Merhaba arkadaşlar.
Ailem için tv araştırıyorum. Bütçeleri esnek (20-40 bin₺). İhtiyaçlarına cevap verecek, onlara kolay kolay problem çıkarmayacak bir model olması yeterli.
Tv kurulacak oda güneş ışığını direkt almıyor. Hatta güneş güneyden geçiyor, oda kuzeye düşüyor. Oda sürgülü kapı ile balkona açılıyor. Balkon hafif koyu tonda cam pencere ile kapatılmış durumda. Bu cam pencereler güneş ışığını belli bir miktar gölgeliyor tabi.
Akşam oda aydınlatması ise, 6 adet küçük led ampul ile yapılıyor. Toplam Watt ve lümen değerini hatırlamıyorum. Ama loş bir ortam olmuyor akşam. Işık yeterli yani.
Kullanım senaryosu:
# Gündüz çeşitli tv ve haber programları, akşamları ise, ulusal kanallarda çıkan dizi ve filmleri; haftada 3-4 gün de maç özetlerini izlemek...
Şu anki tv smart özellikli olmadığı için netflix vs platformlardan film izleyemiyorlar. Yeni tv'lerinde haftada birkaç defa izlerler diye düşünüyorum.
Panel ve görüntü kalitesi vs. konularından anlamazlar. Ama, canlı ve parlak renkler -birçok kullanıcıda olduğu gibi- onların da dikkatini çeker diye düşünüyorum. Ama koşulları dikkate alarak tercih yapmak daha doğru bir yaklaşım olacaktır, bence.
Belki 60 hz ișlerini görecektir ama ileriye yönelik 100/120 hz almak daha mantıklı olur gibi geliyor bana. Sizin doğru yönlendirmeleriniz bizim için önemli.
# TV'yi kendi dahili uydu alıcısı ile kullanacaklar. Ekstra bir tv box düşünmüyoruz, şimdilik.
# İzleme açısı ve mesafesi ise; duvara asılan tv'nin karşısı balkona açılan sürgülü kapıya bakacak. Tv'nin sağ ve sol taraf çaprazlarında 3 kişilik kanepe olacak. Dolayısıyla tam karşıdan izleme durumu olmayacak. Kanepelerin balkona en yakın ucu yaklaşık 4 - 4.5 metre uzaklıkta tv'ye. Kanepenin tv'ye yakın olan ucu ise yaklaşık 2 - 2.5 metre uzaklıkta tv'ye.
Bu uzaklık ve kanepelerden kaç derecelik açı ile izlenir, açıkçası net konuşamıyorum. Ama tahminen 20-30 derece aralığında olur diye düşünüyorum.
Koşullar bu şekilde.
Bir fikir almak ve fiyatları görmek için iki mağazayı gezerek aldığımız rakamlar şu şekilde:
Vatan:
# Philips 55PML9507 21.945₺/8 taksit (ticari kart)
# Samsung Oled 55S95BA 37.750₺/8 taksit (ticari kart) (6000₺ Samsung hediye para kart veya kahve makinesi (piyasa değeri 15 bin ₺)
(Kahve makinesine ihtiyacımız yok. Ama, onu tercih edip 12-12.5 gibi rakamlara elden çıkarabilirsek tv çok daha uyguna gelmiş olacak. Fakat, bundan emin olamıyorum bir türlü, alan olur mu sizce? Aslında bu ürünü listeye eklememdeki asıl neden bu. Yoksa liste fiyatına bu tv'yi asla almak istemem. 6 bin ₺lik hediye para kartı alsam bile tv'nin fiyatı bence yine uyguna gelmiyor. Çünkü tv'nin yakın zamandaki eski fiyatları belli iken...
Siz ne dersiniz?
Teknosa:
LG OLED55C24LA 33.500₺/10 taksit (ticari kart) (4000₺ Opet yakıt kart hediye)
Bu modellerden hangisi/hangileri doğru tercih olur bizim için?
Veya başka ne tavsiye edersiniz?
İzleme mesafesi kurtarırsa, 55 ekrandan 50 ekrana düşerek Philips 50pus8807 modeli mi veya -varsa- daha iyi bir model mi tercih edilse doğru olur?
Veya, ne dersiniz?
Unforgotten,
W
Winston
albanez