L
levent bey
selamlar bahsettiğin LGE modelleri TR ye ithal edilmiyor! ayrıca ciddi pahalı ve rekabetçi bir fiyatları da olmayınca
zaten satılamazki!
o bahsettiğin veri sayfası tamamen "marketing" dün izledim ve okudum ama küllüm yalnış hatta yalnış olsa
iyi küllüm yalan ama bunun günümüz de adı maalesef "marketing" oluyor!
sıralama yapmışlar ve manzarayı gördün,bu bile "sallama"!
LGE c/g3 Oled ler süper sen bunlarla ilgilinsene? Panasonic sormuşsun ama bu daha da süper olur ancak o işin
getirme zahmeti var! sen bunun için Haluk beyle bir görüş,LGE zaten hazır kıta onda sorun yok ama Pany işi
çok farklı boyut ve garanti/servis v.s konusu da ayrıca bir zorluk tabiki! yani şu anda 12 kişi olduk ama işin
"riskini" alarak bunlar Pany leri aldılar! kafan yatmazsa hiç bulaşma derim sana,al LGE OLED işi bitir+
not;LGE miniLED 9x serileri OK dir ama yukarıda yazdım bu serilerin burada olmaması sebebiyle TR ayağıyla bu iş olmaz!
son günler de dikkat ediyorum bir LGE miniLED tantanası var YT de ama bunların tamamı "marketing" dir!
9x ama hangi 9x sonra 8x denmiş ama bunlar farklı gibi birbirinin içine geçirilmiş kısaca "miniLED" denmiş......
Teknik verileri bile yalnış!
doğru gibi olanların da ayrıca açılım metinleri veya görselleri yine yalnış!
"IPS" panelden bahsettikleri bazı veriler doğru ama okunuşları yani açılımları yine yalnış!
VA ile IPS arasında ANSI-Contrast ratioların "eşitliği" yoktur yaw! en büyük iş bilmemezlik işte burada yatıyor
kısaca 1200;1 deniyor iyi de bunun VA daki karşılığı 1200;1 değildir ki min.2000 dir (1800/2000 ara dır)
ayrıca Baclit farklı olunca örneğin FALD olursa bu sefer gerek ANSI gerekse de Static/Dynamic çok farklıdır!
orada herif tipik 1200:1 demiş sadece ve bunu sözüm ona "eleştirmiş" ama bir hata yapmış ve verdiği görüntü de
manzara hiç de 1200;1 gibi olmadığı gibi(Dynamic sight dediğimiz türden)mukayese ettiği Samsung VA panel ile
yaklaşık aynı contrastı(dynamic olarak) verdiği gibi, "resim doğruluğu" olarak Samsung sıçmış ama LGE süper
resim vermiş....kısaca adam kendi kendini çürütmüş ama bunu normal bir izleyici ya görmez ya da hiç anlamaz bile
YT den sallama bilgi diye olan her şeyi aynen geç kardeşim,bunların %98 i marketing türü işler dir!
Ancak LGE işin normal LCD kısmını zaten bıraktı,çoğu fason Çin üretimi sadece OLED ler kendi malları ve Panasonic hariç
kesinlikle en iyi bu herifler OLED işinde
Bütün diğer teknik bilgilerin "nasıl okunacakları" v.s kısmını ben zaten bahsettiğim blog da verdim ve dosyalar
sürekli güncel dir!
NIT değeri konusunu ayrı bir dosya yaptım,IPS-FALD için ayrı bir dosya var genel IPS için(Black+Contrast) için ayrı dosya var
"Kağıt üstü" bilgiler bizler gibi pro.lar için değildir,onlar normal tüketici gözüne hitap eden işlerdir
Pany işini Halukla görüş sonra bana bilgi verirsin++