albanez
Süper Üye
- 19 Mar 2018
- 3,383
Emin bey selamlar,mail attım ayrıca kontol et+
-LGE 2x serisi bir önceki model ve ucuz bulursan alabilirsin
2023 olarak ise G/C3x serisi OK dir ama pahalı,net den arada düşüyor
bir yerlere buraları takip et
-bahsettiğin 42lik flex panel daha çok Gamerlar için hazırlanmıştır
henüz bu paneli kurmadım ve denemedim
not;ancak flex olması sebebiyle bende bir soru işareti var!
teknik olarak standard curved ile bunu karıştırma!
Gaming için tüm yapısı OK dir
-Oled lerin tüm serilerinde Act.HDR/DV/DA/ThinQ-AI v.s hepsi vardır
WEBOs çok iyi hatta bana gmre kesinlikle en iyisi ama sadece Oled serilerinde!
chip æ9 ve bu çok çok başarılı+stabil! en büyük artısı işte bu zaten!
-"5yıl Garanti" konusu tam doğru değil(metni oku takılırsan bana alo dersin)
tavsiyem paneli aldıktan sonra extra "Sigorta" yaptırman dır! ama çakal mağazaların
sattığı şekilde olan yok uzatılmış yok bilmem ne yapılmış denilen küllüm hileli
klozlara sahip maddeler içeren sigortalar değildir ve Sigorta için sana bahsettiğim
kişiyi ara,çalıştığı şirket tam bunlar içindir ama bazı klozları biraz farklı
ve yine bana alo dersin oradan ve o kişiye bir sorum olacak OK derse eyvallah
demiyorlarsa o zaman sana başka birisini yönlendiririm!
-LGD Oled panel üreticisi olduğu için çoğu konuda müşterisini hiç üzmüyor
bariz kullanıcı hatalarını bile arada kabul ediyor,tamir&değişim bunlarda sorun
değildir diğerleri hepsi çok ciddi sorunludur(Samsung/TPV ve Sony bunlardan uzak durun
OLED konularında!)
-Panasonic konusu için Hüsrev beyle görüş yardımcı olur sana,eski Pio cular
ayrılmaz parçası yaw bu işlerin! kendini tanıtmaya da gerek yoktur,Pio&Pany
dedinmi iş bitiyor bugün bile!
-Orhanı sordun ama çok uzun zamandır beni aramadı görüşmedik yıllardır ama başka
sektöre geçtiğini duydum
-Hocam 14ms B&B değeri dir! daha altı bir değer görürsen bu G&G değeri dir
4/5/6ms filan gibi bir gecikme olmaz küllüm yalandır yaw bu değerler,kim neyi ölçüyor
nasıl ölçüyor(bunları da biliyorum ama küllüm yanlış metod)
Ancak bazı IPS tip "Monitörler" olursa(örneğin Gaming serileri)ki bunlar da max ebat
31/32 geçmeyecektir 4/5/6ms lag anca bunlar da olur!
VA da hayat da böyle düşük değerler teknik olarak zaten olamaz! sallama bilgiler VA da
çok fazla olmaya başladı yaw! alakası yok böyle değerlerin hele de VA da olması
yaw bunların "Monitörleri" bile bu konuda ciddi sıkıntılı dır!!! adam VA "TV" den bahsediyor yaw
6ms imiş,ama gerçeği normal de 4k da bile min.30/35ms olur!!! o da Game mode da sadece!
Film ve diğer modlar da 80/120ms dir!
teknik olarak çöz arttıkça LAG biraz düşer 2k ile 4 k arasında
ayrıca günümüz panelleri HIZ olarak eskilerin gerisine düştüler! ana sebeb sistemin üzerindeki
yük aşırı arttı,ikinci olarak piyasada o şekilde üretilmiş paneller artık yoktur
biraz AUO da var başka da kesinlikle yoktur,eski Sharp hatta CMO veya Samsung PVA v.s gibi
paneller üretilmiyor!
ama herifler LAG leri gidrek düşürüyor ama bizim gibi pro. adamlar bırak ölçmeyi çıplak
gözle bir kaç kareye bakıyoruz LAG değerini şak diye buluyoruz,ama X markasına göre panelin LAG değeri
5ms imiş,yani yersen hesabı,yaw yok böyle lag lug filan değerleri
-Oled lerin bir artısı da özellikle Gaming de (bazı oyunlarda)farklı bir mode dan uygulamayı
açabiliyorsun! çünkü Game mode zaten resmi bir şekilde katlediyor!
ancak bu sınırlı,zira PS4/5/Xbox filan bağlarsan HDMI direk bunları tanıyıp ona göre mode
ataması yapıyor!
not;geçen birisi sormuştu unuttum cevaplamayı,DVI veya DisplayPort neden yok diye;
kısa cevap,çakal üreteciler manzara çakılmasın diye(LAG konusnda)bunları koymuyor!
o zaman kişi örneğin Game mode dan çıkıp kafasına göre paneli set edip oyun veya her neyi
yapıyorsa yapacak ama buna izin yok,çünkü rezil olacaklar o zaman ulan bu panel nasıl
5ms LAG veriyormuş diye soracak insanlar zira başka mode lar da panel uçuyor yani resmen
çuvallıyor!
Mevcut sistem de Android varsa veya Smart v.s Tizen veya her ne bok varsa...
istisna sadece Tizen de bu konuda LGE çok ciddi mesafe katetmiştir!ancak bunun neticesi
LGE nin normal "LCD" lerinde değilde sadece OLED leri böyledir! ama LCD leri bu konuda
piyasanın VA larında biraz daha iyi veya çok daha iyidir!(NANO9x serileri özellikle)
onun için Gaming normal de OLEd ler çok çok daha hızlıdır ve stabildir v.s ama LGE bir kaç
tık daha ileride dir!
++
Dosya dediğim metinleri sana gönderdim,tam detaylı orada yazıyor++
-LGE 2x serisi bir önceki model ve ucuz bulursan alabilirsin
2023 olarak ise G/C3x serisi OK dir ama pahalı,net den arada düşüyor
bir yerlere buraları takip et
-bahsettiğin 42lik flex panel daha çok Gamerlar için hazırlanmıştır
henüz bu paneli kurmadım ve denemedim
not;ancak flex olması sebebiyle bende bir soru işareti var!
teknik olarak standard curved ile bunu karıştırma!
Gaming için tüm yapısı OK dir
-Oled lerin tüm serilerinde Act.HDR/DV/DA/ThinQ-AI v.s hepsi vardır
WEBOs çok iyi hatta bana gmre kesinlikle en iyisi ama sadece Oled serilerinde!
chip æ9 ve bu çok çok başarılı+stabil! en büyük artısı işte bu zaten!
-"5yıl Garanti" konusu tam doğru değil(metni oku takılırsan bana alo dersin)
tavsiyem paneli aldıktan sonra extra "Sigorta" yaptırman dır! ama çakal mağazaların
sattığı şekilde olan yok uzatılmış yok bilmem ne yapılmış denilen küllüm hileli
klozlara sahip maddeler içeren sigortalar değildir ve Sigorta için sana bahsettiğim
kişiyi ara,çalıştığı şirket tam bunlar içindir ama bazı klozları biraz farklı
ve yine bana alo dersin oradan ve o kişiye bir sorum olacak OK derse eyvallah
demiyorlarsa o zaman sana başka birisini yönlendiririm!
-LGD Oled panel üreticisi olduğu için çoğu konuda müşterisini hiç üzmüyor
bariz kullanıcı hatalarını bile arada kabul ediyor,tamir&değişim bunlarda sorun
değildir diğerleri hepsi çok ciddi sorunludur(Samsung/TPV ve Sony bunlardan uzak durun
OLED konularında!)
-Panasonic konusu için Hüsrev beyle görüş yardımcı olur sana,eski Pio cular
ayrılmaz parçası yaw bu işlerin! kendini tanıtmaya da gerek yoktur,Pio&Pany
dedinmi iş bitiyor bugün bile!
-Orhanı sordun ama çok uzun zamandır beni aramadı görüşmedik yıllardır ama başka
sektöre geçtiğini duydum
-Hocam 14ms B&B değeri dir! daha altı bir değer görürsen bu G&G değeri dir
4/5/6ms filan gibi bir gecikme olmaz küllüm yalandır yaw bu değerler,kim neyi ölçüyor
nasıl ölçüyor(bunları da biliyorum ama küllüm yanlış metod)
Ancak bazı IPS tip "Monitörler" olursa(örneğin Gaming serileri)ki bunlar da max ebat
31/32 geçmeyecektir 4/5/6ms lag anca bunlar da olur!
VA da hayat da böyle düşük değerler teknik olarak zaten olamaz! sallama bilgiler VA da
çok fazla olmaya başladı yaw! alakası yok böyle değerlerin hele de VA da olması
yaw bunların "Monitörleri" bile bu konuda ciddi sıkıntılı dır!!! adam VA "TV" den bahsediyor yaw
6ms imiş,ama gerçeği normal de 4k da bile min.30/35ms olur!!! o da Game mode da sadece!
Film ve diğer modlar da 80/120ms dir!
teknik olarak çöz arttıkça LAG biraz düşer 2k ile 4 k arasında
ayrıca günümüz panelleri HIZ olarak eskilerin gerisine düştüler! ana sebeb sistemin üzerindeki
yük aşırı arttı,ikinci olarak piyasada o şekilde üretilmiş paneller artık yoktur
biraz AUO da var başka da kesinlikle yoktur,eski Sharp hatta CMO veya Samsung PVA v.s gibi
paneller üretilmiyor!
ama herifler LAG leri gidrek düşürüyor ama bizim gibi pro. adamlar bırak ölçmeyi çıplak
gözle bir kaç kareye bakıyoruz LAG değerini şak diye buluyoruz,ama X markasına göre panelin LAG değeri
5ms imiş,yani yersen hesabı,yaw yok böyle lag lug filan değerleri
-Oled lerin bir artısı da özellikle Gaming de (bazı oyunlarda)farklı bir mode dan uygulamayı
açabiliyorsun! çünkü Game mode zaten resmi bir şekilde katlediyor!
ancak bu sınırlı,zira PS4/5/Xbox filan bağlarsan HDMI direk bunları tanıyıp ona göre mode
ataması yapıyor!
not;geçen birisi sormuştu unuttum cevaplamayı,DVI veya DisplayPort neden yok diye;
kısa cevap,çakal üreteciler manzara çakılmasın diye(LAG konusnda)bunları koymuyor!
o zaman kişi örneğin Game mode dan çıkıp kafasına göre paneli set edip oyun veya her neyi
yapıyorsa yapacak ama buna izin yok,çünkü rezil olacaklar o zaman ulan bu panel nasıl
5ms LAG veriyormuş diye soracak insanlar zira başka mode lar da panel uçuyor yani resmen
çuvallıyor!
Mevcut sistem de Android varsa veya Smart v.s Tizen veya her ne bok varsa...
istisna sadece Tizen de bu konuda LGE çok ciddi mesafe katetmiştir!ancak bunun neticesi
LGE nin normal "LCD" lerinde değilde sadece OLED leri böyledir! ama LCD leri bu konuda
piyasanın VA larında biraz daha iyi veya çok daha iyidir!(NANO9x serileri özellikle)
onun için Gaming normal de OLEd ler çok çok daha hızlıdır ve stabildir v.s ama LGE bir kaç
tık daha ileride dir!
++
Dosya dediğim metinleri sana gönderdim,tam detaylı orada yazıyor++