Merhaba üstadım bende geçenlerde 50pus8807 almıştım. Birkaç gün önce kurulum yapıldı. belirttiğiniz gibi izleme açısı vasat ama tam karşıdan izleyeceğim sorun etmiyorum. Yazdığınız ayarları yaptım ama hiç memnun olmadım o yüzden görüntü ayarları sıfırladım. Belki sizin yazdığınız ayarları eksik yapmış olabilirim. Yani bu ayarlar uydu kanalları ve youtube de iyi sonuç vermedi.Siz hangi kaynaktan görüntü alıyorsunuz. Ayrıca youtube de farklı farklı 4k video açtım videonun birinde görüntüdeki harekete göre takılmalar oldu. Netfilix, youtube, uydu yada flastan açtığımız bir film olsun kaynağa göre ayar mı yapmalıyım yada hepsinde de iyi sonuç verecek tek ayar mı? Ambilight ı test etmek istedim kırmızı turuncu gibi sarıda tam sarı değil. Bu cihazda hangi kalibrasyonları yapmalıyızSelo,Nizam,Arto
-16670 no.lu msg bakınız
-picture set. verrmiştim aynen onu uygulayın
Not;Arto HiFi.de ki set. uygladım ancak hiç beğenmedim bana göre küllüm yanlış o değerler+zatem yanlış olduğu da
verdiği özellikle Col.Control değerlerinden belli;bunları girdiğin zaman ana renkler+yardımcı renk skalası birbirinin
içine giriyor yaw,hepsi hatalı
-İzleme açısı;aynen berbat,neredeyse sıfır açı veriyor,bilginiz olsun+yetnedi vertical açıda da ciddi sorun vardır
tam cepheden ekranı ortalayarak ve ne yukarıda ne de aşağıdan bakılması gerekiyor
Ben bu sebebten,askılı sehpa ile ona göre yükseklik ayarını hallettim
-8505(50" olan 2020 model)bu da 8807 gibi berbat AÇI verdiği gibi 60Hz olması sebebiyle zaten faul diğer tüm piyasada ki
60Hz ler gibi,bir diğer sorun da şudur; "Colour-clipping" sorunu var 60Hz Tv ler de arka fon büyüdükçe falso da giderek
artıyor,bunu önlemek için Noise/MPEG ayarını belirlemek gerekiyor(Min. gibi veya Max. gibi) ancak çoğu zaman bu da
işe yaramıyor,ana sebeb paneller tabiri caizse düşük vasıflı özellikle 10-bit olması gerekirken hemen hepsi 8-bit(8+2FCR)
çakma 10-bit oluyor,sadece Sony/Samy/LG gibi panellerin sadece HiEnd serilerinde 10-bit vardır...
Colour-bit(katalog verileri de hepsin de yanlıştır!)
-8807(sadece 50" den olanda) bu falsolar ya yok ya da çok az var,çünkü TPV firması özellikle yazılım konusun da çok iyidir
onların Avrupa sitelerinde arada kullanıcılar ve ben de yazıyorum bir şeyler ve adamlar "dinliyorlar" bu çok önemlidir
kullanıcılar açısında,her ne kadar TPV Çinli olsa bile,TV kısmında Hollanda lılar iyi destekliyor ve muhatap bulabiliyoruz
-Yazılımlar;Factory firmware;215 ile çıktı(geliyor,ancak Ekim den sonra üretilenler de 222-223 gibiler de vardır,bana 223 ile gelmiştir)
ancak geçen hafta 232 de çıktı, "Auto Update" OFF da dursun(duruma göre bunu görüşürüz!) şimdi size 222-223 gibi gelmiştir
bugün Update kısmından bakarsanız 232 yi göreceksiniz ve bunu indirin,kendisi otomatik kuruluyor,sakın bir tuşa v.s basmayın!
TPV yazılımı her zaman biraz geç veriyor,Server larına yüklemek için bazen bir hafta/10gün kadar geçebiliyor,"Toengel" sitesinden
indirmeyin! yapamayabilirsiniz,daima TV den ilgili menüye girip halledin...
-F/W 232 ile ciddi bir düzelme oldu,renk/calib. bazı ufak değişiklikler v.s çok iyi hale gelmiştir,450NIT değerini de fazlasıyla
veriyor,ancak bu benim için pek geçerli değil HDR/DV v.s yi referans alacak değilim
TPV 2 yıl kadar yazılım çıkarıyor bazen 5/6 bazen 7/8 yazılım veriyor,hatta adamlar şimdi 2019/2020 lere Android-11 de verdiler ki
bunlar Android-9 idi
Not;daha önce de yazdım,Android kısmını hiç kullanmıyorum,Smart cart-curt v.s işlerini ben yıllardır TV-Box dan hallediyorum
Dahili Uydu alıcısı bana göre fena sayılmaz,Receiver gerekmiyor bunun için ama sen de Kati olduğu için bununla devam edeceksin
tıpkı benim gibi,HD ler de panel çok çok iyi Kati ile veya Humi veya Techni ile,Dahili Tuner bunların yanında biraz zayıf kalıyor
Apk.yükleme işine de hiç bakmadım,onu da sen halledersin,"Mi" bir yazılımı vardı,bulursam sana veririm,ben iki yıl evvel bunu
ücretli almıştım,8505 de denemek için kullandım ve Apk.ler o zaman sorunsuz yüklenmişti,TPV bu konuda Legal çalıştığı için
öyle ıvır-zıvır Android işlerine bakmıyor!
Not;yaw o bahsettiğin iki forumu iktir et gitsin,orada işi bilen adammı var,alayı ya satıcı ya da hiç bir moktan anlamayan malum tipler
vardır,onu al bunu alma diyenler v.s gibi
++
Gaming;o benim işim ve ilgi alanım hiç değildir,Levent beye soracaksın,ona göre 8807 çok iyiymiş on da hem PS5 hem de XBox vardır
adam hard-core gamer yaw,yaş 60 ama herif paso gamer
Sony ve Samy den bile iyi diyor! on da X9x serisi Sony de var biliyorsun!
-BT remote;bana göre biraz daha hassas hale gelmiş ancak ana sıkıntı burada;pili çok çabuk yiyor! eğer kısa süre sonra ağırlaşmaya
veya menüye geçemiyorsa/geç geçiyorsa v.s pili değiştir
not;ben harici dongel li Airmouse da denedim onda tamamen sorunsuz
-USB3.0 1Amp veriyor-AV1 codec VP9 v.s(YT da) sorunsuz;Internet 5GHz en yüksek değeri veriyor,Ethernet biraz daha düşük ancak
2.4GHz çok kötü(%30/40 veriyor)
++
Bana göre son olarak tek sorun FILM ler de(ama gerçek film izleme olarak Bluray ler de)Baclit/Bright-Contrast değerleri
fazla düşemiyor! NIT değerini yüksek de tutmak için fazla kısılamıyor gibi hiç de prof. olmayan saçma bir durum var,
örneğin 8505 bu anlam da daha iyi netice veriyordu,ancak bunlar gerçek "filmci" adamlar için geçerlidir,herifler Baclit
ayarıyla Contrast ayarını yapıyorlar yaw,bir de Black ayarıyla Bright ayarını yapıyorlar,yaw bunların hepsi bana göre ciddi
faul işler,bu haliyle bu paneli prof. olmayan adamlar izler
Backlight;80/82 normal de iyi duruyor ama FILM de bunu 40/50 yapmak gerekiyor ancak yeterince bu kısılmıyor!
Black;49/50 normal değeri ama FILM de bunu da düşürmek gerekiyor,bu da yeterince düşmüyor...
gibi bana göre anlaşılmaz bir ayar yapmışlar(yazılım kaynaklı)
ben paneli bu ayarlar da "sıfır" yaptığım zaman tamamen kararması gerekiyor! ya da çok hafif bir aydınlanma yapması
gerekiyor ki adam gibi doğru bir Contrast değeri bulmam için
Sizler eski Plasma panel kullanıcıları olarak,bu absürt değerleri görünce sakın şaşırmayın,yaw bu paneller ile FILM milim
izlenmez,Sony/Samy de hemen hemen böyle,bana göre manyak para verip MARKA diye bunlar alınmaz(özellikle FILM için)
gidin kaliteli bir PJ alın yahu
-Toengel e bunu yazdım,şimdi daha detaylı yazacağım,örneğin EXPERT1/2 modların da bu ayarlar söylediğim şekilde olmalı diye
herifler ve her üretici HDR/DV için yüksek ışık kulanmak istiyor ama senin panelin 300/400NIT yaw bununla ne DV si ne HDR si olmazki!
özellikle TCL en dandik panelleri en düşük değerler ile ve kötü bir yazılımla veriyor!(USA 6x serisi hariç) HiSense ondan çok çok
daha iyi ama o da TR de yok!
-Yazılımları yapan Rus/Ukrayna ekibi de bana göre tırtladılar gibi,daha "piyasa işi" yazılımlar yapıyorlar,Pro. anlamda yazılım yok maalesef
-Selo;resimleri aldım ama bunlar "Personal" ve "ECO" ile alınmış,değiştir bunları Expert-1 den gir
ama MAÇ lar da örneğin Personal(Default) olabilir madem saha daha yeşil+aydınlık istiyorsan ama ayarlarını default da bırakıyorsun!
selamlar
Üstadım bahsettiğim video linkte videonun bir çok bölümünde takılma oldu ama özellikle 15-20 dk arası dikkatimi çok çekti16714 ve 16760 msg lar da her şeyi yazdım,özellikle de settings için
>memnun olmamanız ayrı bir şey ve sizin göz zevkine de hitap etmeyebilir ama verdiğim değerler
doğru değerlerdir,o zaman kendiniz bunları değiştirerek hangisi size uyumlu ise ona göre set ediniz.
>verdiğim ayarları örneğin TR de 8 kişi ve yırtdışında da 3 kişi aynen uyguladı,onlara bu ayarlar uygun geldi
ancak bazılarına ise uyumlu gelmeyip,kendileri bazı değişklikler yaptılar.netice de bu durum aslında
kullanan göz zevkiyle alakalıdır.
>Referans olarak ben her zaman FILM üzerinden giderim ve ana kaynağım da Bluray dir!(4K lı ve 2K li Bluray)
bunu da özellikle ayrıca belirttim
-YouTube/Android/NetFlix/Amazon gibi yayınlar+TV nin dahili Uydusu için olmadığını da ayrıca belirtmiştim
-Ben Bluray/Sat-Receiver/TVBox üzerin den ve arada PC den izliyorum,normal de kaynaklarım bunlardır
-Bahsettiğin YT de ki takılma v.s konusun da bilgim yok,denemedim çünkü,belirttiğin bir video daki
takılma içinse bir şey diyemem,belki kaynak video veya o anlık net düşmesi veya tam nedir,bunlar
benim için şimdilik belirsiz durum veya siz bana o YT nin linkini verin bir de ben bakayım?
-Yazılım dan da bahsetmiştim,güncelleme yaptınmı? xxx232 yazılıma geç!
bu f/w ile panel ciddi düzeldi(görüntü kalitesi açısından)
-"Tek bir ayar" aslında çoğu panel de olmaz vede olamaz zaten! pro.anlamda bunu yazıyorum
ancak eskinin CRT veya PDP veya FHD panelleri ile yaklaşık her kaynak tek bir ayarla işi götürür
ama 4/8k paneller ile bu iş adeta imkansızdır!
ben de ayrıca 2 adet daha panel var evde,bunlar tabi ki FHD ve onlardan aldığım 576/720/1080
resim kalitesini kesinlikle bu 4K denen meretler den alamıyorum!
10 yıl dan fazladır bir tanesini kullanıyorum,bir ayarladım öyle gidiyor,ama bu yeni 4K paneller
dediğin gibi çeşitli mod lar ve ayrı ayrı ayar gerektiriyor! bu da kişilerin öncelikle göz zevkine
kalıyor+kaynağına göre de farklı oluyor
örnek; Expert1 benim pic.modum oluyor ama FILM de durum değişiyor! çünkü Contrast/Baclit
Bright ayarlarını iyice düşürmem gerekiyor! yani Contrast(Baclit)80/82 de durumaz
onu çekiyorum bazen 30 bazen 40 lara ama hiç bir zaman bir Sinema veya PDP kyfi de olamıyor
bana göre,HDR/DV li paneller aşırı aydınlık kalıyor,benim ayarlar düşükde durur her zaman
kısaca kaynak+göz zevki v.s derken bunlar çoğu kişi de farklı oluıyor
-Ambilight konusu benim alanım değil,hiç kullanmıyorum bile,çünkü hiç sevmiyorum onu
bana daha fazla done verirsen veya resim vs ona göre sana belki farklı bilgiler sunabilirim
ben bu konuda kıl adamım yaw,resmi zor beğenirim ama bu panel için kötü diyemiyorum
çünkü gayet yeterli geliyor bana,ama sen NIT değerini düşük bulup karanlık geliyor diyebilirsin
veya sature resim sevebilirsin v.s o zaman Expert1 den çık,örneğin "Personal" mode geç
veya Vivid yap v.s ama bu değerler default olarka hepsi biraz kaymuş durumda dır!
ama beğenirsen o zaman öyle kullanırsın++
Daha önce belirttiğiniz güncellemeyi yaptım. Ve ayarları tekrar bir kurcalayıp kontrol edeyim.videoyu önce IPS/24" monitörde izledim sorunsuz,aynı anda TV ye verdim yine sorun yoktu
daha sonra videoyu bu sefer,TV de ki YT üzerinden açıp izledim sorun yoktu,Box üzerinden
izledim yine sorun yoktur+
ANCAK bunlar pro.anlamda refereans alınabilecek videolar değildir,bir kere camera falsoları var!
bu videoda da var,örneğin frame-drop yapıyor camera! az bile olsa bu resim senin panele gelince
biraz daha düşer!
-geyiklerin ilk göründüğü ve arkalarında agaçlık yere gelince bu bariz belli oldu,orada anlık bulanma
akabinde de toparlanması için biraz drop yapıyor! ben bunu monitör de de böyle izlersem haliyle
TV de bu düşme daha fazla olur
gibi bazı yerler de camera hareketine bağlı frame-drop lar da vardır
-senin bahsettiğin şayet "Stutter" dediğimiz tam takılma ve frame düzgün takip edememe v.s ise kesinlikle yoktur
ANCAK Cameraya bağlı bazı sıkıntılar vardır ama buna tam bir Stutter diyemem zira resmen resim anlık donuyor!
>>videyu izlerken örneğin Stats/Nerds i aç ve Viewport/Frames; oradan "drop" değerine bak sıfır olması lazım
0 dropped of 9xxxx v.s. gibi bir değer göreceksin,kısaca "0" görürsen sorun yoktur! sen şimdi TV den buna bakacaksın
not;yukarıda yazmıştım örneğin camera frame değeri 7300 de takılıp 7500 lere kadar kalıyor!
bu belliki Cam kaynaklı bir hata çünkü o sırada frame-drop yapmıyor ve sıfır da duruyor!
not; "View/Port/Frames"(bu değer TV nin verdiği değerdir);buradan normal de baktığın zaman 4K bir içerik de
3840x2160 olmalıdır(panelin böyle olduğu için)ama sen buradan 1920x1080 görürsün! harbi 3840x2160 arayüz
değerini göremezsin! Türkçesiyle "çakma 4K" izliyorsun!
Diğer çok önemli nokta ise örneğin bu video 30fps dir
yaw 24/25/30 fps ile 4K olurmu?? işte böyle oluyor!
4K adam gibi değer 60fps dir ve bunun altı az çakmadır!
Camera sı nedir çeken herifin? yani 250bin $ lık cam midir yoksa 3/5bin lik midir,calibrasyonu nedir?
YT den bir alay 4K veya 4K/HDR v.s video izliyorum çoğu falso bunların!
zaten 60fps değilse,bana göre hikaye
bizim panellere gelirsek yani 4K lara yaw bunların alayı çakma 4K çalışıyor,bahsettiğin stutter/frame-drop/cadance
v.s falsoları bolca vardır,önüne gelen eline 4k cam.alıp video çekiyor sonra sallıyor bunları YT ye!!!
>>aynı sıkıntı Sony de daha fazla oluyor! Samsung daha iyi veya LG de çok daha iyi gibi!
yerli hiç bir panel de doğru değil bana göre
Motion;OFF da kullanırım ben her zaman,sen şimdi bunu değiştir bir de öyle bak bakalım ne olacak?
öyle MEMC veya Micri bilmem atarı v.s v.s bunlar hikaye dir,sıfır motion ayarıyla bakılacak yani OFF olacak
şayet panel adam gibi motion yapıyorsa
-Sony de;Bluray takıyorsun ve içerik frame değeri düşükse veya fps değeri düşükse veya SD v.s ise durum
çok kötü ama millet Sony en iyi motion yapıyor diyor! alakası yok aslında
-Samsung bu anlamda bir tık daha iyi
-LG LCD(HiEnd serileri örneğin) hepsinden daha iyi çünkü IPS ama onunda siyah/contrast sorunu var bolca!
++
bunu yazarken senin video yuda TV den sürekli izliyorum;Camera bir kere olayı kaçırıyor ve bence çok kötü bir çekim bu yaw!
bunu nasıl anlıyorum;drop yapmıyor resim ama cam. şaşırıyor arada!halbuki takılma durumunda mutlaka drop düşecektir
ama 1 ama 3 ama 5 gibi
++
farklı sitelerden pro. çekimler bulun ve bunları HDD/Flash atın öyle izleyin,TV den açarak değil!
böylece GPU nun ne kadar başarılı olduğunu anlarsınız,paneller deki Smart v.s işleri bana göre osuruk kardeşim
onun uzun yıllardır hep Box kullanıyorum
4K da 60fps değilse,geçin o görüntüyü bir kalem!
4K 60fps>>ViewPort kesinlikle 2160 olmalıdır;değilse onuda sallayın geçin! 1080 ile olmaz!
viewport tam 2160 olacaktır
4K da Youtube ile zaten referance bir resim alınamazki herifler "bit-rate" değerini ciddi düşürüyor zira böyle yapmazlarsa
sistemleri patlar yaw,o kadar yüksek bit-rate bu sistemlere teknik olarak veremezler!
dünyada sadece Kore ve Japan da özel bazı yayınlarda(internet den) 100/120Mb ile bit-rate lere çıkılıyor!!
adam NetFlix 4k/HDR yayın veriyorum diyor;12/15Mb yaw ittir git,kafamı buluyorsun insanlarla
kısa bu paneller "4K Prof. MONITOR" olmadıkları için daha fazlasını beklemeyin,örneğin bir çuval paraya satılan
Sony TV ler bu konularda hikaye ama Monitörleri süper dir! hatta Panasonic den sonra dünyada en iyisidir(Sharpı saymıyorum tabiki)
TV ler size basit anlamda resim sunarlar,Monitörler gibi asla olamazlar!
çünkü Toshiba/Pioneer haricinde hiç bir üretici adam resim işleme sanatı yapamıyor!
sonra Sony TV ler en iyisiymiş gibi millete yediriyorlar,Samsung da öyle,ama gerçek hiöç de böyle değildir,paranıza yazık
ve birisi size bu iki MARKA şöyle böyle diyorsa onu da sallayın geçin
yaw bu 4k yeni paneller en ufak resim falsosunda mıçıyorlar resmen,ülen hiç bir şeyi düzeltemiyorlar!
yazık günah MARKA diye alınan panellere!
++
Bu arada TPV nin üst seri TV leri bu anlamda bence piyasanın en iyisi sayılırlar,Motion konusunda Samy/Sony den de daha iyidir!
Bu arada bir bilgi daha vereyim;Youtube da ki videolara fazla bel bağlamayın! ciddi derecede müdahale yapıyorlar resimlere!
adam bana "8K" video açtım diyor! yaw beyler şaka yapmayın ltf,ne 8K sı?? daha adam gibi 4K resim yok orada+senin Viewport değerin
zaten 1080 neyin hesabını yapıyorsunuz
Bugün bir 4K video değeri max. 120Mb dir,iyide bu değer nerede?? sadece yeni çekilmiş bazı FILM lerde bu değer vardır
yani 4K Bluray den bahsediyorum! 24/30 veya 25fps de olsa farketmez o zaman fazla!
adam 4K çekim yapıyor,bakıyorum bit-rate hikaye+fps de hikaye ama adına 4K deniyor
120hz ve 55 inc işin içine girince fiyat direk 20 bin tl seviyesine çıkıyor bende baktım ama fiyat dolayısı ile geri durdum. 50 inc derseniz o zaman 16-17 arasına düşüyor.Selamlar. 14-16 bin civarı bütçeyle güzel birşey almak istiyoruz. Yeni evlenecek çeyiz için . Futbol sever dizi film sever için 55 inc tv 120hz ne önerirsiniz. Android mi yoksa digerlerimi? .
Yeni damat olduğu icin alt segment grubu olmasa iyi olur tabi. Teşekkürler iyi geceler. Adem Helvacı