albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Beyler sağda-solda hesaplı fiyata düşmüş 9308 varsa haber edin 55 veya 65
KM si fazla olmamış teşhir de olur hatta daha güzel olur ama fiyatı ciddi tatlı
olmalıdır,MM de geçen buldum herifler 2/3bin KM yapmış 55 lik panele bile
32 kağıt çekiyorlardı:hayir ülen ayıp be

A Çevrimdışı

atakan05

Aktif Üye
7 Kas 2019
192
50
selamlar 55pus 8508 de bugün yazılımgüncellemesi geldi TPM231 www R101 002 0238 210 bu şekillde nebi iyileştirme var tvde

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
yüklediysen sen de peki durum nedir? senin panel de update ayarı Auto damı duruyor?

bende açık update ama yapmıyor! kendim yapıyorum arada kontrol ettiğim de
az evvel baktım Update görünüyor ama henüz yapmadım

yaw bu kaçıncı update 6 veya 7 oldu:hihi
bu hem iyi hem de kötü zırt pırt update olmaz ki

çoğu kere uyanıklar "açıklama" da yapmıyorlar!
örneğin bu kötü anlamında dır

ancak özellikle 9308 için defalarca böyle update çıktı ve sonunda düzeldi,bu seriyi onun için
sevdim yaw
TPV malının tam arkasında duruyor:ok

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
-genel de "Smart" işiyle ilgili olan kısımlarda varsa bir değişklik(örneğin ilave gibi veya düzeltme gibi)
bunları çoğunlukla belirtmiyorlar,zaten örneğin benim için bu özellikle hikaye çünkü hiç kullanmıyorum

-akşam yazılım ben de yükledim,harici cihaz olarak panele sadece TV-Box olduğu için buradan baktığımda
biraz baclit ayarını açmışlar(Brightness seviyesi bana biraz yüksek geldi!)Brightness+Contrast ayarını da
oynamak gerekiyor,burada çok hafif bir oynama var geldi bana

onun haricinde dikkatimi çeken bir şey olmadı++

A Çevrimdışı

atakan05

Aktif Üye
7 Kas 2019
192
50
ALBANEZ USTA 55PUS8508 DE20 gün sonra tekrar bir yazılım verirler herhalde brightness contras ayarını nerden girliyor

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Beyler dün çok ilginç bir yazı okudum net de

Konu;"TV" ler le ilgili ve ana başlık QD yani "QuantumDot"

>bir ana üretici şikayet ediyor;kim bu üretici Samsung (TV üretim birimi)
>şikayet konusu; "bazı" TV üreticileri QD katmanını olması gereken kimyasal yapıda kullanmıyor

>>dolayısıyla bu paneller(TV ler) QD değildir!

>peki şikayet edilen ana üretici kim; TCL/China

>özetlemek gerekirse test için gerekli elemanlar(QD katmanları) alınıyor ve TCL dekiler olması
gereken Iridium/Cadmium v.s min. miktarları taşımıyor v.s v.s devam ediyor teknik olarak...

>bu arada TCL de güyya test ettiriyor ama sonuç yalnış veya olmadı değer de değil v.s

konu su götürür,neticede bunlar Taiwan/China/Korea hepsi yaklaşık aynı mok!
"capon" değil:hmm

++

çok geniş bazı anlatımlardan sonra şunu anlıyoruz ki "çakma QD" de varmış!
bazı üreticiler çakmacılığın kralını yapıyorlar...

görünen o ki QD diye her gördüğünüz panele atlamayacaksınız,burası kesin artık belli ki çakma
QD var,hele de üreticisi TCL olursa inanmamak için hiç bir sebeb yoktur!

en basitiniden heriflerin katalog verilerinin bazıları yalnış ve hilelidir(gerçi bunu her üretici yapıyor
ama TCL aleni yapıyor

herifler sürekli "NIT" den panelleri çuruyordu ama test de bunlar %30/40 düşük çıkıyor

++

QD işine dönersem sadece Samsung/Sony/LGE ve TPV de bu değerler tam çıkmış:ok
hatta LGE diğerlerinde teknik olarak daha da başarılı çıkıyor(total QD ölçümüne göre)

diğer markalarda belli ki ucuz yollu çakma tabir edilen diğer katman vardır

TCL de NIT ler zirve yapıyor ayrıca Siyahlar ne hikmetse sürekli basit ve ileri ölçümler de
griye tonlarına göre sapma yapıyor ve bu paneller VA dır gerçi orta/düşük kalite VA Matrix ler de
bu griye sapma normal kabul edilir veya geniş açılarda v.s
TCL özelinde ise bu çok fazla

sonuç olarak Samy/Sony/LGE/TPV de kiler QD leri harbi
TCL ve diğerleri çakma ki TCL dekiler resmiyet bile kazandı!
diğer markaların durumu da yaklaşık aynıdır

++

eskiden (2010 öncesi) TV işinde tüm teknik ve teknolojik gelişmeleri "caponlar" bulurdu(Kore bile değildi!)
Taiwan/China/Korea ise bunların kullanım Lisanslarını alarak üretim yapıyorlardı
Sharp/NEC/Panasonic/Toshiba/Hitachi ve kısmen Sony gibiler tam ana üretici idiler...

çakma işi yoktu,bu işe ilk koreliler başladı sonra Taiwan ve China
şimdi ise zaten gördüğünüz tüm TV ye ait elemanlar Çin malıdır,Sony de olsa böyle Samsung da olsa böyle
veya Philips v.s
sadece kim harbi kim çakma parça takıyor burası önemli yani Çin de her türlü mal var parayı fazla basarsan
en kral elemanı takarlar:kiskis

yakında TV lerin başka çakma işleri de çıkacak!

T Çevrimdışı

tarikgulnz

Yeni Üye
24 Eyl 2024
5
Merhaba arkadaşlar 55" televizyon almayı düşünüyorum bütçem 30 bin civarında aklımda var.
Önerilerinizi bekliyorum televizyon ile sadece akşamları film izleyeceğim yerel kanal hiç izlemiyorum benim için renklerin güzelliği ve siyah sahnelerdeki netlik önemli ışık sızması minimum olan bir cihaz olması tercihim yan açılardan bir izleyici olmayacak karşı açıdan izleme yapılacak sadece şimdiden teşekkürler.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,904
Beyler dün çok ilginç bir yazı okudum net de

Konu;"TV" ler le ilgili ve ana başlık QD yani "QuantumDot"

>bir ana üretici şikayet ediyor;kim bu üretici Samsung (TV üretim birimi)
>şikayet konusu; "bazı" TV üreticileri QD katmanını olması gereken kimyasal yapıda kullanmıyor

>>dolayısıyla bu paneller(TV ler) QD değildir!

>peki şikayet edilen ana üretici kim; TCL/China

>özetlemek gerekirse test için gerekli elemanlar(QD katmanları) alınıyor ve TCL dekiler olması
gereken Iridium/Cadmium v.s min. miktarları taşımıyor v.s v.s devam ediyor teknik olarak...

>bu arada TCL de güyya test ettiriyor ama sonuç yalnış veya olmadı değer de değil v.s

konu su götürür,neticede bunlar Taiwan/China/Korea hepsi yaklaşık aynı mok!
"capon" değil:hmm

++

çok geniş bazı anlatımlardan sonra şunu anlıyoruz ki "çakma QD" de varmış!
bazı üreticiler çakmacılığın kralını yapıyorlar...

görünen o ki QD diye her gördüğünüz panele atlamayacaksınız,burası kesin artık belli ki çakma
QD var,hele de üreticisi TCL olursa inanmamak için hiç bir sebeb yoktur!

en basitiniden heriflerin katalog verilerinin bazıları yalnış ve hilelidir(gerçi bunu her üretici yapıyor
ama TCL aleni yapıyor

herifler sürekli "NIT" den panelleri çuruyordu ama test de bunlar %30/40 düşük çıkıyor

++

QD işine dönersem sadece Samsung/Sony/LGE ve TPV de bu değerler tam çıkmış:ok
hatta LGE diğerlerinde teknik olarak daha da başarılı çıkıyor(total QD ölçümüne göre)

diğer markalarda belli ki ucuz yollu çakma tabir edilen diğer katman vardır

TCL de NIT ler zirve yapıyor ayrıca Siyahlar ne hikmetse sürekli basit ve ileri ölçümler de
griye tonlarına göre sapma yapıyor ve bu paneller VA dır gerçi orta/düşük kalite VA Matrix ler de
bu griye sapma normal kabul edilir veya geniş açılarda v.s
TCL özelinde ise bu çok fazla

sonuç olarak Samy/Sony/LGE/TPV de kiler QD leri harbi
TCL ve diğerleri çakma ki TCL dekiler resmiyet bile kazandı!
diğer markaların durumu da yaklaşık aynıdır

++

eskiden (2010 öncesi) TV işinde tüm teknik ve teknolojik gelişmeleri "caponlar" bulurdu(Kore bile değildi!)
Taiwan/China/Korea ise bunların kullanım Lisanslarını alarak üretim yapıyorlardı
Sharp/NEC/Panasonic/Toshiba/Hitachi ve kısmen Sony gibiler tam ana üretici idiler...

çakma işi yoktu,bu işe ilk koreliler başladı sonra Taiwan ve China
şimdi ise zaten gördüğünüz tüm TV ye ait elemanlar Çin malıdır,Sony de olsa böyle Samsung da olsa böyle
veya Philips v.s
sadece kim harbi kim çakma parça takıyor burası önemli yani Çin de her türlü mal var parayı fazla basarsan
en kral elemanı takarlar:kiskis

yakında TV lerin başka çakma işleri de çıkacak!
Yani Samsung diyorki abi, ben hile yapardım ama bu adamlar hilede beni de geçti.diyor

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,736
40
Merhaba arkadaşlar 55" televizyon almayı düşünüyorum bütçem 30 bin civarında aklımda var.
Önerilerinizi bekliyorum televizyon ile sadece akşamları film izleyeceğim yerel kanal hiç izlemiyorum benim için renklerin güzelliği ve siyah sahnelerdeki netlik önemli ışık sızması minimum olan bir cihaz olması tercihim yan açılardan bir izleyici olmayacak karşı açıdan izleme yapılacak sadece şimdiden teşekkürler.
Sizin kullanımınıza en uygun tv OLED. Keşke bütçe biraz daha yüksek olsa ya da fiyatlar biraz daha makul olsa da size LG C3 Oled önerebilseydik.

Bütçeniz dahilinde alabileceğiniz en iyi tv TCL C745.

T Çevrimdışı

tarikgulnz

Yeni Üye
24 Eyl 2024
5
Sizin kullanımınıza en uygun tv OLED. Keşke bütçe biraz daha yüksek olsa ya da fiyatlar biraz daha makul olsa da size LG C3 Oled önerebilseydik.

Bütçeniz dahilinde alabileceğiniz en iyi tv TCL C745.
Bu fiyatlarda oled tv'ler var fakat nasıldır bilmiyorum hiç birde 'in bu cihazı var ambilight biraz beni cezbediyor.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,736
40
Bu arada OLED paneller ile ilgili şu hususun altını çizeyim, tamamen kendi şahsi görüşümdür; OLED pazarlamaya çalışanların savunduğu en büyük argüman şudur; ''Bilmem kaç kişiye OLED aldırdım hiçbiri şikayet ile geri dönmedi.''

Ne zaman aldırdın kardeşim, 1 yıl önce veya maksimum 2 yıl önce. Alan kişiler günde kaç saat içerik tüketiyor, statik görüntüye maruz kalıyor mu, hangi parlaklık seviyelerinde kullanıyor, HDR içerik tüketiyor mu, oyun oynuyor mu belli değil.

Günde 4-5 saat film izlemek ile zaten bir şey olmaz kaldı ki böyle bir kullanım senaryosunda direkt OLED öneriyoruz. Günde 5 saat tv izleyen bir kişinin 1 senede yapacağı saat maksimum 2.000. Sıra dışı bir arıza olmazsa zaten 3 yıldan önce sorun yaşaması mümkün değil.

Salon tv'si olarak kullan bakalım veya pc monitörü yap günde 10 saat açık kalsın o zaman görelim neler oluyor. Zaten panel 5-6.000 saati devirmeden pek bir şey çıkmaz ortaya, akıllı kullandıysan eskime olsa bile bütün pikseller benzer şekilde yıpranmış olacak ve sen onu fark etmeyeceksin.

Bir de plazmacılar mevzusu var. Diyorlar ki ''Ben 10 yıl plazma kullandım ama hiç piksel yanığı olmadı.'' İyi de dünyanın en parlak plazması Samsung F8500'in çıkabildiği maksimum parlaklık 185 nit o da Rtings ölçümünde. Yani ortalamaya baksan 150 nit ancak verir. O zamanlar HDR falan yoktu yani tv'yi zorlayacak, ısınmaya neden olacak bir etmen yok. Şu an en dandik LCD'lerin çıkabildiği parlaklık o zaman ki plazmaların 2 katı. Amiral gemisi modellerin çıktığı parlaklık 4 katı ile 10 katı arasında değişiyor.

Kıyaslamaları doğru yapmazsak yanlış sonuçlar çıkar ortaya.

Geri
Üst Alt