M
Muhtar
Hocam DM yi görmedim ama mail geldi,resimleri ayrıca attım sana
-2022/23 8807/08 tamamen aynı panel!
sadece fark soc da var MT1000Pentonic ddr4/gpu57
bunlar kağıt üstünde daha iyi değerler veriyor ama ben mt9x serisini hız olarak 1800/2000
içinde görmedim! +ancak gpu 57 de ki fark sanırım biraz daha iyi olacaktır ama codec/format
sorunu halen devam ediyor m.player olarak her bir şeyi açarım diyorsun ama; "açamazsın"
çünkü açmıyor bazı Lisansları olmadığı için,bunu BOX la aşacaksın bizim gibi,ama 928 soc+g57
çıktı-çıkıyor acele etme
-panel 10 bit flan değil! bunu geçen günde yazdım 10-bit denilen paneller de öyle hiç birisi değildir!
10-bit gerçek panel örneğin senin elindeki o eski Pany ve Pio larda var+Samy de var v.s
not;bunların panelleri 8-bit(10 olanları da yazılımsal dır gerçek kesinlikle değildir) clipping testini gönderdim
oradan bakarsın,10-bit/10bin(Dynamic-5binANSI panel yine YOK)
Hocam bunların 2017/18 den sonra üretilenleri modül ünitesi olarak=hepsi yazılım müdahalesine izin verdiği
için herifler de tam çakal oldukları için AUO/CsOT/CMO dan aldıkları ucuz yollu panelleri(VASAT/ORTA) HiEnd serisine
takarak kullanıyorlar!
OLED ler gerçek 10-it dir zaten bu testleri yaptığımız zaman durum ortaya çıkıyor!
-TPV özeline gelirsem,eskiden beri bir sıkıntıları vardı bunların örneğin 9x serileri genel de sıkıntılı
olurken 8x leri çok stabil ve başarılı idi! bu kural şimdi de geçerli 9x miniLED ler böyle biraz sıkıntılı
ama 8x ler çok iyi,ben 8505/8807 kullandım sıkıntı yoktur 8808 de yine olmadığına eminim
IPS leri aynen böyledir ama 55/65 IPS ler de panel farkı sebebiyle biraz fark olduğu gibi sıkıntı
konusunda aynı şeyi söyliyemem yani yok diyebilirim,IPS lerin en iyileri zaten epeyi zamandır ya TR de
olmayan Panasonic ler de bir de TPV de vardır(LGE de ise artıkı olsa bile TR ye ithal edilmiyoır bunlar!)
IPS ler artık alınası paneller den çıkmıştır ancak orta/vasat yollu v.s olursa ik bunlar da yerli markalar da
var ama iyi değil bana göre
Samsung/Sony de var uzak dur IPS lerinden haybeye fazla para bayılırsın!
-8807 ile 8808 arasında manyak bir fark gördüm yaw 10bin kağıt gibi ve öyleyse sakın alma 8808 olanı
bulursan 8807(ama sadece 50" den bahsediyorum ben)al!!
olmadı sana benim paneli satarım 15 kağıda yanın da bir Box hediyesi olarak
OLED alırım artık bundan sonra,20 den fazla oled kurdum bir oled panelim yok yaw
yani işin bu kısmı biraz şaka yollu,döviz çıldırdı gitti,bir de patron çıldırsa da şöyle 15/20
kağıda oled ler düşse anında kaparım