Merdan bey selamlar
son f/w için dönüş yapmadın! ben de bunu "sorun yoktur" anlamın da kabul ediyorum
veya varsa bir şey bana bildir
-8807/ .251 olan f/w ile .248 arasında çok ufak farklar var!
-Sharpness=sanırım biraz daha kısılmışS/W den tabi ki),zira bu tip paneller de sharp ayarı black performans
üzerinde çok ciddi negatif etki yaratıyor
not;8505 zamanın da ben bunu 2020 sonları/2021 başlarında Toengele defalarca iletmiştim,ilk bir kaç f/w de
düzeteltemediler ama daha sonra da iyice kıstılar bu sefer de fazla olunca sharp özelliği epeyi düşmüştü!
bir türlü düzelmemişti ancak Innnolux panel de bunların kalitesi bildiğim kadarıyla 4 veya 5 tane kadar vardı
TPVision ve Sony ile Samsung hatta TCL v.s hepsi aynı markayı modül olarak takıyorlar ama "kalite" aynı değil
veya bir başka deyişle düşük kalite takıyorlar(özellikle TPV ve Sony) ama TV fiyatlarına bakınca bu ikilinin
Sony adeta rekorlar kırıyor TPV de ondan geri kalmıyor
Düşün şimdi Innloux/CMO=5 kalite var herifler 1. kalite yerine 4. takıyor LGE(özellikle 50" de) ise 5 takıyor TCL 5 takıyor
hatta TCL olsa 6 takacak yaw
çok ciddi bir tüketici aldatması yaşanıyor özellikle son 4/5 yıldır!
-Android sisteme bu sefer biraz bakacaktım ama yine es geçtim,ATV sistemi ben hiç sevmiyorum çünkü
ve BOX kullandığım için özellikle AOSP kullanmak hoşuma gidiyor,Stream yayınlarla filan hiç işim olmuyor
zatne bunları da iptv üzerinden yaklaşık aynı resim kalitesin de izliyorum,kaldı ki NFlix/Amazon v.s
bana göre aman aman bir resim sunumuyorlar(bit-rate ler çok düşük)
Not;ATV yi de tam kurmadığım için habire uyarı penceresi geliyor,bunu da Toengele bildirdim ve kaldırın
şu uyarıyı diye veya Tercihli bir seçme yapın,isteyn Android kursun yaw,zaten yabancı yorumlara baktığım
çoğu insanda ATV zaten sorunlu gerek TPV de gerekse de başka markalar da
Not;LAN için görüştüm sanırım önümüzdeki yılda 1Gb-Ethernet+5GHz desteği gelecekmiş
ama HiEnd Oled/UHD-9x serisinde
Ben hiç "inanmadım" buna
ülen bu devirde 100 Mb LAN mı kaldı gari
1oooMb Ethernet taksanıza yaw
kaldıki bir çok uygulamada(örneğin Kodi de) Premium seçenekler de 100Mb bile yetmiyor ve hemen donuyor!!
ya da süreki buffer/freeze v.s yapıp adeta hiç izlenemiyor!
çünkü dosya boyutu 60/70GB ları geçince adeta cortluyor açtığın film
arada test için 80/85Gb lık dosya seçiyorum,ülen anında donuyor ve sistemi başa atıyor veya kilitleniyor v.s
sen de 100Mb olduğu için bence max.50Gb bilemedin 60Gb dosyaları seç
-Kodi için TV nin sistemi hepten hikaye,deneme hiç!
Ethernet yerine de 5GHz den bağlan! senin modem-panel mesafen çok yakın birbirlerine
Ethernet genel de 5G kadar oluyor ya da biraz daha düşük oluyor
2.4G kesinlikle uzak dur,deneme bile hiç!
Box lar da ve çoğu TV de Hız durumu şöyledir 1. 5GHz/2. Ethernet/3. 2.4GHz
dandik Ethernet card/dandik Chipset takıyor çakal Çin liler!
Ama TPV bu konuda oldukça iyi her ikisi de yüksek kalite chipler
-son f/w biraz dikkatimi çekti saturation biraz artmış,bunun menüden ayarı yok
ama
WhitePoint>>>2point; 120/105/100 ve Red-BL 1 böyle yap
Red normal de 127/126/125 gibi veriyorlar ama bu çok sature ve natural remsi reddish yapıyor!
Green;fazla oynama max.104/105 iyidir;düşürürsen Red dengesi yine bozuluyor
Blue;normal de "film" de bu 85/90 olması gerekiyor ama biz de bu düşük seviye Blue yine aşırı
red yapıyor!!!
Not;20point; benim verdiğim ilk 3 seviyeyi ayarla ve 4-20 default da kalsın!
Pic>>"Expert.1" kullanıyorsun yine
ancak "film" içerikler de cinematic-video için(24fps)>>>Baclit/BlackLevel iyice kısıyorsun!
"film" olayında bu paneller kötü performans veriyorlar biliyorsun bunu,hele de sen Pio ve Pany de
kullandığın için kesinlikle o kaliteyi veremiyorlar
Contrast lar hesap da bilmem kaç bin,küllüm yalan bu
Baclit/Black/Bright düşürünce manzara ortaya çıkıyor,resim kalitesi daha bir cinamatic olsa da
kesinlikle bir PDP veya iyi bir PJ gibi olmuyor
zaten bu ayarlar iyice kısılamıyor bile yaw,heriflere kaç kere yazdım;glow/snow/haze v.s yapıyor yaw
diyorum,adam bana ama herkes senin gibi "pro." filmci değilki diyor yaw
450NIT panel takıyorlar ama çoğu resimler aynen falso!
SDR de hemen her panel için neredeyse süper deniyor;küllüm yalan yaw
HDR de ise vasat/kötü v.s deniyor çoğunlukla!
geçen "marka" ismi vermeden bir arkadaşa davet edildim,panel hesap da 1500/2000 NIT
ama manzara hem SDR hem de HDR de yine ciddi falso!
SDR yi zaten geçtim ve panel de 65 olunca hepten falso oldu HD720 hatta 1080 ler!
not;Türksat uydusunda yayınlar TRT nin bazıları hariç ve bazı Diziler v.s hariç kötü!
TS TRT 4K bunu gören,abi bu mudur taw diyor! UHD için
TRT aslında oldukça iyi bu konuda ama UHD bana göre ciddi falso!
HDR açtım adam bayıldı,SDR lere bile vay anasını yaw deyince ben de çayımı içtim kaçtım
yani her şey iyide,abi bu ne fiyat yaw bu TV lere! herifler resmen soyguna çıkmışlar bu TV ler ile
onun için ucuz Arçelik/Vestel ki bana göre bunlar da hiç ucuz değil,hiç değmez rakamlar da
Çin den dandik elemanları derle topla burada monte et,YERLİ diye gazla
bir de TÜRK malı demiyorlar tam illet oluyorum yaw
Bari şuınu deyin ki zaten tam doğrusu da budur;TÜRK işçisinin emeği ile montajlanmıştır(sakın
üretilmiş filan da demeyin ayıp olur sonra)
++
Toengel benden bıktı sonunda,3 tane mail attım dönmüyor artık
6 tane F/W çıktı bugüne kadar(1 soft factory+5 f/w olarak) yaklaşık 1 yıl da
bir kaç tane daha gelir sonra biter ve gelsin 8808 ler 2023 model olarak
+++
8808 lerin yenilikleri nedir dersen,bana göre hikaye,ben bir şey beklemiyorum
"yeni model" olması dışında,iyi de bu yeni dediğiniz yeni nedir?
9x serisi OK 20/212/23 v.s şimdi bunlar Mini-LED oldu,ama beni Mini ise değil de
bazı teknik verileri ilgilendiriyor,kullanan bazı yabancı kişilere sorduğum kadarıyla
bir kere menu+settings v.s kısmında yeni bir sistem+yazılım tamamen yeni ve çok
daha prof. olduğunu anlıyorum,niyetim var bir önceki yılın 9x serisine(daha ucuz
olması sebebiyle,düşünmüyor değilim)
ama kimileri yok şöyleymiş diye herif "Android" sistemini eleştiriyor!
yok Apk yi yükleyemedim diyor kimisi HDD taktım açmadı yok tanımadı diyor kimisi
ROM kısmı hikaye diyor... gibi bana göre konu dışı hikayeler anlatıyorlar!
adam resim atmış HDR için yaw bu nasıl 2000NIT diyor!
bir diğeri 1000NIT beni hiç kesmedi gibisinden yazmış 2 resim koymuş ama herif,daha
paneli nasıl set edeceğini bilmiyor ve TV ye kabahat atıyor!
şimdi böyle aslında bir sürü kullanıcılar var,bunlara göre zaten TPV de hikaye 2000NIT
olması da hikaye!
HDR açıyor Pic.Set "Vivid" bu normal de NIT 350/450 de normal dir daha fazlası resmin
org. halini bozar
ama bunu 1000nit lik panel de açarsan HDR-Vivid aşırı fazla olur ve resim daha fazla bozulacaktır
bu durum da Personal/Natural/ve başka seçenekler varsa onlar seçilmelidir!
ama bu seçenek "Movie" olmaz kesinlikle! gibi tercihleri özellikle o andaki içeriğin naturellik
durumuna göre yeniden set edilmelidir aksi takdirde resim kesinlikle yalnış olur!
++
diğer mail de sanırım bir sorun var açamıyorum
bunu kullan
canozy@yahoo.com