de dolby vison hdr10 dan daha mı iyi farkları nedir?(bilgide hdr10 10bit dolby vision 12 bit renk değerine sahip demiş)
Vestel 49UD8200

Kisuke Urahara Çevrimdışı

Kisuke Urahara 

Aktif Üye
21 Mar 2019
434
Bu açı, eğer NU8000 den bahsediyorsak sorun olmaz. MU7000 NU7100 vs gibi modellerde sorun olurdu :ok

Ayrıca, LG yerine SAMSUNG gerçekten çok doğru bir tercih oldu buna emin olabilirsiniz :ok
Slm Ado Hocam dediğin 55nu8000 tv yi aldım Vatan'dan.Yarın gelecek sorun çıkmazsa.

Servis geldiğinde sormam gereken bilgiler nelerdir acaba? Şu şu testleri yapsın diyebileceğim.Ölü Piksel vb..? Kendim hangi testleri yapmalıyım?

Bide ölü piksel çıkarsa( inşallah çıkmaz :sirit )3-4 tane normal midir geri iade yapılmalı mıdır?Teşekkürler.

Son düzenleme:
L Çevrimdışı

laserion

Yeni Üye
2 Nis 2019
7
42
Aynısını Vestel konusuna da yazdım ama cevap gelince birini silerim artık..

Adem Helvacı Ado Merhaba, size zahmet acil bir tavsiyeye ihtiyacım var. Yer sebebiyle 55" değil 49" niyetliyim. Biraz ekstra bir alışveriş olacak, bu sebeple 4.000 TL üstlerine çıkasım da yok.

Kullanım için TV de izlediğim hiç bir şey yok diyebilirim. Sadece Digiturk'te maç izlerim o kadar, onun dışında TV için açmam. Abartı derece olmasa da PS4 oynuyorum. Öyle multiplayer falan yok, normal tek kişilik oyun modunda. Netflix yoğun olarak izlenecek. Onun dışında da kendi indirdim 4K filmler. Bu izlemeleri Nvidia Shield üzerinden yapıyorum. DTS-X, Dolby Atmos dahi sesleri zaten Pioneer AVR ile hallediyorum. TV'de ses istiyacım da yok, SMART uygulamalar vs. de lazım değil bana.

Şimdi 3.000 TL civarlarında Vestel 49UD9360' mı alsam acaba diye niyetliyim ama filmlerde ve oyunlarda hızlı sahnelerde sıkıntı yaşatır mı diye düşünmeden edemedim. 55UD9650'de olabilirdi ama 55 alasım yok pek. UD9650 ve UD9360 arasında da pek bir fark yok sanırım. Ya da siyah derecesi üzer mi bu Vestel tv lerin. Evvelden alışkın olduğum Panasonic 55VT50 Plazma olduğu için illa farkedicez biraz fark gerçi..

Ya da 5.000 TL nin üstüne çıkıp Sony 49XF8596 mı alsam biraz bu sorunları bertaraf etmek için ama o parayı da hiç veresim yok.

Ne dersiniz, Vestel'den yürüsem mi? Farklı bir şey söyler misiniz ya da?

L Çevrimdışı

laserion

Yeni Üye
2 Nis 2019
7
42
Valla verdim şimdi sipariş ama, mecbur 12 ye kadar vermem gerekiyordu. 49UD9360 için.

Bu TV de şimdi VA panel olmama riski de var öyle değil mi?

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Ne dersiniz, Vestel'den yürüsem mi? Farklı bir şey söyler misiniz ya da?
Selamlar;

Biliyorum geç kaldım ve siparişi girmişsiniz lakin Panasonic kullanmış birisi olarak VESTEL tercih etmek sizi oldukça etkili bir hayal kırıklığına uğratabilir.

Ya kendinizi önceden bazı eksiklikler için peşinen hazırlamalı, y ada en kısa sürede siparişi iptal etmelisiniz diye düşünüyorum. :alala

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
ADO hocam bu tv 49UD8200 neden bu kadar ucuz (n11de kuponla 2534 tlye geliyor) 8460 ile farkı nedir? ips mi va mı, bir de dolby vison hdr10 dan daha mı iyi farkları nedir?(bilgide hdr10 10bit dolby vision 12 bit renk değerine sahip demiş)
Vestel 49UD8200

Rakamsal konularda yorum yapmam doğru olmaz diye düşünüyorum zira hangi satıcının hangi koşullarda nereden ürün alıp, hangi koşullarda nerede ve kaça satacağına dair yüzlerce senaryo oluşturulabilir.

Olması gerekenden ciddi derecede fark ile ucuz satılan ürünlere mutlaka temkinli yaklaşılmalıdır. :ok

12bit diyen çok afedersiniz biraz halt etmiş. Bu ürün 8bit+FRC=10bit dir :ok

FRR değeri 1000hz dir :ok

HDR iyidir ancak DV nin aktif olabilmesi için 'Aslında HDR için de aynı şey geçerli) DV destekli formatların aktif olması gerekir. :ok

L Çevrimdışı

laserion

Yeni Üye
2 Nis 2019
7
42
Selamlar;

Biliyorum geç kaldım ve siparişi girmişsiniz lakin Panasonic kullanmış birisi olarak VESTEL tercih etmek sizi oldukça etkili bir hayal kırıklığına uğratabilir.

Ya kendinizi önceden bazı eksiklikler için peşinen hazırlamalı, y ada en kısa sürede siparişi iptal etmelisiniz diye düşünüyorum. :alala

Panasonic plazma ve JVC projeksiyon kullanıcısıyım hatta. Düşünün artık kontrastla ilgili geçmişi ?Biraz önden farkındayım yani. Geçici bir TV gibi bakıyorum buna zaten. O sebeple makul seviyelerde durayım dedim.

Ama hiç mi adam gibi film izlenmez ya? Aslında asıl derdim filmdi, futboldu, PS4 tü ekranda hareler vs. görmeyeyim. Bunun yerini 49NU7100 alsam dünya çok değişir miydiki?

Geri
Üst Alt