Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,735
40
50ul2363 Tv de mb180Y ana kart kullanıldı. Hkc ve auo karma panel kullanıldı.
50ul2163 Tv de mb180E ana kart kullanıldı. Hkc, panda, innolux, chot karma panel kullanıldı.
Ben tavsiye işlerine pek karışmıyorum fakat tercihimi 50ul2363 Yaparım.
Teşekkür ederiz. Açıkçası verdiğin bilgilerden sonra ben olsam ben de UL2363 alırdım.

T Çevrimdışı

turquorose

Yeni Üye
10 Nis 2024
4
34
Merhabalar, sevgili dostlar. Almanya'da yaşıyorum ve kendime televizyon almak istiyorum. Işe yeni başladım. Fiyat performans olarak hangi TV'yi önerebilirsiniz bana? Limitlerim aşağıdaki gibidir:

-Butce: 30-35 bin tl
- Ekran boyutu: 65 inç ve üstü
-Marka farketmez.
- Kullanım: Film dizi+ PS5
- Ekstra özellik: Hızlı Smart Panel ( Hızlı çip)
- 4k ve üstü, 60 Hz ve üstü çözünürlük

Saygılarımla fikirlerinize sunarım.

Furkan

B Çevrimdışı

baymore

Yeni Üye
10 Eki 2020
2
39
yine çok fazla sorular var,eski TF ci ler torpilli benden:kiskis

E ekkir

hocam Pio işini bence unut,ayrıca elinde malı düzgün olan adam "satmaz" Pio sunu
ayrıca neden satsınki yaw nerede trak-orada bırak diyoruz ama bu meret kolay kolay gebermez
15 sene kafadan gider,sonrası Allah kerim ama hala gidenler var:ok

2013 de UHD paneller çıktı,iyi de ne değişti bugüne kadar? o günden 720/1080 izliyorduk
bugünde! daha çok devam eder bunlar,"HDR" gelmiş,geç bunu yaw,DV gelmiş bunuda salla geç
ama çok merakı olan adam gider UHD panelini alır geçer izler

senin paneldeki Ysus/Zsus Boardlar ler değiştiği halde resim gelmiyorsa;usta bir şeyleri
eskik kontrol ediyordur ya da başka bir sıkıntı daha var,modül ünitesinin bozulduğunu sanmam
zira bunlar 100bin KM yol yapar banamısın demez yaw,NEC panel bunun üzerinde:ok:ok

ama her servis tamirci filan beceremez bunu! örneğin DIGICOM da sanırım artık bıraktı servis işini
PDP ler dandik ve çok basit LCD ler gibi değildir,kaldıki şimdiki yeni modeller(her MARKA) donamım
olarak ciddi "dandik" hatta daha da Türkçesiyle bildğin "adi"(Samy/Sony/LGE dahil veya LGE bir tık daha iyi)

24bin KM de olan bahsettiğin Pio daha "kız" gibi yaw,ama 5080 ise bunu unut!
KRP ise OK dir KM sine sakın takılma,ancak satana mutlaka sor beni tanıyıp tanımadağını,tanımıyorsa
temkinli yaklaş! ya da boşver gitsin,beni, tanıyorsa eyvallah,alo dersin görüşürüz gerekirse

ancak bir tane uyanık çakal var Bursa da arada bazı PDP ilanı filan verip manyak fiyat çekiyor herif
Pany PDP de var sanırım elinde,"satıcı" olduğu kesin,verdiği bazı ilanlar için bunu sahibinden.com şikayet
ettim,yaw bu ne biçim üslüp,adeta döver gibi,senelerdir aynı ilanlar durur ama şirket bir şey yapmıyor buna!
bu tip çakallardan uzak dur özellikle Pio/Pany PDP arıyorsan

++

@H.Özmen
dün e.mail attım,dikkatli oku
"LGE OLED G3" dosyası olarak değil de sen ilk baştaki "genel" açıklamayı oku tek tek settings tablosundan
öncede bu dediklerimi yapıyorsun,3/4 gün izle default olarak sonra verdiğişm bazı ayarları gir,sonra
takılırsan bana alo dersin,panelin yanından canlı olarak!

++

B baymore

Philips için sanırım yazdıklarımı okudum,"farklı panel çıkma" durumu vardır TPV nin bazı seri/ebat/modellerin de!
TR kodu 62 de olsa E-12 de olsa IPS yerine örneğin 65" de VA çıkıyor!!

normal de 65" için yazıyorum paneli IPS dir ama TR de VA çıkıyor bazılarında
bu arada benim gördüğüm paneller de VA idi!
çıplak gözle mutlaka izle

IPS/VA takıntın varsa o zaman sen hangisini istiyorsun?

veya örneğin Bluray(2k veya 4k) bağlama durumun varmıdır? var ise IPS olmaz!
PS4/5 veya XBox bağlama varmı? varsa IPS daha iyi

tam nedir bağlayacağın cihazlar?

IPS de siyahlar zayıf/başarısız-Contrast da düşük dür,AÇI çok iyidir ama

Sony/Samy için bütçe varsa bunlara bak
yoksa Philips 8808 iyidir ama panel durumunu netleştirmen gerekiyor
örneğin ben sürekli Philips den sadece 50" kullanıyorum ne 55 ne de 65!
4 yılda bu üçüncü Philips 50" oldu

++

A atakan05

senin panel 8505 biraz farklı 8808 den,"kağıt üstünde" 50/60-100/120 Hz farkı gibi görülse de
işin aslı öyle değildir!!
yazılım tabanı aynı ama detaylı sett. ve sonuçlar da aynı değildir!

son yazılımla ciddi çok daha iyi olduğunu yazmıştım,"fark göremiyorsan" ki 85x serisinde görememen
normaldir ancak yinede bir fark olacağını tahmin ediyorum

örneğin sende panele bağlı sanırım Android TV-Box var değilmi? ben de Box kullanırım her zaman
Kablo dediğin nedir? veya ayarınımı yapamadın,ya da Box dandik bir şeymidir?

bu arada panelin üzerinde çok iyi bir GPU(G-57) vardır ve senin Box dan daha iyi resim veriyor:kiskis
Box markasını ver sanırım GPU su da G31 dir onun

AllWinner deme sakın!
Albanez hocam cevap için teşekkürler dh den beri takip ederim 2009 da toshiba sv685 e para yetmediği için lv685 sana sorarak almıştım hala sorunsuz çalışıyor şimdi 65 inç tv bakıyorum normal kanallar ve dijital platformlar o kadar ne Blu-ray ne ps5 ile işim oluyor ben doğal renk daha gerçek siyah seviyorum ama oled için bütçe yok tv için 40 bin bütçe ayırmıştım şuan 25-30 bine kadar düşürdüm toshiba 65UA3E63DT ya da 65QA5D63DT alınır mı aklımda Samsung qn85 var ama fiyat uçuk maalesef

Moderatör tarafında düzenlendi:
Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,735
40
Merhabalar, sevgili dostlar. Almanya'da yaşıyorum ve kendime televizyon almak istiyorum. Işe yeni başladım. Fiyat performans olarak hangi TV'yi önerebilirsiniz bana? Limitlerim aşağıdaki gibidir:

-Butce: 30-35 bin tl
- Ekran boyutu: 65 inç ve üstü
-Marka farketmez.
- Kullanım: Film dizi+ PS5
- Ekstra özellik: Hızlı Smart Panel ( Hızlı çip)
- 4k ve üstü, 60 Hz ve üstü çözünürlük

Saygılarımla fikirlerinize sunarım.

Furkan
Merhaba. Almanya'da yaşayıp neden TL bütçe belirttiniz onu anlamadım. Kendi kalite sıralamama göre sizin için önerebileceğim televizyonları aşağıda belirttim. Oradan hangi fiyata alabilirsiniz bilmiyorum.

- LG OLED (G3, C3, C2)
- Sony 65X95L
- Samsung 65QN90C
- LG 65QNED91
- Samsung 65QN85C
- Sony 65X90L
- TCL 65C845
- Philips 65PML9308, 65PML9008
- Philips 65PUS8808

T Çevrimdışı

turquorose

Yeni Üye
10 Nis 2024
4
34
Merhaba. Almanya'da yaşayıp neden TL bütçe belirttiniz onu anlamadım. Kendi kalite sıralamama göre sizin için önerebileceğim televizyonları aşağıda belirttim. Oradan hangi fiyata alabilirsiniz bilmiyorum.

- LG OLED (G3, C3, C2)
- Sony 65X95L
- Samsung 65QN90C
- LG 65QNED91
- Samsung 65QN85C
- Sony 65X90L
- TCL 65C845
- Philips 65PML9308, 65PML9008
- Philips 65PUS8808
Merhabalar "Samurai", öncelikle tavsiye verirken vakit ayirdigin icin tesekkürler.

Öncelikle TL belirtme sebebim genel olarak Türkiye'de yasayan bir kitleden cevap bekliyor olmam. Ama fiyat araligimi euro bazinda belirtmek istersem 850-1100€ demek isterdim.

Önermis oldugun tüm televizyonlari inceledim ve Amazon.de yorumlari ile de karsilastirma yaptim. TCL65C845 e kadar tüm televizyonlar ortalama 1400€-2000€ bandinda. Digerleri de ucuz degil. TCL fiyati 1050€ araliginda degisiyor. Vermis oldugun tavsiyelerden secmek zorunda kalsa idim TCL 65C845 ile Philips 65PU8808 TV'lerini secerdim. Cünkü fiyat araliklari asagi yukari 1050€ civarinda.

Verdigin tavsiyelere ek olarak aklimda iki adet daha televizyon mevcut, benim ortaya sundugum bu iki televizyon markasini da göz önünde bulundurdugumuzda, hangi televizyonu ilk siraya koyarsin.

TV Markalari:
TCL 65C845,
Philips 65PU8808,
Sony 65X95L ,
,
Philips

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,735
40
Merhabalar "Samurai", öncelikle tavsiye verirken vakit ayirdigin icin tesekkürler.

Öncelikle TL belirtme sebebim genel olarak Türkiye'de yasayan bir kitleden cevap bekliyor olmam. Ama fiyat araligimi euro bazinda belirtmek istersem 850-1100€ demek isterdim.

Önermis oldugun tüm televizyonlari inceledim ve Amazon.de yorumlari ile de karsilastirma yaptim. TCL65C845 e kadar tüm televizyonlar ortalama 1400€-2000€ bandinda. Digerleri de ucuz degil. TCL fiyati 1050€ araliginda degisiyor. Vermis oldugun tavsiyelerden secmek zorunda kalsa idim TCL 65C845 ile Philips 65PU8808 TV'lerini secerdim. Cünkü fiyat araliklari asagi yukari 1050€ civarinda.

Verdigin tavsiyelere ek olarak aklimda iki adet daha televizyon mevcut, benim ortaya sundugum bu iki televizyon markasini da göz önünde bulundurdugumuzda, hangi televizyonu ilk siraya koyarsin.

TV Markalari:
TCL 65C845,
Philips 65PU8808,
Sony 65X95L ,
,
Philips
Birincisi, PUS8507 ve X85L modellerini listeden çıkarın bence.

İkincisi, bu işin Nirvana'sı Sony X95L elbette, listede X95L varsa diğerleri sinek vızıltısı kalır yanında.

Son olarak, fiyattan dolayı X95L alamıyorsanız ve TCL C845 ile Philips PUS8808 arasında tercih yapmak zorunda kalırsanız elbette TCL C845'i seçmelisiniz.

T Çevrimdışı

turquorose

Yeni Üye
10 Nis 2024
4
34

İkincisi, bu işin Nirvana'sı Sony X95L elbette, listede X95L varsa diğerleri sinek vızıltısı kalır yanında.

Son olarak, fiyattan dolayı X95L alamıyorsanız ve TCL C845 ile Philips PUS8808 arasında tercih yapmak zorunda kalırsanız elbette TCL C845'i seçmelisiniz.
Çok Teşekkürler Samurai. Verdiğin bilgilere göre kendime uygun bir TV alacağım. Iyi geceler dilerim.

T Çevrimdışı

turquorose

Yeni Üye
10 Nis 2024
4
34

Samurai tekrardan merhaba. TCL C845 olan TV'yi almaya niyetlenmistim fakat piyasada kalmamis ne yazik ki. Ona yakin olarak iki model buldum :

TCL 65C839 65 Inch = €984.28​

TCL 65C841 65 Inch = €1,370.50​

TCL 65C935 65 Inch = €1,299.00​

Philips yorumlarini okuduktan sonra TCL marka TV almayi düsünüyorum. Sence hangisini almaya karar vermeliyim?

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,735
40
Samurai tekrardan merhaba. TCL C845 olan TV'yi almaya niyetlenmistim fakat piyasada kalmamis ne yazik ki. Ona yakin olarak iki model buldum :

TCL 65C839 65 Inch = €984.28​

TCL 65C841 65 Inch = €1,370.50​

TCL 65C935 65 Inch = €1,299.00​

Philips yorumlarini okuduktan sonra TCL marka TV almayi düsünüyorum. Sence hangisini almaya karar vermeliyim?
83 serisini almayın yani 839. Aralarındaki farkı tam olarak bilmiyorum ama C841 ile C845 aynı olması gerekir. C845 yerine C841 alınabilir.

C935 2022 model, C845 ise 2023. Bazı yönlerden C935 daha iyi olsa da (karartma bölge sayısı daha fazla) C845'te daha yeni görüntü işlemcisi var; AiPQ 3.0 vs AiPQ 2.0. Bence 70 Euro daha fazla verip C845 yani C841 almak daha mantıklı.

O Çevrimdışı

ozkan1979

Yeni Üye
2 Eyl 2023
19
45
arkadaşlar merhaba tv tavsiyesi almak istiyorum

özellikle almak istediğim tv android olmasını istiyorum oled düşünuyorum fiyat da uygun olsun istiyorum

bu tv nasıldır

veya bu bu tv ler arasında tavsiyeniz ne olur çok pahalı birşey almak istemiyorum

teşekküler

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
hocam ben spybox11box takılı 55pus8508de
ben,sen de Kathrein receiver var diye biliyorum,sanırım karıştırdım yaw:hmm

Spybox11 uydu alıcısı olmasın?
yoksa sadece TV-Box mıdır?

-ilk sorum şu;panelin dahili uydusunu kullanıyormusun?
-diğer konuysa Box veya Receiver v.s bunları net bilemem panelini göremediğim için!

dahilisini bir dene o zaman,zira çoğu hatta tüm harici uydulardan daha iyi netice alacaksın!
ama önce bir dene resim kalitesi için,ama kanal geçişleri ağır olabilir ona da bir şey diyemem

panelin yazılım sende sanırım bir önceki model version,yani TPM231 değil değilmi??

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,735
40
arkadaşlar merhaba tv tavsiyesi almak istiyorum

özellikle almak istediğim tv android olmasını istiyorum oled düşünuyorum fiyat da uygun olsun istiyorum

bu tv nasıldır

veya bu bu tv ler arasında tavsiyeniz ne olur çok pahalı birşey almak istemiyorum

teşekküler
''QLED'' demek istediniz sanırım, OLED çok farklı bir konu.

Yanlışım varsa By_Trol By_Trol ustam uyarsın, Toshiba 65QA5D63DT modeli VA panel ile üretiliyor. Vestel QA9700 ise karma panel ile geliyor. Toshiba alırsanız VA panel çıkacak, Vestel alırsanız IPS de olabilir VA da.

QA9700 en çok tercih edilen yerli televizyonlardan biri.

A Çevrimdışı

atakan05

Aktif Üye
7 Kas 2019
189
50
ben,sen de Kathrein receiver var diye biliyorum,sanırım karıştırdım yaw:hmm

Spybox11 uydu alıcısı olmasın?
yoksa sadece TV-Box mıdır?

-ilk sorum şu;panelin dahili uydusunu kullanıyormusun?
-diğer konuysa Box veya Receiver v.s bunları net bilemem panelini göremediğim için!

dahilisini bir dene o zaman,zira çoğu hatta tüm harici uydulardan daha iyi netice alacaksın!
ama önce bir dene resim kalitesi için,ama kanal geçişleri ağır olabilir ona da bir şey diyemem

panelin yazılım sende sanırım bir önceki model version,yani TPM231 değil değilmi??
spybox 11 uydu alıcıısı kullanıyorum kendi uydusuda aynı görüntü son yazılımda tpm 237

Geri
Üst Alt