T Çevrimdışı

theunnamed

Yeni Üye
30 Haz 2024
8
38
Android tvler smartlara göre yazılımsal açıdan fiyat olarak dezavantaj yaratıyor mu?

Android tv box ile kullanacağım için smart tv almak daha mantıklı gibi geldi bana. Fiyat avantajı da varsa bu görüşümü destekler nitelikte bir durum oluyor bu?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,906
Android tvler smartlara göre yazılımsal açıdan fiyat olarak dezavantaj yaratıyor mu?

Android tv box ile kullanacağım için smart tv almak daha mantıklı gibi geldi bana. Fiyat avantajı da varsa bu görüşümü destekler nitelikte bir durum oluyor bu?
Bişey fark edecek bir durum görmüyorum. Box var zaten tizen yada webos işletim sistemlerini görmüş olursunuz.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,906
Herkese merhabalar, iyi forumlar diliyorum. Başlıkta şimdiye kadar katkı sağlayanlara teşekkürler.

Teyzeme hediye olarak bir tv alacağım ancak okumaya başladıkça ucunu alamadım tv konusunda bilgi derya deniz. Okudukça da kafa daha çok karıştı :)
Bütçe : 25.000-35.000 Tl
Ekran Boyutu : 65'' önceliğim. (Çünkü şuan 45'' var onu büyütmek için alıyorum. Eğer çok daha avantajlı kalan bir 55'' gelirse onu da değerlendirebilirim.)
Genellikle karşıdan izleme yapacak ama misafir geldiğinde çapraz izleme de olacak. Çaprazda çok fazla kararmasını istemiyorum. (sanırım va panel bunu yapıyormuş)
Işıkla ilgili çok sorun yok zaten oda çok aşırı ışık almıyor standart bir aydınlığı var.
Güncel televizyonları samsungun bir modeli, mi box ile kullanıyorlar. Oyun vs oynanmaz normal tv kanalları ve netflix, youtube kullanımı.
Almışken mi box ihtiyacı ortadan kalksın diyorum ama bazı yerlerde de android/google tv kötülüyorlar çözemedim.
Kanal geçişi vs takılma yaşamasını pek istemiyorum görüntü 10/10 olacağına orta iyi görüntüye takılmamayı tercih ediyorum.
Belki bu fiyata bu istekler olmuyordur o ayrı konu.

İlk bu iki model arasında kaldım ama vestel çok takılma yaşarmış gibi hissettim yorumlardan. Tlc de güvenemedim, Edirne'de servisi de yok galiba. Öyle olunca iyice kafam karıştı. Bir tavsiyesi olan olursa önerilerini dinlerim. Şimdiden teşekkürler.

Teyzenizin izleme şekli SDR yayınlar üzerine baktığınız modeller ve diğerleri hepsi uygun görüntü verir. Va panel yada IPS panelerin artıları eksileri ne göre fark olur. Aydınlık oda izlerse bunda da fark etmez. Birde Samsung LG Sony Philips diğerlerine göre görüntü işlemesi düşük kaliteli yayınları keskinliğini hareket metligini diğerlerine göre daha iyi yapar (sorunsuz değil). Yani yerel firmalar 150 satır işler bunlarsa yazılımla 450-550 satırı işler bu da netliği artırır tekrar diyeyim sorunsuz değil.

S Çevrimdışı

slysmkk

Yeni Üye
3 Nis 2023
15
42
aslında oled almak istiyordum ama evlendiğim için oled'in narinliği ve yanma olasılığı nedeniyle qledlere bakmaya başladım. aklımdaki tv 65qn85d. yorumlarınız ve önerileriniz nelerdir.

S Çevrimdışı

Sharp61

Yeni Üye
24 Tem 2019
16
42
selamlar. anne babam için 55 '' tv arayışındayız. tv 3-3,5 metre uzaklıktan genelde karşıdan izlenecek. uydu yayınlarını izlemede kullanılacak. arada iptv ile maç izlenecek. özellikle bu konuda tavsiye rica edeceğim. android bir tv mi almalı yoksa android olmayan bir tv ile box almak mı daha mantıklıdır. bütçe pek fazla değil en fazla 20.000 tl.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,739
40
aslında oled almak istiyordum ama evlendiğim için oled'in narinliği ve yanma olasılığı nedeniyle qledlere bakmaya başladım. aklımdaki tv 65qn85d. yorumlarınız ve önerileriniz nelerdir.
Eğer Oled almayacaksanız en iyi seçeneklerden biri QN85D, hatta geçen senenin modeli QN85C de olur.

Televizyon gündüz uzun saatler açık kalmayacaksa Oled de tercih edebilirsiniz.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,739
40
selamlar. anne babam için 55 '' tv arayışındayız. tv 3-3,5 metre uzaklıktan genelde karşıdan izlenecek. uydu yayınlarını izlemede kullanılacak. arada iptv ile maç izlenecek. özellikle bu konuda tavsiye rica edeceğim. android bir tv mi almalı yoksa android olmayan bir tv ile box almak mı daha mantıklıdır. bütçe pek fazla değil en fazla 20.000 tl.
Vestel, Arçelik, Grundig gibi markalardan beğendiğiniz bir modeli alabilirsiniz. İşletim sistemi ön planda olacak şekilde tercih yapmak mantıklı olmaz. Yani televizyonu beğendiyseniz Android olup olmaması pek önemli değil. Akıllı özelliklerini kullanacaksanız box her açıdan daha çok memnun eder. Box konusunu tv'yi aldıktan sonra değerlendirirsiniz.

T Çevrimdışı

tyroo

Yeni Üye
8 Mar 2024
4
27
Herkese merhabalar, iyi forumlar diliyorum. Başlıkta şimdiye kadar katkı sağlayanlara teşekkürler.

Teyzeme hediye olarak bir tv alacağım ancak okumaya başladıkça ucunu alamadım tv konusunda bilgi derya deniz. Okudukça da kafa daha çok karıştı :)
Bütçe : 25.000-35.000 Tl
Ekran Boyutu : 65'' önceliğim. (Çünkü şuan 45'' var onu büyütmek için alıyorum. Eğer çok daha avantajlı kalan bir 55'' gelirse onu da değerlendirebilirim.)
Genellikle karşıdan izleme yapacak ama misafir geldiğinde çapraz izleme de olacak. Çaprazda çok fazla kararmasını istemiyorum. (sanırım va panel bunu yapıyormuş)
Işıkla ilgili çok sorun yok zaten oda çok aşırı ışık almıyor standart bir aydınlığı var.
Güncel televizyonları samsungun bir modeli, mi box ile kullanıyorlar. Oyun vs oynanmaz normal tv kanalları ve netflix, youtube kullanımı.
Almışken mi box ihtiyacı ortadan kalksın diyorum ama bazı yerlerde de android/google tv kötülüyorlar çözemedim.
Kanal geçişi vs takılma yaşamasını pek istemiyorum görüntü 10/10 olacağına orta iyi görüntüye takılmamayı tercih ediyorum.
Belki bu fiyata bu istekler olmuyordur o ayrı konu.

İlk bu iki model arasında kaldım ama vestel çok takılma yaşarmış gibi hissettim yorumlardan. Tlc de güvenemedim, Edirne'de servisi de yok galiba. Öyle olunca iyice kafam karıştı. Bir tavsiyesi olan olursa önerilerini dinlerim. Şimdiden teşekkürler.

Ben Vestel Q9900 ürününü tercih ettim. Mevcutta mi box/stick de vardı kullanacak kişide.
QA9700 ve Q9900 arasında kalmıştım genelde 9900 övülmüş. Açıkçası zaten orta ayaklı olması gerekiyordu alacağım yer için.
Kendim kullanmayacağım için kullanıcı deneyimi yazarak güncelleyemeyeceğim. Umarım teknoloji şans işi kısmında güzel bir ürün teslim edilir. :)

S Çevrimdışı

slysmkk

Yeni Üye
3 Nis 2023
15
42
Eğer Oled almayacaksanız en iyi seçeneklerden biri QN85D, hatta geçen senenin modeli QN85C de olur.

Televizyon gündüz uzun saatler açık kalmayacaksa Oled de tercih edebilirsiniz.
eşim home ofis çalışıyor ve onu yandı yanmadı tribine sokmak istemiyorum. çocuk olduktan sonra zaten uydu yayını izlenir devamlı diye oledden vazgeçtim. qn85c de alabilirdim fakat anlamsız pahalı d daha ucuz bir de d serisi va c serisi ips miş sanırım olede daha yakın kalite va ile sağlanır diye düşünüyorum.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,906
eşim home ofis çalışıyor ve onu yandı yanmadı tribine sokmak istemiyorum. çocuk olduktan sonra zaten uydu yayını izlenir devamlı diye oledden vazgeçtim. qn85c de alabilirdim fakat anlamsız pahalı d daha ucuz bir de d serisi va c serisi ips miş sanırım olede daha yakın kalite va ile sağlanır diye düşünüyorum.
Qn85C Avrupa ve Türkiye pazarında Va panel.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,739
40
Türkiye'deki Samsung tv'ler VA panelli oluyor, QN85C veya 85D alabilirsiniz.

E Çevrimdışı

emurat

Aktif Üye
2 Mar 2021
168
41
55L1ZU9TC
55S1ZU9TC
Bu geçen sene ki 55QN90C panel bilgisi, Auo ve csot kullandığıni biliyoruz
L......auo
S......csot
Bu sene ki 55QN90D panel
55L4ZU9TD
Aynı gözüküyor panel bilgisi
Burada 1 120 Hz olduğunu söyler 90c de.
4 olursa 144 Hz anlamina gelir 90D de diğer kodlamalar aynı. Sondaki rakam C ve D yili temsil edecek eder.
Hocam bu 55L4ZU9TD kod TV nin neresinde yazıyor tam olarak. Örnek olarak aşağıdaki resimde nerede yazar?

inputs-side-large-1.jpg

Geri
Üst Alt