@akınal
bahsettiğim panel LGE 65-G3 idi,sen sanırım Kemalin paneliyle karıştırdın!
panel Almanya dan geldi ve o günlerde bildiğiim kadarıyla LGE/TR henüz G3 leri
ithal etmemişti ama yeni geldi şimdi fiyat 100 kağıdın üstünde
dövizin manyak yükselmesi sorunu durum cidden kötü hale gelmiştir!
o verdiğim link de tüm detayları anlattım,tek eksiğimiz G3 paneli UHD-Bluray testi dir
bunu da yapacaktık ama Bluray başka bir yere gittiği için bunu da işleme alamadım
ama çok da merak edecek bir şey yok,bu seri de LGE çok fena iş çıkarmış,sana öyle
söyliyeyim,rakiplerin den bir tek Panasonic hariç hepsini her konuda ciddi geride bıraktı
ki ben Pany 65Z2000 de geçenlerde kurmuştum,bir tek bu meret farklı,gerçekden mükemmel
G3 ise özellikle SD/HD de süper HDR cart curt filan saymıyorum bunları!
özellikle dahili Tuner Pany den bile iyi diyebilirim! SDR/HDR işlemesi çok cidid farklı yaw
Ben özellikle bizim Türksat dan bir alay bulunan dandik SD yayınları açtım sonuç çok çok iyi
>>24fps de sıfır sorun! (diğerleri öyle değil dalgaya düşme! bir de TPV bu konuda çok çok iyi)
bu testi de hem 2K Bluray hem de 4K Bluray cihazıyla yaptım öyle PC den yok Laptop dan
yok Stream dan filan değil
>>Tuner de 50fps/Hz desteği süper! ext.Receiver dan bile iyi yani bahsettiğim cihaz Kathrein 913 den iyi!!!
not;60Hz de hepsi sorunsuz ama 50 de durum öyle değildir ama LGE bu sefer bu işi bell ki Pany
gibi çok ciddiye almış!
"Büyük ebat" SDler de falsosu pek yaşanmıyor hatta hiç yaşanmıyor yaw! o kadar iyi durum
>Gaming testini de bizim Hakan bey yaptı hem PS5 hem de XBox dan,tek kelimeyle "süper"
ama ben Bluray media izlenimini XBox da çok daha başarılı buldum
24/23/59 ....tüm frekanslar sıfır sorun!
++
"olumsuz" diye bahsedilenleri gördüm,yaw inan bana bunların hepsi aynen "hikaye"!
ya da bazı yerlerin illa bir şeyleri bulacaklar ya;aynen öyle palavradan "eksiler"
kesinlikle takılma bunlara yaw
bunlar "LCD" filan değil,bazıları hala orada kalmışlar ne alaka şimdi ??
C3 de OK dir bu arada
++
diğer sorduğun konu ise dosya içiden var,2.bölümde anlatmıştım
ANCAK,Marka bazlı bazı ayar farklılıkları vardır! birisimnde yok iken diğerinde var veya birisi Off
yapılırken diğeri On v.s diye oldukça karışık yerleri var...
onun için uyarı veriyorum alan arkadaşlar marka/model seri v.s diye bana tam bilgi veriniz
kimisi çok abartmışlar demiş,halbuki hiç de öyle değil hem gerekli hem de baştan elin
alışırsa çok daha pratik ciddi kolay geliyor,adamla ruyarı sistemini de zaten 2021/22
den itibaren çok daha kullanışlı hale getirdiler
yok Oled böyle yok bu v.s bunları salla geç kardeşim hiç alakası yok,sana bir düzgün kullanım
metodu sunuyorlar ve uyacaksın bu kadar basit öyle zorluğu filan yok
ama belki Panasonic bu konuda çok çok daha iyi olabilir ama o da TR zaten yok,olan bir kaç kişide
ise onlar da dışarıdan getirdiler bunları++
alacağın gün bana alo dersin,net satışı bana daha makul geliyor bu konuda,ancak LGE/TR OLED panel
konusunda çok ciddi iyi diğerleri rezil ama bu herifler çok iyi hocam
not;diğer sorduğun cihazları sonraya bırakıyoruz şimdilik! önce paneli halledin
gerisi Allah kerim
Saygılar