M Çevrimdışı

Muhammet GÖÇMEN

Yeni Üye
23 Haz 2018
3
50
Toshiba 50U5863DAT/ Samsung 50MU7000 fiyat/performans olarak değerlendirip hangisini tavsiye edersiniz.Tos.2300TL.Smsng 2900TL. Genel bir değerlendirme olursa karar verip alacağım. Bütçe 2000-3000TL.

needd Çevrimdışı

needd

Aktif Üye
12 Ağu 2018
55
29
Merhabalar,

Ailemin kullanabileceği 49" IPS panel tv arıyorum. En fazla ort 3500tl civarı düşünüyorum.
Genelikle tv izlemek için kullanılacak, belki arada youtubeda kullanılır.

İlk 49pus7502 baktım ama philips menüsünün yavaşlığı onları soğutabilir. Ambilight olması güzel ancak kullanımı çıldırtabilir mi? Şuan teledünya uydu alıcısı kullanılıyor.
49xe7005 bu forumda sony giriş seviye panellerinin çokta iyi olmadığına dair yorum okudum.
49mu7400de sonradan yaşanan sıkıntılara dair yorumlar gördüm.

Hangisini tavsiye edersiniz yada bunların dışında olan tavsiyeleriniz var mı?

Bu tip modellerle uğraşmak yerine a101, bim'e gelen fason markalardan alsam daha mı iyi olur bilemedim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

güncel

Moderatör tarafında düzenlendi:
K Çevrimdışı

Krayir

Yeni Üye
5 Ağu 2018
26
30
Cevaplarım bu aralar gecikebilir ama, en sevdiğim şey, klişe değil mümkün olduğunca kişiye özel cevap yazmaktır :ok

Azizim anlatımlarınza göre sosyal içeriği daha ön planda bir tv lazım size.

Önce bir kaç model yazacağım, bunları inceleyip düşüncelerinizi dile getirmenizi rica edeceğim, sonra yine konuyu detaylandıracağım sizin için.

İddia sırasına göre yukarıdan aşağıya

POS9002 PHILIPS (Bu lcd değil sadece fikrinizi öğrenmek istedim)
NU8000 SAMSUNG
SJ800 LG
XE7005 SONY

Adem bey. Dediğiniz gibi bu televizyonları inceledim ancak fiyatları dolayısıyla genel olarak ümidim kırıldı diyebilirim. Biraz da sanırım profilimde yanlış bir anlaşılma olmuş. Benim profilim maçları ve filmleri kaliteli izlemek. Eşimin ki ise dizileri ve youtube izlemek. Yani sosyal derken tam olarak kastettiğinizi anlamamış olsam da televizyondan beklentim iyi bir görüntüsü olsun, maçlarda topun arkasında iz gibi şeyler oluşmasın ve miracast dedikleri olay olsun.

Ayrıca hazır yazma fırsatını bulmuşken sorayım. Bugün vatanda dediğiniz tv leri ararken bir özellik gördüm direk telefondan yansıma gibi ama sadece ios a özel dediler. Bunun android versiyonu olan tv var mı ve varsa tavsiye eder misiniz?
Ve de bir tv tavsiyesi geldi vatanda ki çalışanlardan. Muhtemelen prim vs olduğu içindir ancak Philps pus7803 tavsiye ettiler. 49" olarak bakınca da görüntüsü falan hoşuma gitti. Detaylı inceleyemedim tabi çok anlamadığım için. Siz ne diyorsunuz o tv konusunda acaba?
Bu arada bütçem 3500 olduğu için dolar coştuğu için fiyatlara tam yansımadan almaya çalışıyorum tv yi. Erken almak mantıklı olur mu sizce? Sektörde büyük zamlar olacak mı?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Adem Helvacı Ado, bahsettiğim philps modelinde büyük indirim yapıyorlardı bu arada 3700 e geliyordu o yüzden aklım karıştı belki de

Son düzenleme:
I Çevrimdışı

ilyasert

Yeni Üye
2 Ağu 2018
2
32
Konu; 2300 - 2500 Arası 4K 49" ve Üstü Tavsiye
Arkadaşlar merhaba. Bu fiyat aralığında tavsiye verebilirseniz çok mutlu olurum. İyi forumlar.

B Çevrimdışı

beyzabetül

Aktif Üye
24 Tem 2018
472
Görüntü işleme teknolojileri bakımından MU9 serisi baskın gelir SJ850 ye karşı :ok
Adem bey iki tv yi epey.comd karşılaştırdığımda SJ850V 84-82 üstün gözüküyor :)
sayısal değerleri deher ne kadar anlamasamda karşılaştırdığımızda
Yenileme Hızı (Yazılım)
mu 9000 :
sj850v :
birde mu 9000 de
Dinamik Kontrast :Mega Dynamic Contrast
yazıyor.ikisi arasında kaldım

fiyat olarak da mu9000 daha uygun

cetjn Çevrimdışı

cetjn

Yeni Üye
3 Tem 2018
10
Philips PUS7502 kullanan varsa yorumlarını alabilir miyiz. 4K futbol maçları ve PS4 Pro kullanımı için önerir misiniz.
Sony XF9005 ten fiyatı 6500 TL den aşağı düşmeyeceği için vazgeçtik

kenai Çevrimdışı

kenai

Yeni Üye
23 Mar 2018
47
50
Samsung 65mu9000 alarak bu serüvene şimdilik bir son verdik. Buradan da bilgilerini esirgemeyen arkadaşlara çok teşekkür ederim. albanez albanez üstada ayrıca sevgi ve selamlarımı sunarım.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Arkadaşlar herkese günaydın;

Öncelikle hepinizden özür diliyorum zira beni etiketleyerek yazdığınız mesajlara cevap dönmekte geciktiğimin farkındayım.

Eskiye dönük mesajları da bazen cevaplamak anlamsız olduğundan dolayı bazen cevaplama moduna geçmiyorum malum döviz kurları ve kurumların satış politikalarında izledikleri değişiklik nedeniyle son durumlarınızı da bilmediğimden ötürü.

Bu anlamda son durum ve düşüncelerinize göre BU GÜN mesaj yazarsanız seve seve cevaplarım zira belli aralıklarla 1-2 saat olamayacak olsamda genel anlamda bu gün forumda aktif olacağım :ok

Hepinize sevgi ve saygılarımla

B beyzabetül
kenai kenai
cetjn cetjn
I ilyasert
K Krayir
M Muhammet GÖÇMEN
M maxi_lopez
H halidetekini

needd Çevrimdışı

needd

Aktif Üye
12 Ağu 2018
55
29
Günaydın Ado hocam, yakalamışken sorayım :)

Ailemin kullanabileceği 49" veya 55" IPS panel tv arıyorum. En fazla ort 3500tl civarı düşünüyorum.

İlk 49pus7502 baktım ama philips menüsünün yavaşlığı onları soğutabilir. Ambilight olması güzel ancak kullanımı çıldırtabilir mi? Şuan teledünya uydu alıcısı kullanılıyor. 49pus7002da olabilir.
Ambi olduğu için 55pus6703 de kafamı karıştırdı.
49xe7005 bu forumda sony giriş seviye panellerinin çokta iyi olmadığına dair yorum okudum.
A101de satılan Toshiba 55U6763DAT da hdr olmaması büyük eksiklik mi emin olamadım.

Açıkçası normal televizyona klon ambilightı kendim yapabilirim ama orjinali kadar iyi olmazsa diye çekiniyorum, yapılmış projelerdeki renk-ışık geçişleri çok hızlı, gözü yoruyoracak gibi.

Hangisini tavsiye edersiniz yada bunların dışında olan tavsiyeleriniz var mı? Vestelin yeni modellerin çoğunda VA panel var, bana olmuyor. Ne alacağımı hiç bilmiyorum. :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Günaydın Ado hocam, yakalamışken sorayım :)

Ailemin kullanabileceği 49" veya 55" IPS panel tv arıyorum. En fazla ort 3500tl civarı düşünüyorum.

İlk 49pus7502 baktım ama philips menüsünün yavaşlığı onları soğutabilir. Ambilight olması güzel ancak kullanımı çıldırtabilir mi? Şuan teledünya uydu alıcısı kullanılıyor. 49pus7002da olabilir.
Ambi olduğu için 55pus6703 de kafamı karıştırdı.
A101de satılan Toshiba 55U6763DAT da hdr olmaması büyük eksiklik mi emin olamadım.

Açıkçası normal televizyona klon ambilightı kendim yapabilirim ama orjinali kadar iyi olmazsa diye çekiniyorum, yapılmış projelerdeki renk-ışık geçişleri çok hızlı, gözü yoruyoracak gibi.

Hangisini tavsiye edersiniz yada bunların dışında olan tavsiyeleriniz var mı? Vestelin yeni modellerin çoğunda VA panel var, bana olmuyor. Ne alacağımı hiç bilmiyorum. :)

Günaydın azizim.

Sizin düzeyde kullanıcı için tavsiyem 49R7020U REGAL TV olur eğer marka takıntınız yok ise.
MB130 anakartlı, 10 bit HDR destekli LG IPS panelli, 1000hz smr değeri olan 3 yıl garantili ve 2300-2500TL bantlarında alabileceğin gayet stabil ve rüştünü ispat etmiş bir tv dir.

Sorunsuz TV ararsanız bulamazsınız onu hemen belirteyim.

Ben dinamik görüntü tarzını seven birisi olarak ambi desteğini çok severim lakin eşim maalesef kullandığımız 3 gün boyunca sürkeli o ışığın gözlerini yorduğunu ve olması gereken sahneye odaklanmasını güçleştirdiğini söyledi.

Ambi nin ışık seviyesini düşürdüm rahat etti gibi ama bu sefer de bana göre anlamı kalmadı vs

Ayrıca PHILIPS tv lerde maalesef menü kullanımı için ön lisans eğitimi almış olmak gerekiyor :kiskis

7400 ler ile ilgili herkesin bir yorumu var gerek iyi gerekse kötü, Ben ise taşlandığı kadar kötü bir tv olmadığı düşüncesindeyim.

Ancak sizin kullanıcı profilinize göre aradaki yaklaşık 1000-1100TL bantlarındaki farkı vermeye gerek yok gibi görüyorum.

Eğer IPS ve MARKA tv istiyorsanız 49SJ800 derim size lakin o da belirlediğiniz bütçenin üstünde bir tv dir. :ok

M Çevrimdışı

membranoz

Aktif Üye
16 Ağu 2018
50
43
Merhaba arkadaşlar.. 55'' bir televizyon almak istiyorum. Mümkünse destek mahiyetinde Vestel gibi yerli bir teknoloji olsun istiyorum.. Normal kanallar dışında daha çok belgesel ve film ağırlıklı izlerim.. 4k Uhd smart led tv lere baktım ancak bir çok model var.. Günümüz teknolojilerine uyumlu, kanal geçişleri hızlı, görüntü kalitesi vs beni üzmeyecek olan yerli model tavsiyesi istiyorum.. 3500 lere kadar çıkılabilir sanırım.. Teşekkürler

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Merhaba arkadaşlar.. 55'' bir televizyon almak istiyorum. Mümkünse destek mahiyetinde Vestel gibi yerli bir teknoloji olsun istiyorum.. Normal kanallar dışında daha çok belgesel ve film ağırlıklı izlerim.. 4k Uhd smart led tv lere baktım ancak bir çok model var.. Günümüz teknolojilerine uyumlu, kanal geçişleri hızlı, görüntü kalitesi vs beni üzmeyecek olan yerli model tavsiyesi istiyorum.. 3500 lere kadar çıkılabilir sanırım.. Teşekkürler

Günaydın duyarlı azizim :ok

İzleme açınız nedir?
Evde kaç kişi izler tv yi ? (Ne kadar kalabalık olursak yan açılara o kadar dağılırız o nedenle soruyorum)
Evde gün ışığı durumu nedir?
Oyun konsolu bağlanır mı?
Futbol merakı var mı?

Geri
Üst Alt