W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,898
Peki hocam şuan güncel fiyatlara bakınca QN90B = 36BİN TL
C745 = 30 BİN TL

6 bin TL fark için değer mi sizce, özellikle panel ve görüntü kalitesi önemli bizim için birde ses kalitesi:)
Aradaki fark bence değer sence değer mi aşağıda yazıyorum
Parlama önleyici katman var
Geniş görüş açısı filtresi
Daha iyi ses
Daha çok bölgeli yerel karartma
Daha fazla parlaklık
Daha fazla 2.1 hdmı girişi

M Çevrimdışı

MajoriS

Yeni Üye
3 Eyl 2019
25
31
Aradaki fark bence değer sence değer mi aşağıda yazıyorum
Parlama önleyici katman var
Geniş görüş açısı filtresi
Daha iyi ses
Daha çok bölgeli yerel karartma
Daha fazla parlaklık
Daha fazla 2.1 hdmı girişi
Anlaşıldı üstadım, 30bin bandında QN90 yakalasam kaçırmayayım ben o halde, çok teşekkür ediyorum:)

R Çevrimdışı

redplay07

Yeni Üye
19 Ağu 2023
2
27
İyi günler bütçem max 25 bin tl tv arıyorum kendin lg nano816QA ıps panel tv buldum 22 model ıps panel ancak tv hakkında hiçbiryerde yorum inceleme bulamadım genelde film ve dizi izlenecek 55 inç tv arıyorum önerebileceğiniz ürün varmıdır

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
TCL iyidir hoştur ama servis tarafı süprizlerle dolu, servis önemli derseniz almanızı tavsiye etmem.

Bütçenizi aşıyor ama satıcı güvenilir, Sony değerlendirilebilir diye düşünüyorum.
Daha uyguna satan yerler var ama güvenilir mi bilemeyiz.
Teşhir, kırık vs çıkabilir.

Bunu da ucuza satanlar var ama neden ucuza satıyorlar bilmiyorum, şüphe ile yaklaşın derim.
Yine teşhir, kırık, iade, tamirli vs olabilir.

Yazdığım üç model de VA panel, film oyun için ideal.
Hareketli sahnelerde IPS'e göre daha iyi iş yapar.

LG modelini görerek almanızı tavsiye ederim, panel tarafı kağıt üzerinde iyi ama arka aydınlatmasının görüntü tarafında bazı zaafiyetleri olabilir.
Söylediğim modeller şu an bütçenizin üzerinde ama hem dükkanlara bakmanızı, artırabiliyorsanız da bütçeyi artırmanızı öneririm.
Şahsen yazdığım Sony modeli uzunca bir süre 19.000 civarlarına satıldı.
2023 başı mıydı hatırlamıyorum, 2022 sonuna doğru sanırım TCL 55C725 modeli 12.000'e kadar inmişti.
Sonra birden 20'ye fırladı fiyatı.
İnsan keşke kenara bir tane atsaydım diyor açıkçası. :hihi

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,735
40
İyi günler bütçem max 25 bin tl tv arıyorum kendin lg nano816QA ıps panel tv buldum 22 model ıps panel ancak tv hakkında hiçbiryerde yorum inceleme bulamadım genelde film ve dizi izlenecek 55 inç tv arıyorum önerebileceğiniz ürün varmıdır
IPS panel seviyorsanız olabilir, Nano816'nın iyi diyebileceğim bir yanı yok, sıradan bir tv. Filmcilere genellikle VA panel tavsiye ediyoruz, kontrast ve siyah kalitesi daha iyi oluyor. Bütçeyi 30.000'e çekebilirseniz TCL 55 C745 öneririm. Bütçeyi arttıramam diyorsanız, Samsung 55Q60C modeli 26.000 bandına düşüyor;

TCL C735 de 24.199'a düşüyor;

C735 parlaklık olarak biraz yetersiz kalabilir, çok aydınlık odaya yetmeyebilir, bilginiz olsun. Nano 81'in de parlak bir tv olduğu söylenemez.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
@akınal

hocam 89 kağıda 65G3 paneli nereden buldun veya 99 olmasın?
sanırım yalnış gördün
Vatan da 96 gibi oluyor sepet indiridimden sonra!
89 kağıt güzel rakam da kim/nereden satıyor bunu?

E Çevrimdışı

efsaneromeo

Aktif Üye
23 Haz 2023
134
40
IPS panel seviyorsanız olabilir, Nano816'nın iyi diyebileceğim bir yanı yok, sıradan bir tv. Filmcilere genellikle VA panel tavsiye ediyoruz, kontrast ve siyah kalitesi daha iyi oluyor. Bütçeyi 30.000'e çekebilirseniz TCL 55 C745 öneririm. Bütçeyi arttıramam diyorsanız, Samsung 55Q60C modeli 26.000 bandına düşüyor;

C735 parlaklık olarak biraz yetersiz kalabilir, çok aydınlık odaya yetmeyebilir, bilginiz olsun. Nano 81'in de parlak bir tv olduğu söylenemez.
C735 parlaklığı düşük doğrudur. Çok sıkıntı edilecek durum değil. Lakin ekran parlama olayı çok can sıkıcı. Eğer pencereye dönük ise bu TV'yi tavsiye etmem. Bir de ben ses konusunda yetersiz buldum. 2014 model 32"Samsung TV ve 2019 model LG 49" TV'lerim var. Ses bunlardan bile geride. 65" TV ye 20 wat hoparlör koymuşlar. Bir de 1 adet USB var o da 2.0. Bir de servis çok kötü. Ben bunları sorun etmeden TV'yi aldım çok memnunum. Çünkü görüntü kalitesi harika. Upscaling mükemmel çalışıyor. Ulusal kanalları izlemek ayrıca zevkli. Vestel Qled'leri yerinde inceledim. Ulusal kanallar çamur gibiydi. Bu TCL de öyle değil.

A Çevrimdışı

akirafes

Yeni Üye
21 Ağu 2023
1
55

80 yaşında babam için TV tavsiyesi lazım lütfen yardımcı olun.​

Babam kablo TV kullanıyor. İstediğim tek kumanda kullanması, hem receiver'ı hem de TV'yi kontrol etmesi zor oluyor. Kumanda tuşlarının basit ve büyük olması gerekiyor, yani CI+ uyumlu olması gerekiyor gibi görünüyor. Bu tür bir televizyonun TKGS uyumlu olması da önemli. Netfliks veya benzeri platformlara ihtiyaç yok, ancak ben ziyaret ettiğimde babama Wi-Fi üzerinden ilgisini çekecek son YouTube videolarını oynatmayı çok istiyorum. Şu anda evinde 43 inçlik bir Pioneer plazma TV bulunuyor, ancak daha büyük bir ekran isteniyor. Hedefim 58 ila 65 inç arasında, bütçe ise 15.000 ila 32.000 TL arasında. Uygun olanı bulmak tabii ki daha iyi olur. Sorun yaşamak istemiyorum, çünkü babam bana uzak. TV'yi takıp sadece keyifli bir şekilde izlemesini istiyorum. Kesinlikle internet üzerinden almayı düşünmüyorum, fiziksel mağazalara gidip almak istiyorum. Media Markt, Vatan veya Teknosa gibi mağazalar tercihlerim arasında. LG'nin akıllı kumandası beni çok etkiledi, çünkü bu kumanda ile sesli olarak kablo TV kanallarını açabileceğimizi bana Media Markt ve Vatan'da satıcılar anlattı. Ancak kablo TV için sesli komut özelliği sunan başka markalar da olabilir, emin değilim. Babamın evinde kullanılmayan bir internet bağlantısı var. Sanırım verebileceğim tüm bilgiler bunlar. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim, yaklaşık 2 aydır bu konuda araştırma yapıyorum ve hala karar veremedim. Geleceki yeni zamlardan önce TV'yi almak istiyorum. Lütfen bana yardımcı olun
ÖZET
  • Babam kablo TV kullanıyor ve tek kumanda ile rahatça işlem yapmak istiyoruz, bu nedenle CI+ uyumlu bir televizyon tercih istiyoruz Aynı zamanda televizyonun kumanda tuşlarının büyük ve basit olması GEREK
  • Ayrıca TKGS (Türksat Kablo TV Genişbant Sistemi) uyumluluğu arıyorum,
  • YouTube videolarını oynatmak istiyorum. Wifi olmalı.
  • Hedef boyut aralığı 58 ila 65 inç ve bütçe 15.000 ila 32.000 TL.
  • TV'yi webden değil, fiziksel olarak mağazadan almayı planlıyorum. Media Markt, Vatan ve Teknosa gibi mağazaları tercih ediyorum.
  • LG'nin akıllı kumandalarının sesle komut özelliği ve direk kablo tv den kanal açması kolay kullanımı beni cezbediyor. Ama diğer lg akıllı kumanda uyumlu tvlerde bu özelliğin olmadıgı ısrarla bana söylendi.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,898

Babam kablo TV kullanıyor. İstediğim tek kumanda kullanması, hem receiver'ı hem de TV'yi kontrol etmesi zor oluyor. Kumanda tuşlarının basit ve büyük olması gerekiyor, yani CI+ uyumlu olması gerekiyor gibi görünüyor. Bu tür bir televizyonun TKGS uyumlu olması da önemli. Netfliks veya benzeri platformlara ihtiyaç yok, ancak ben ziyaret ettiğimde babama Wi-Fi üzerinden ilgisini çekecek son YouTube videolarını oynatmayı çok istiyorum. Şu anda evinde 43 inçlik bir Pioneer plazma TV bulunuyor, ancak daha büyük bir ekran isteniyor. Hedefim 58 ila 65 inç arasında, bütçe ise 15.000 ila 32.000 TL arasında. Uygun olanı bulmak tabii ki daha iyi olur. Sorun yaşamak istemiyorum, çünkü babam bana uzak. TV'yi takıp sadece keyifli bir şekilde izlemesini istiyorum. Kesinlikle internet üzerinden almayı düşünmüyorum, fiziksel mağazalara gidip almak istiyorum. Media Markt, Vatan veya Teknosa gibi mağazalar tercihlerim arasında. LG'nin akıllı kumandası beni çok etkiledi, çünkü bu kumanda ile sesli olarak kablo TV kanallarını açabileceğimizi bana Media Markt ve Vatan'da satıcılar anlattı. Ancak kablo TV için sesli komut özelliği sunan başka markalar da olabilir, emin değilim. Babamın evinde kullanılmayan bir internet bağlantısı var. Sanırım verebileceğim tüm bilgiler bunlar. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim, yaklaşık 2 aydır bu konuda araştırma yapıyorum ve hala karar veremedim. Geleceki yeni zamlardan önce TV'yi almak istiyorum. Lütfen bana yardımcı olun
ÖZET
  • Babam kablo TV kullanıyor ve tek kumanda ile rahatça işlem yapmak istiyoruz, bu nedenle CI+ uyumlu bir televizyon tercih istiyoruz Aynı zamanda televizyonun kumanda tuşlarının büyük ve basit olması GEREK
  • TV'yi webden değil, fiziksel olarak mağazadan almayı planlıyorum. Media Markt, Vatan ve Teknosa gibi mağazaları tercih ediyorum.
  • LG'nin akıllı kumandalarının sesle komut özelliği ve direk kablo tv den kanal açması kolay kullanımı beni cezbediyor. Ama diğer lg akıllı kumanda uyumlu tvlerde bu özelliğin olmadıgı ısrarla bana söylendi.
LG nin LCD modelleri yada hangi marka alırsanız. Görüntü babanızın kullandığı Pioneer dan daha iyi olmayacak. O yüzden hangi marka alırsanız sadece ekran büyütecek siniz. Bugünkü TV lerin tek farkı kaynaktan 4k ve hdr yayınlar. SD ve HD yayınlar bir fark yaratmaz hatta Pioneer bu yayınlarda çok daha iyi sonuç verir.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881

ÖZET
LG nin LCD modelleri yada hangi marka alırsanız. Görüntü babanızın kullandığı Pioneer dan daha iyi olmayacak. O yüzden hangi marka alırsanız sadece ekran büyütecek siniz. Bugünkü TV lerin tek farkı kaynaktan 4k ve hdr yayınlar. SD ve HD yayınlar bir fark yaratmaz hatta Pioneer bu yayınlarda çok daha iyi sonuç verir.
Ayrıca bu bütçe aralığında alacağınız herhangi bir ürün Babanızın yaşı gereği TV' den aynı kaliteyi alamadığı serzenişine sebep olacaktır.

R Çevrimdışı

redplay07

Yeni Üye
19 Ağu 2023
2
27

samsung 55Q67C aldım
cu8500 ve cu8000 lere baktım fiyat farkı var ancak ayak yapısı harici hiç fark göremedim bilginiz varmı 3 model arasından hangisi tercihiniz olurdu sipariş daha kargoya verilmedi

C Çevrimdışı

cggtty

Yeni Üye
22 Ağu 2023
1
28
Grunding 65GGO 9900B OLED ve LG QNED81 arasında kaldım LG OLEDler bütçemin dışında kalıyor, PS5 konsolu için hangisi daha iyi seçenek olur acaba aynı bütçede farklı bir model alternatif önerebilir misiniz?

Geri
Üst Alt