T Çevrimdışı

Talent

Yeni Üye
18 Eyl 2024
2
31
TV ye 50 bin bütçe ayirtiginiz için neden bir oled düşünmüyorsunuz. Daha rafine bir görüntü, daha iyi izleme açısi, daha iyi ekran homojenligi, hızlı panel mükemmel kontrast.
İzleme mesafemiz 4 5 metre 65 inç uyacak 65 inç oledler çok pahalı

Q60 kozmetik amaçlı çıkarılan modeldir
Farkları
60hz......120 Hz
Hdmı 2.0....hdmi 2.1
Edge LED....fald panel
Yerel karartma ile daha çok parlaklık ve daha iyi siyahlar, ekran homojenligi daha sorunsuz.
Teşekkür ederim

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,904
Benim tavsiyem bu boylarda görüntüyü üst ust seviyeye taşımak olarak kesinlikle
48C3 oled modeli farklılık yaratır.

P Çevrimdışı

Pangia

Yeni Üye
23 Mar 2018
17
50
Ocak2024 te 36000 tl ye almıştım 55 9308 i, merak edenler için yardımcı olabilirim, özellikle son yazılımla tv de inanılmaz bir görüntü iyileşmesi oldu, şaşırttı beni :), bence genel anlamda bu fiyata alınabilecek en iyi tv, gerçekten çok memnunum.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
Philips 50/8808 piyasanın en iyi 50" panelidir:ok
bu ebatta ne Samsng hele hele TCL lere hiç bakma bile!

++

9308 de piyasanın bir başka en iyi panelidir!(9008 değil)
20 kağıda düşerse haber verin bana olmadı 25 kağıt fazlası benden çalışmaz

TPV yazılım olarak sürekli ve stabil yazılımlar çıkarıyor sanırım şu anda 5. veya 6. update çıktı

++

Samsung da ise paraya kıyarak 9x serileri OK dir veya biraz daha altı alternatif 85 de olabilir
illa Samy almak isteyenler için

ve son olarak sakın manyak rakamlar vererek eskimiş nesil LCD panelleri almayın
OLED ler varken parayı buna basın yaw:clap2

Not;bir de uyarı yapayım bazı "yerler" de epeyi bir süredir yok LCD ler böyle yok FALD olursa böyle
yok şu seri olursa böyle v.s v.s diye külliyen sallama bilgi diye osuruk dan laflar ediliyor
hatta bu da yemediği gibi bir de video lar hazırlayıp YT ve Site hatta Test sitesi diye yerlerden
sürekli bir üstelik hiç değmeyecek rakamlara satılan "LCD" paneller gazlanıp

yok OLED burada şöyle yok niti şöyleymiş yok bilmem nesi böyleymiş diye gerçeklerden uzak
tamamen marketing türü yine sallama LCD markaları gazlanıyor!

yaw LCD leri kendi içinde mukayese edin ne alaka şimdi kalkıp da OLED leri LCD ler ile
mukayese etmek:hayir

OLED açısında sadece ve sadece şu vardır "pahalı"! bir tek burası eksi durumudur,herkeste bu para yok
veya vermek istemez v.s

sonuç olarak birisi kalıkıp da OLED böyle ama LCD şöyle filan diyorsa ve adeta LCD leri övüyorsa böyle
haybeden boş msg ları okumayın bile ya da bulun kullanıcılarını veya pro. adamları v.s onlara danışın!

"yanık oluyor" retention var yok logo izi mutlaka kalıyor v.s v.s şeyleri ciddi ye almayın

5/6 senede bana bu konuda ulaşan insan sayısı bir elin 5 parmağını geçmedi yaw! bir kaç yüz bildiğim
kullanıcı vardır dolaylı olarak belki 500/1000 de olmuş olabilir zira TR de son 3 senedir ciddi bir OLED
satışı vardır bu genel de gözden kaçıyor zira çoğu zaten ne forum dene yerlere girer ne de orada burada
"yorum" arar! hatta LGE alırsnaız çoğu bilgiyi de doğru olarak servis/MH den bile alırsınız,kullanımı
bazılarını sıkar,uğraşmak istemez v.s böyler olan adam zaten hiç bulaşmasın gitsin LCD alsın yine

"yerler" dediğim yerleri sanırım çoğunuz çaktınız,bulaşmayın oralara hiç!

C Çevrimdışı

CanBatdal

Yeni Üye
21 Eyl 2024
7
30
Merhaba arkadaşlar 1 aya evleniyorum ama halen TV seçemedim. Mobilya vs bütçeyi fazla aştığım için F/P bir TV bakıyorum ama her kafadan bir ses var
Markalar hakkında net bilgiler edinemiyorum tavsiyeleriniz nedir? TCL, Sunny, Onvo, Vestel, Toshiba? Birkaç model buldum ama iyidir kötüdür bilemiyorum, panel teknolojisi, üretim bandı, yazılım, ses sistemi konusunda bilgiler yetersiz. Biri diyor Sunny tornavida ile ürün topluyor biri diyor Vestel'in üretim bandı el değmeden vs d

/// /// ///

///

/// /// ///

/// /// ///

/// /// ///

/// /// ///

Bulabildiklerim bunlar 25000₺ üst sınır tutmaya çalışıyorum

Ve son olarak WebOS, Android TV, Google TV hangisini tercih etmeliyiz

Son düzenleme:
W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,904
Merhaba arkadaşlar 1 aya evleniyorum ama halen TV seçemedim. Mobilya vs bütçeyi fazla aştığım için F/P bir TV bakıyorum ama her kafadan bir ses var
Markalar hakkında net bilgiler edinemiyorum tavsiyeleriniz nedir? TCL, Sunny, Onvo, Vestel, Toshiba? Birkaç model buldum ama iyidir kötüdür bilemiyorum, panel teknolojisi, üretim bandı, yazılım, ses sistemi konusunda bilgiler yetersiz. Biri diyor Sunny tornavida ile ürün topluyor biri diyor Vestel'in üretim bandı el değmeden vs d

/// /// ///

///

/// /// ///

/// /// ///

/// /// ///

/// /// ///

Bulabildiklerim bunlar 25000₺ üst sınır tutmaya çalışıyorum

Ve son olarak WebOS, Android TV, Google TV hangisini tercih etmeliyiz
Tcl ler eski seriler. Şöyle diyim size LCD ler artık market ürünlerdir artık hemen hemen. Benzer kalite ve benzer sorunlarla gelirler. Tek fark IPS ve Va panelle gelmesi, listenden onvo, sunny gibi markaları çık. En ucuz ne ise onu alın. Normal SDR yayınları izlersiniz. Sonra oled alırsınız. Bu gerçek kalitedir görüntüde. LCD ler üst modeller haricî, diğerleri aynıdır. Değişik marka model bile olsa aynı TV lerdir. Kelime oyunu ve pazarlama tekniğinden başka değildir

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,904
Bu fiyat aralığında sizin. 55 inç LCD yerine 48 inç oled daha iyi görüntü ve ekran nerdeyse sıfır homojenlikle sorunuyla gelir. Daha rafine görüntü daha mükemmel kontrast ve siyah, çok ama çok iyi izleme açısı ile gelir.

C Çevrimdışı

CanBatdal

Yeni Üye
21 Eyl 2024
7
30
Bu fiyat aralığında sizin. 55 inç LCD yerine 48 inç oled daha iyi görüntü ve ekran nerdeyse sıfır homojenlikle sorunuyla gelir. Daha rafine görüntü daha mükemmel kontrast ve siyah, çok ama çok iyi izleme açısı ile gelir.
Tavsiyeniz var mıdır 25 bin lirayı geçmeyecek şekilde, birde oledlerle ilgili yorumlar şüpheye düşürüyor yanıyor vs diyorlar onun yerine qled tercih etsek mesela nasıl olur, Vestel QA9701 de mi makul bir model değil veya 2-3 sayfa geride bir moderatör TCL c745 önermiş baktım o da LCD, dezavantajları nedir. Çok kişi Philips PUS8808 önermiş mesela oda lcd yanlış görmediysem
Bir de ayrı bir konu olarak android tvlere apk yükleyebiliyoruz diye biliyorum da google tvlerde de apk yüklemesi yapabiliyor muyuz

Bir de tcl 735 ve 745 arasında ne tür farklar var fiyat farkı 8 10 bin lira civarı

Son düzenleme:
W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,904
Bir de tcl 735 ve 745 arasında ne tür farklar var fiyat farkı 8 10 bin lira civarı
735 eski model
745 daha güncel bir model
Yerel karartma yok
Yerel karartma var
Parlaklık 735 nerdeyse iki katı.
745 in 2. Sürümleri yani X2 kodlular pentonic 700 daha iyi ve yeni soc ile gelir.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,904
birde oledlerle ilgili yorumlar şüpheye düşürüyor yanıyor
Bunu diyenler oled kullanmamış kişiler olur genelde. Rting gibi siteler oled yanmasının ne kadar sürede olduğunu test etmek için yaptığı testleri okuyan kisilerde bunu söyler.
Bu test yakmak için yapılır. Sürekli aynı yayın statik haber kanalları üzerine yakmak için yapılan testtir. Bunun bir önemi yok. Ben sadece haber stüdyosunda olan yada bu işte gorevli kişiler için önerilmez. Yada TV yi sabahtan akşama izleyenler için oled olmaz.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,904
Bir de ayrı bir konu olarak android tvlere apk yükleyebiliyoruz diye biliyorum da google tvlerde de apk yüklemesi yapabiliyor muyuz
Uygulama yuklersiniz. Android TV Google TV aynı olup isim değişikliği arayüz değişikliği ve kullanıcı profilini ekleyerek Google TV adını verdiler. Eski fire TV arayüzüne benzettiler arayüzünü.

Geri
Üst Alt