Güzel abim hoşgeldin aramıza;
Ne zaman istersen dilediğin kadar uzun yazabilirsin ben Ahmet gibi sıkılmam okurum
Abim ilginçtir ki AWOX markasında da IPS panelli tv gördüm. Ayrıca senin kullanım koşullarına göre kesinlikle alınabilir bir televizyondur. Menüsü çok sarmaz seni lakin iş görür. AWOX markası alacaksan 32'' alma, 43'' de alma, 49-50 ok dir ve hatta bütçe sorun olmaz ise U5000STR gönül rahatlığı ile alabilirsin.
Yalnız sorun şu ki bu tv IPS panel değil yani yan açılardan renklerde solma yapar.
Peki bir öneride bulunsam?
Standart ev ortamında olduğu gibi dikdörtgen veya kare bir odada tam duvarın önüne konumlandırmak yerine köşeli montaj yaptırsan olmaz mı acaba?
Köşeli montaj yaptırabileceğin mafsallı aparat fiyatı 80TL dolayındadır.
Şöyle bir çizim yapayım örnek olsun diye.
Bu resimdeki stil klasik ev stilidir ve VA panelli tv lerde hep aynı sorun yaşanır zira tv nin izleme açısı dışında kalır tüketici
Bu resimdeki ise Mafsallı aparat ile köşe montajı yapılan şekil. Gördüğün üzere Yüksek kontrast oranlı ve tepkimesi iyi VA panelden feragat etmeden soruna çözüm üretmiş de olabiliriz.
Elbette evinizin odanızın konumunu en iyi siz bilirsiniz lakin bu naçizane bir öneri olsun
EDİT: Aşağıya aparat linki ekliyorum