P
Pumpkin
çok değişik ve bazı durumları v.s sormuşsun,bunları buraya taşı bence,bazıları da ona göre
değerlendirir
-ben şimdilik 50"/8807 kullanıyorum,bu seri biraz kafa karıştırıcı çıktı(genel de böyle yapıyor
bu çakallar)
ebatlara göre IPS/VA kullanımı söz konusudur,kullandıkları IPS ler artık "yaramaz" ya da yarasa
bile fiyatı hiç değmeyecek kadar yüksek!
VA ları da vasat(gerçi her üretici aynen böyledir) ya da En üst 9x serileri iyidir(Philips/Sony/Samsung)
50" seçmem ise hem VA hem de fiyatı nisbeten daha makul ama bana göre hala bu fiyat böyle bir
panele göre yinde yüksek sayılır!
Ben zaten "tavsiye" hiç yapmam,onu başkaları yapıyor burada!
kaldıki "kefil" olacağım ve gidin basın şunu alın diyeceğim bir panel de yoktur!
şimdilik 8807 rakiplerine göre bana göre bir az daha iyi,ben burada MARKA ya filan takılmam
direk fiyata odaklanırım bu tür paneller de,Samy/Sony nin bu tipteki paneline para basarsam
"enayi" olurum sonra yaw
direk aldırdığım kişi sayısını net bilemiyorum ama bir kaç kişi de memnun kalmamıştır!
yüzdesini bilmiyorum ama belki %1 veya 2 diyebilirim ama 100 kişi aldımı onada emin değilim!
Not;ben sadece 50" VA dan bahsediyorum,dalgaya düşme sonra,diğer 8807 modelleri değil
bahsettiğim olay
Not;kişiyi eskiden bildiğim veya panel aldırdığım bir dünya insan vardır ve bunları iyi tanıdığım için
direk şunu al bunu alma derim,ama son yıllarda böyle paneller kalmadı hatta bana göre hiç kalmadı!
++
sadece OLED lere bakıyorum artık,çünkü bunlar "resim" kalitesi açısından tam en azından bizim
takımdakiler içindir,ancak ekran yanığı ve değişik panel falsoları v.s işler ise tamamen "ŞANS"!
sonra başımı yaktın demeyin!
Direk gidin bunu alın da diyorum OLED ler için ama bir kapıyı daima açık bırakıyorum,maul riskleri
için,zaten bu meretleri de alan çok az ve ciddi de pahalı!
++
"TCL" sormuşsun;ben bunların hem fiyat pollitikalarını+özellikle eleman kalitelerini+montaj falsolarını+
TR deki yapılanmalarını v.s derken kesinlikle hiç beğenmediğim için,fazla bir değerlendirme yapmıyorum
++