55'' altında tavsiye vermekte zorlanıyoruz çünkü hem çok fazla model çeşitliliği yok hem de bu ebattaki televizyonların kalitesi standart oluyor. Mesela amiral gemisi veya üst kalite bir modelin 50'' ve aşağısını ya üretmiyorlar ya da buraya gelmiyor.
LG markasının OLED harici modellerini ben çok önermiyorum, çünkü gerçekten sıradan ve benim için kötü cihazlar oluyor çoğu zaman. Daha çok OLED'e yoğunlaşan bir firma ve OLED televizyonları çok iyi. Fakat LED performansları konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Hatta benim için biraz sabıkalıdır, önceki yıllarda ürettiği bazı tv modellerindeki piksel dizilimleri ile oynamıştı. Şurada bahsetmiştim;
Bende şans olsa zaten ? Bu akşam vestele gittim 55q9900 modelini görmek için. Görevli bayan kampanyalı indirimli 55" modelleri tanıttıktan sonra 9900 serisi var mı dedim, evet var ama o kampanyada değil ve 8100 tl dedi. Tv nin yanına gittik tanıtıma başladı. Ekranda bu iplik gibi ışıkları...
tavsiyeforumu.com
LG'nin renkleri için güzel demişsiniz ama UR8100'de 8 bit'lik panel var. Tabi çoğu kez insan gözü anlamayabiliyor.
8 bit: 16 milyon renk sayısı.
10 bit: 1 milyar 73 milyon renk sayısı.
Mesela CU8000 de Samsung'un an alt seviye televizyonu ancak FRC destekli 10 bit panel var. DCI P3 ve Rec 2020 renk değerleri olarak LG'den daha iyi.
LG ve Samsung arasında kalsam kesinlikle Samsung tercih ederdim.
LG'yi kötülemiş gibi görünebilirim ancak her şeye rağmen UR81'i almak isterseniz yine de sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir cihazdır. Sadece ben bu modeli tercih etmezdim.
Tabi biraz da fiyat ile alakalı bir şey. Fiyatlar birbirine yakın ise bu listeden tercih edeceğim ilk model Samsung CU8000 olurdu. 2. tercihim Vestel 43Q9700TT olurdu.