S
Samir/Ankara
...hocam servis ayarlardan max yaptı ve kesinlikle dokunma demişti sanırım sizinde dediğiniz gibi
bu işi hiç bilmediğini hemen anlamıştım ayrıca panel temizliği gerekmez otomatik yapar dedi ama
öyle olmadığını zaten biliyorum bazı yabancı kaynakları okudum bu arada,hocam servisler hem bilgisiz hemmde
ciddi ilgisiz yani oled tv konuısunda kesinlikle hiç bir şey bilmiyorlar yada kulakdan dolma şeyler anlatıyorlar
adama geçmişte plasma monte ettinmi kullandımı filan sordum,cevabını hiç yazmıyayım yani o kadar kazmalar
ya ayıp kardeşim millet o kadar para saymış adamlar tın tın yahu
benim eski AVR şimdilik idare eder ama gelişmiş bazı uhd ve portlar v.s sıknıtısı var geçici bağladım
ama nerece eski panasonic plasmalar nerede bunlar,dün yazını okudum avr için şimdi bana yeniden masraf kapısı açıldı
hocam son olarak ayarlardan dediğin gibi çoğunu kapattım oled light 90 yaptım kontrast 85-90 yaptım...
++
Samir selam diğer kısmı atlıyorum,onu daha önce verdiğim(email den)dosya da bütün bunlar vardır(Pic.settings)
-servisleri sallayın geçin Oled paneller konusunda,zira hiç bir şey bilmedikleri gibi bir sürü de palavra oled hikayeleri anlatıyorlar!
yok şu Forum da şunu yazmışlar diyen adam dan servismi olur yaw,bari benim yazdıklarımı okumuş olsa eyvallah diyeceğim
ama öyle saçma Oled paneller hikayeleri anlatıyorlarki aklın durur
-Baclit 100 olurmu yaw=şimdi default böyle verildi geçmişte çünkü NIT değeri düşüktü ama Panasonic hariç hjala herkes kafadan
100 yapıyor! evet hala nit değerleri yeterince yüksek değil ama panel buna göre extrem değerlerden pic. asyarı zaten yapılamaz!
veya FILM de ne olacak,kaldıki bizim grubun neredeyse tamamı "harbi filimci"!
özellikle içeriğe göre baclit ayarı "filmler" de(bluray* dahil buna!) kısmak gerekiyor+contrast da öyle zira bu paneller OLED yaw
kimisi hala LCD ler de kalmış!
Native contrast zaten çok yüksek!! min.4bin! veya özellikle UHD BD de bu değer 5bin den başlıyor! ama asıl esprisi çok daha
yüksek contrastlara çıkabilmesidir ki bu da 12/14bin:1 gibi örneğin en baba FALD LCD panel de bile bu değer max.ortalama
resim işlemede 3/4bin:1 dir!!! bu da bir tek örneğin Samy/Sony de Master9/9k gibi paneller de vardır!
FALD ON da olsa bile bu ancak "Dynamic" bir değere çıkar ve "insan gözü" bunu "yer" bu aslında izleyen insan açıısndan
daha yüksek bir contrast çalışması verir
not;Dynamic CR 10bin hatta 15bin gibi kimi yerde yazsa bile bu da yalnıştır,insan gözü bu kadarını "yiyemiyor"
sadece karanlık ortam da(zifiri karanlık olacak ortam) algılama farklı oluğu için Dynamic insana çok detaylı cr verir hepsi bu!
Ancak OLED paneller de durum böyle değildir zira bunun zaten Native CR si çok yüksekdir! +Dynamic değeri de paralel olarak
ciddi yüksekdir! sen FALD-LCD ile filan kafanı karıştırma kardeşim,o bahsettiğin yazıyıda okudum işin teknik kısmı külliyen yalnış zaten
herif uçmuş o değerleri vererek,ülen neyle ölçtün bunları be
-"Panel refreshing" kafam karıştı demişsin ama hiç kafanı karıştırma,verdiğim ayarları yap ve 500km yi devir sonra yeniden bakarız
iki türlü temizlğin zaten ilkini birinci olanı panel otomatik yapıyor(her marka da böyledir!)
ancak bazı tipler bunun ayarını "OFF" yapıyor yaw neden kapadın kardeşim! çok yalnış bu sakın yapmayın!
kimisi; abi ekran arada bir şeyler yapıyor veya logo da şöyle oluyor veya resim gidip geliyor v.s v.s
iyi de bunu keyfinden yapmıyorki,o anda pixeller deki anormal bir retention durumu olursa direk devreye
girip bunu önleme işlemi yapıyor veya direk temizlemeye giriyor......
kısaca bunlar OLED panel de rutin işlemlerdir kimse kafasına göre şunu yaptı-bunu yapıyor demesin!
ikinci temizlik çok daha önemlidir,bunu da en ince ayrıntısına kadar anlattım o dosyada,paneli kumanda dan kapattık dan
d3evreye hemen girer(bir kaç dak.içinde) ve işlemi bitirir!
not;sadece extrem pixel ret. durumu oluşursa "normal izleme yaparken" sakın kumanda dan bir şeylere basmayın!!!
kapatmayın,başka kanala veya stream v.s ye gitmeyin
sadece ekrana bir "Uyarı" gelirse;talimatı okuyun ve gerekli tuş atamasını yapın-ama sakın yalnış tuşa basmayın!
olur da yalnış tuşa basılırsa veya bir şekilde elektrikler giderse veya benzer bir hareket de;o zaman panel bu işlemi
yeniden yapmaya başlayacaktgır ama bu sefer otomatik değil de siz girip 1/ saat bekleyip normal temizleme yapacaktır!
Not;kimileri hemen paneli kumanda kapıyor;YALNIŞ!
rutin temizleme de panel retention ları bir şekilde temizliyor,zaten üreticinin de istediği bu yöndedir!
"genel temizlik"bir garantisi yotur bunun!
Not;sadece bu konuda bir tek Panasonic böyle değildir, ya da diğer bir ifadeyle en iyisi Pany dir,adamları Pio cu oldukları için!!!
örneğin Pany de bu bahsettiğim iki yönlü temizlik/koruma prosedürleri tamamen farklıdır ve bir tanesini zaten kullanıcı
hiç farketmiyor bile! diğeri de farklı bir yöntem ile yine çok basit yapılıp,genel olarak zaten Pany OLED lerin bu konuda
açık ara hem tecrübesi hem de ciddi bir Pio dan gelen altyapısı vardır
Servisler de bunu o zaman halledemiyor ve panel değişimi teklif ediyor sizlere!
LGE kullanıyorsanız ne ala ama Sony/Samsung/TPV kullanıyorsanız "geçmiş olsun!"
özellikle Sony bu konuda hiç taviz vermez! ben hiç kimseye Sony Oled tavsiyesi yapmıyorum
TR de direk adres LGE dir,gerisi sıkıntılı!
hele bu konular da bir de paneli adeta zorlayarak remizleme prosedürlerini de adam gibi yapmayanlar
için zaten OLED paneller başlı başına sorun demek dir!
-senin AVR ve piyasalarda ki çoğu AVR ler en yeni nesil port/codec/stream v.s konularında yetersiz kalıyorlar!
bunun için TF den bahsettiğim arkadaşa git,selamımı söyle kendisi Denoncu dur
++