osmanke
Süper Üye
- 13 Tem 2021
- 3,142
- 60
Öncelikle merhaba konuda geçen resimdeki olay kablo TV yayını olarak gözüküyor normal karasal yayın değil bu sizlerin,de bildiği gibi turktelekom büyükşehirlerde birçok semtte mahalle başlarına koyduğu kablotv kutuları vardı ve buradan abonelerine apartman içi ve daire içine kadar kablo çeker ve TV,nin karasal tunerine takılır ve yayın bu kablotv bölümünden seyredilirdi daha sonraları,da onlarda uydu üzerinden yayın vermeye başladılar abonelere dekoder dagittilar benim tahminim bu resimdeki yayın eğer güncelse duvardaki kablo,da kablotv yayını yeni TV,lerde bu yayını alan varmıdır bilmiyorum ama bazı uydu alıcılarında olduğunu biliyorum ve bu normal cihazlarda değil enigma diye adlandırdığımız oldukça yüksek fiyatlı cihazlarda var şöyle bir durumda,ki örneğin residance diye adlandırdığımız lüks binalarda ve merkezi sistemli sitelerde tek bir yerden dağıtım olduğu için bunlardada aynı karasal sistem üzerinden yayın alabiliyorlar buda olabilir arkadaşımız eğer böyle bir yer ise yönetime gidip bilgi alması gerekir.