E Çevrimdışı

emurat

Aktif Üye
2 Mar 2021
168
41
QN90B alabileceğin en iyi cihazların başında gelir. 2.000 nit'e kadar çıkabilen bir tv nasıl yansıma yapabilir merak ediyorum. Gece full parlaklık açsanız, gündüz gibi yapar odayı 😃

Hocam, QN90B Türkiye'de alabileceğin led tv'lerin zirve noktası şu an, daha iyisi yok gibi. Tamamen bütçe meselesi.

Hocam burada öyle demiş Adem abi.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,686
40

Hocam burada öyle demiş Adem abi.

Rtings bundan bahsetmiş,
reflection.jpg

Televizyonun izleme açısını arttırmak için uyguladıkları ''Ultra Geniş Açı Katmanı'' yüzünden gökkuşağı efekti şeklinde yansıma olduğunu yazmışlar. Başka bir kullanıcı da şöyle bir video paylaşmış;

Yani bu durum sizin için ciddi bir sorun ise başka model bakın. QN90B'den daha iyi bir led tv bulabilir misiniz, bence zor.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Rtings bundan bahsetmiş,
reflection.jpg

Televizyonun izleme açısını arttırmak için uyguladıkları ''Ultra Geniş Açı Katmanı'' yüzünden gökkuşağı efekti şeklinde yansıma olduğunu yazmışlar. Başka bir kullanıcı da şöyle bir video paylaşmış;

Yani bu durum sizin için ciddi bir sorun ise başka model bakın. QN90B'den daha iyi bir led tv bulabilir misiniz, bence zor.

TV lerin yansımaya karşı koyulan katmanların ortam ışığının kontrastı etkisini azaltmak için belli yapı tipinde olurve bunların kaliteleri vardır. 90b ve LG nin oledleri TV ler arasında en iyi yansıma önleyici katman

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Ortamdaki ışığı ne kadar TV nin paneline yayıyor. Az mı çok mu. O görüntü TV kapalıyken çekilmiş. Katman zaten ışığı panele yaymayan parlak katman. Yansımayı ekranın bir kısmında tutar. Panele etkisini en aza indirir.

E Çevrimdışı

emurat

Aktif Üye
2 Mar 2021
168
41
Ortamdaki ışığı ne kadar TV nin paneline yayıyor. Az mı çok mu. O görüntü TV kapalıyken çekilmiş. Katman zaten ışığı panele yaymayan parlak katman. Yansımayı ekranın bir kısmında tutar. Panele etkisini en aza indirir.
Açık ekranda da paylaşmışlar hocam alttaki linkte video da var.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Dünyanın en iyi TV Side olsa en parlağı da olsa . Aydınlık ortamda film aç. Başaralı nasıl olacak. Los ve karanlık sahneleri nasıl gösterir. Hdr da izlesen bile olmaz. Odanın ışık kontrolünu ayarlamak zorunda.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Genel itibariyle haklı ama TCL markasının komple dandik olduğu görüşüne katılmıyorum. C835, C395 gibi modeller ciddi derecede kaliteli cihazlar. Fakat Türkiye fiyatlandırması gerçekten acayip. 65'' C935 57K fiyata satılırken QN90B 46K'ya alınabiliyor. Samsung varken 11.000 fazla verip TCL tercih edecek tüketici çok sayıda değildir diye düşünüyorum.
evet aynen "dandik" milleti TCL şöyle böyle v.s diye yönlendirme yapılırsa da bu da son derece yalnış olur!
Samsung/Sony ile aynı skalada değil dir

TCL ana üretici olarak,yıllarca USA/CD pazarında zaten bu özelliklerinden dolayı mal sattılar
sonra gözlerini Avrupaya diktiler ama kaliteyi de bir tık aşağıya çekerek ve uygun olmayan fiyatlarla
özellike TR için negatif bir çizgidedir!

"son derece kaliteli" sizce nedir de böyle tanımlıyorsun acaba?
kasası yakışıklı hatta arka kapak da çok şık ayağı şöyle böyle ise...bunların
kaliteyle zerre kadar alakası yoktur
"geri dönen TV ler" olarak bunlar rekorlar kırıyorlar!
Yazılımları falso,çok bariz sorunları da adeta es geçiyorlar v.s v.s

C8/9 v.s hiç birisi ne kalite ne de aman aman fiyat cazibesi vardır

ama kişi beğenmiş veya fiyatı bir Samy/Sony hatta TPV ye göre cazip v.s ise ve almak
istiyorsa o zaman tabiki alabilir,bu başka bir şey ama kalite v.s demek yanlıştır

diğer teknik detaylarına daha hiç girmiyorum bile

++

RTings den biraz bahsedeyim

>Bu herifler tipik IPS düşmanı dır! eskiden beri böyledir
>Sony nedense çok ciddi başarılıdır ve gazı her zaman vardır,ama IPS lerine fazla dokunmazlar!!!
>LGE nin OLED leri bile bunlara göre sıkıntılıdır(satır aralarını iyi okuyan lar bunları anlar
>güvenilir bir inceleme sitesi hiç değildir
>ama Polonya,bazı Bulgar/Rus siteleri veya Alman ve Danimarka siteleri çok daha güvenlidir
ama ne hikmetse Rtings bir numara gibi görülüyor
>Panasonic OLED lerde yoktur,zaten Pany dedinmi bu herifler kaçıyor eskiden beri
iyi de Pany OLED ilk çıktığı günden beri her zaman 1.numara yaw
>detay yorumlarında bile faul herifler yaw(örnek verdiğiniz glare-matte olayında)
yorumu bile yalnış,panel "ayna gibi" ama o bizim eskinin PDP ler de çıkan Rainbow efektinden
bahsediyor:haha1

madem buna teknik anlatım yapacaksın,daha önemli şeyleri vardır odan bahsetsene!
bahsetmez çünkü o zaman bazıları buna "kızar" marka karalamaya v.s gider işin sonu...
herif kısaca "rainbow" demiş iyide bunun fazla bir sorunu yoktur ya da hiç yoktur!
Işık-Fizik ve Açı v.s durumula da ilgilidir daha çok

bir değer falso yorumları x model(bu onlar için Sony olursa) panele bak sinek kaydı
Traş çek misali,herifler glare olayını resmen ya ciddi atlıyorlar ya da çok normalmiş
gibi anlatıyorlar,adeta "fıtrat" gibiymiş gibi görüyorlar!

"Matte" kaplama filan olmaz beyler,eskiden olurdu özellikle Hitachi-IPS panel de ama o paneller
özel değil çok ciddi özel panellerdi!
Matte kaplamasına bağlı olarak gerçek Contrast çok ciddi düşer! zaten heriflerin atmasyon
CR değerleri bile 3/5bin filan ki bu da küllüm yalnış! birde buna kaplama geçirirse
o panelin resmini ancak prof. sinema ve foto v.s adamları izler:hihi
zaten o panel de satılmaz,Çin li bunu da beceremiyor zaten(matte işinde özel bazı Japon firmaları
çalışır veya vardı)

o resmi matte panel bugünkü sizin gördüğünüz paneller asla uygulamaz sadece biraz kırar hepsi o
ki zaten o katmanlarda ciddi "dandik" yine

Donanımsal olarak özel güzel veya harika v.s denebilecek hiç bir uygulamaları olmadığı
şimdi kalkıp bir de "yansıma yapıyor" filan bence hiç düşünmeyin bile,çünkü özellikle
Türk izleyicisi çok "genel" izleme yapıyor yani ortaya karışık geliyor ve hepsinden yeniliyor!

Kaplama diye osuruktan elemanlar kullanıyorlar,diğerlerine göre az biraz daha mat oluyor
hepsi o dur ama benim tavsiyem "parlak" almanızıdır sakın matte filan diye dolaşmayın!

Eskiden özellikle Pany,Fujitsu,Hitachi gibi bazı Japonlar çok özel katmanlar geliştirip
bunları uyguluyorlardı ve fiyatları panel fiyatına yakındı yaw!
$ 300 panel $ 200 matte katman!!

bu şimdiki gördüğünüz katmanlar beş para etmez zaten adı katman/mat filan ama gerçekte değildir

hele hele TCL derseniz veya Vizio/Hisense filan kesinlikle donanımları ucuz veya çok ucuz olup
böyle alengirli veya özelliği olan malzemeleri asla kullanmazlar,hatta bugün Samsung/Sony de kullanmıyor!

örnek;Sony şimdi AUO/CSOT filan panel takıp+"capon" işi matte takacak iyide Modül $ 250/300
katman da bir o kadar capon işi olursa,aklınız kesiyormu bunu??
ülen herif dandik Çin işi malzemelerle TV yi topluyor ve gidecek capon işi katman takacak!

Ve son olarak gecenin sorusu;OLED paneller neden "AYNA" gibi o zaman?

F Çevrimdışı

Frenzy 

Süper Üye
11 Mar 2019
507
41
TCL 65c935 modeli dün Amazon'da 39978 liraya düşmüştü. Düşünen arkadaşlar arada kontrol etsinler. 65c835 modeli bile 44bin lira.

E Çevrimdışı

emurat

Aktif Üye
2 Mar 2021
168
41
evet aynen "dandik" milleti TCL şöyle böyle v.s diye yönlendirme yapılırsa da bu da son derece yalnış olur!
Samsung/Sony ile aynı skalada değil dir

TCL ana üretici olarak,yıllarca USA/CD pazarında zaten bu özelliklerinden dolayı mal sattılar
sonra gözlerini Avrupaya diktiler ama kaliteyi de bir tık aşağıya çekerek ve uygun olmayan fiyatlarla
özellike TR için negatif bir çizgidedir!

"son derece kaliteli" sizce nedir de böyle tanımlıyorsun acaba?
kasası yakışıklı hatta arka kapak da çok şık ayağı şöyle böyle ise...bunların
kaliteyle zerre kadar alakası yoktur
"geri dönen TV ler" olarak bunlar rekorlar kırıyorlar!
Yazılımları falso,çok bariz sorunları da adeta es geçiyorlar v.s v.s

C8/9 v.s hiç birisi ne kalite ne de aman aman fiyat cazibesi vardır

ama kişi beğenmiş veya fiyatı bir Samy/Sony hatta TPV ye göre cazip v.s ise ve almak
istiyorsa o zaman tabiki alabilir,bu başka bir şey ama kalite v.s demek yanlıştır

diğer teknik detaylarına daha hiç girmiyorum bile

++

RTings den biraz bahsedeyim

>Bu herifler tipik IPS düşmanı dır! eskiden beri böyledir
>Sony nedense çok ciddi başarılıdır ve gazı her zaman vardır,ama IPS lerine fazla dokunmazlar!!!
>LGE nin OLED leri bile bunlara göre sıkıntılıdır(satır aralarını iyi okuyan lar bunları anlar
>güvenilir bir inceleme sitesi hiç değildir
>ama Polonya,bazı Bulgar/Rus siteleri veya Alman ve Danimarka siteleri çok daha güvenlidir
ama ne hikmetse Rtings bir numara gibi görülüyor
>Panasonic OLED lerde yoktur,zaten Pany dedinmi bu herifler kaçıyor eskiden beri
iyi de Pany OLED ilk çıktığı günden beri her zaman 1.numara yaw
>detay yorumlarında bile faul herifler yaw(örnek verdiğiniz glare-matte olayında)
yorumu bile yalnış,panel "ayna gibi" ama o bizim eskinin PDP ler de çıkan Rainbow efektinden
bahsediyor:haha1

madem buna teknik anlatım yapacaksın,daha önemli şeyleri vardır odan bahsetsene!
bahsetmez çünkü o zaman bazıları buna "kızar" marka karalamaya v.s gider işin sonu...
herif kısaca "rainbow" demiş iyide bunun fazla bir sorunu yoktur ya da hiç yoktur!
Işık-Fizik ve Açı v.s durumula da ilgilidir daha çok

bir değer falso yorumları x model(bu onlar için Sony olursa) panele bak sinek kaydı
Traş çek misali,herifler glare olayını resmen ya ciddi atlıyorlar ya da çok normalmiş
gibi anlatıyorlar,adeta "fıtrat" gibiymiş gibi görüyorlar!

"Matte" kaplama filan olmaz beyler,eskiden olurdu özellikle Hitachi-IPS panel de ama o paneller
özel değil çok ciddi özel panellerdi!
Matte kaplamasına bağlı olarak gerçek Contrast çok ciddi düşer! zaten heriflerin atmasyon
CR değerleri bile 3/5bin filan ki bu da küllüm yalnış! birde buna kaplama geçirirse
o panelin resmini ancak prof. sinema ve foto v.s adamları izler:hihi
zaten o panel de satılmaz,Çin li bunu da beceremiyor zaten(matte işinde özel bazı Japon firmaları
çalışır veya vardı)

o resmi matte panel bugünkü sizin gördüğünüz paneller asla uygulamaz sadece biraz kırar hepsi o
ki zaten o katmanlarda ciddi "dandik" yine

Donanımsal olarak özel güzel veya harika v.s denebilecek hiç bir uygulamaları olmadığı
şimdi kalkıp bir de "yansıma yapıyor" filan bence hiç düşünmeyin bile,çünkü özellikle
Türk izleyicisi çok "genel" izleme yapıyor yani ortaya karışık geliyor ve hepsinden yeniliyor!

Kaplama diye osuruktan elemanlar kullanıyorlar,diğerlerine göre az biraz daha mat oluyor
hepsi o dur ama benim tavsiyem "parlak" almanızıdır sakın matte filan diye dolaşmayın!

Eskiden özellikle Pany,Fujitsu,Hitachi gibi bazı Japonlar çok özel katmanlar geliştirip
bunları uyguluyorlardı ve fiyatları panel fiyatına yakındı yaw!
$ 300 panel $ 200 matte katman!!

bu şimdiki gördüğünüz katmanlar beş para etmez zaten adı katman/mat filan ama gerçekte değildir

hele hele TCL derseniz veya Vizio/Hisense filan kesinlikle donanımları ucuz veya çok ucuz olup
böyle alengirli veya özelliği olan malzemeleri asla kullanmazlar,hatta bugün Samsung/Sony de kullanmıyor!

örnek;Sony şimdi AUO/CSOT filan panel takıp+"capon" işi matte takacak iyide Modül $ 250/300
katman da bir o kadar capon işi olursa,aklınız kesiyormu bunu??
ülen herif dandik Çin işi malzemelerle TV yi topluyor ve gidecek capon işi katman takacak!

Ve son olarak gecenin sorusu;OLED paneller neden "AYNA" gibi o zaman?
Hocam OLED ler yansıma konusunda daha mı kötü? Samsung 55QN90B hakkında ne düşünüyorsunuz?

Burada 55QN90 acayip parlıyor ayna gibi. İzleyin bi arkadaşlar.

Son düzenleme:
Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,686
40
E emurat, Gönderdiğin videodaki tv'nin parlaklığı düşük ayarda olabilir, imkanın varsa mağazada gidip canlı olarak gör cihazı. Piyasanın en yüksek parlaklığına sahip cihazlardan biri bu. Almaktan vazgeçtiğin TCL'den 6 kat daha parlak.

albanez albanez Ben direkt olarak özelliklerine bakıyorum abi, kullanılan malzeme kalitesinden bağımsız olarak değerlendiriyorum. Vincent de TCL C93'in görüntü kalitesi için QN90B ile Sony X95K arasında diyor, blooming konusunda her ikisinden de daha iyi ve kontrastı oldukça güzel.

Mat kaplama konusunda çok fazla bilgim yok. Kullandığım monitörde mat kaplama var, evdeki diğer 2 led televizyon da normal parlak ekran. Yansıma konusunda arada fark yok diyemem açıkçası, monitörün kullanımı biraz daha rahat.

Sadece Rtings incelemelerine bakmıyoruz ki, bir çok foruma girip çıkıyoruz ama Rtings gibi detaylı inceleme yapıp bunu yayınlayan başka bir alternatif yok. Ancak forumlardan araştırıp kendin bilgiye ulaşmaya çalışacaksın.

E Çevrimdışı

emurat

Aktif Üye
2 Mar 2021
168
41
Üstadlar Limiti arttırdım artık taksitlede alacam. Mağazada izledim hiçbir TV OLED gibi canlı değil. LG 55 G2 Oled e ne dersiniz? Heatsink Soğutucusu ve 5 senede garantisi var.
Adem hoca Normal LCD TV lerde artık eskisi gibi değil 5 sene ortalama ömürleri var demişti. Siz ne dersiniz bu Oled için?

Samurai Unforgotten W Winston albanez albanez

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,485
Üstadlar Limiti arttırdım artık taksitlede alacam. Mağazada izledim hiçbir TV OLED gibi canlı değil. LG 55 G2 Oled e ne dersiniz? Heatsink Soğutucusu ve 5 senede garantisi var.
Adem hoca Normal LCD TV lerde artık eskisi gibi değil 5 sene ortalama ömürleri var demişti. Siz ne dersiniz bu Oled için?

LG televizyonların tüm donanım özellikleri linkte paylaşıldı

M Çevrimdışı

maymunkral 

Aktif Üye
30 May 2018
358
42

G2 oled gerçekten güzel bir tv. Eğer bütçe müsaitse hiç diğerleri ile uğraşmayın.

Geri
Üst Alt