W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,865
Merhaba. 50BU8000 hangi paneli kullanıyor? Adem Helvacı Adem Helvacı abi 60 inç olanını tavsiye ediyor ama bizim salona büyük gelir o ekran.

Aklımda iki model var. 50BU8000 ve 50Q67B
Sizce hangisi mantıklı? Max 14 bin lira limitim var.
Samsung bu8xxx ve q6x modellerinde karışık panel kullanır.
50bu8xxx... innolux, boe(Va)..300 nit
50Q6xxx..... innolux, boe(Va)..500 nit

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,865
Peki hocam, bu fiyatlara yakın 120hz civarı tv var mıdır?
Şöyle fiyatları takıp edersiniz.
120 hz
Sony..........x85-89-90-95
Samsung...Q70-80-85-90-95
Philips........pus8807
LG ..............qned81-86-90
Tcl ..............c735-835
Yada 48 oledler LG A serisi hariç diğer modelleri 120hz diğer markaların 48 leri de 120 hz olur

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Selo,Nizam,Arto

-16670 no.lu msg bakınız
-picture set. verrmiştim aynen onu uygulayın

Not;Arto HiFi.de ki set. uygladım ancak hiç beğenmedim bana göre küllüm yanlış o değerler+zatem yanlış olduğu da
verdiği özellikle Col.Control değerlerinden belli;bunları girdiğin zaman ana renkler+yardımcı renk skalası birbirinin
içine giriyor yaw,hepsi hatalı

-İzleme açısı;aynen berbat,neredeyse sıfır açı veriyor,bilginiz olsun+yetnedi vertical açıda da ciddi sorun vardır
tam cepheden ekranı ortalayarak ve ne yukarıda ne de aşağıdan bakılması gerekiyor
Ben bu sebebten,askılı sehpa ile ona göre yükseklik ayarını hallettim

-8505(50" olan 2020 model)bu da 8807 gibi berbat AÇI verdiği gibi 60Hz olması sebebiyle zaten faul diğer tüm piyasada ki
60Hz ler gibi,bir diğer sorun da şudur; "Colour-clipping" sorunu var 60Hz Tv ler de arka fon büyüdükçe falso da giderek
artıyor,bunu önlemek için Noise/MPEG ayarını belirlemek gerekiyor(Min. gibi veya Max. gibi) ancak çoğu zaman bu da
işe yaramıyor,ana sebeb paneller tabiri caizse düşük vasıflı özellikle 10-bit olması gerekirken hemen hepsi 8-bit(8+2FCR)
çakma 10-bit oluyor,sadece Sony/Samy/LG gibi panellerin sadece HiEnd serilerinde 10-bit vardır...
Colour-bit(katalog verileri de hepsin de yanlıştır!)

-8807(sadece 50" den olanda) bu falsolar ya yok ya da çok az var,çünkü TPV firması özellikle yazılım konusun da çok iyidir
onların Avrupa sitelerinde arada kullanıcılar ve ben de yazıyorum bir şeyler ve adamlar "dinliyorlar" bu çok önemlidir
kullanıcılar açısında,her ne kadar TPV Çinli olsa bile,TV kısmında Hollanda lılar iyi destekliyor ve muhatap bulabiliyoruz

-Yazılımlar;Factory firmware;215 ile çıktı(geliyor,ancak Ekim den sonra üretilenler de 222-223 gibiler de vardır,bana 223 ile gelmiştir)
ancak geçen hafta 232 de çıktı, "Auto Update" OFF da dursun(duruma göre bunu görüşürüz!) şimdi size 222-223 gibi gelmiştir
bugün Update kısmından bakarsanız 232 yi göreceksiniz ve bunu indirin,kendisi otomatik kuruluyor,sakın bir tuşa v.s basmayın!

TPV yazılımı her zaman biraz geç veriyor,Server larına yüklemek için bazen bir hafta/10gün kadar geçebiliyor,"Toengel" sitesinden
indirmeyin! yapamayabilirsiniz,daima TV den ilgili menüye girip halledin...

-F/W 232 ile ciddi bir düzelme oldu,renk/calib. bazı ufak değişiklikler v.s çok iyi hale gelmiştir,450NIT değerini de fazlasıyla
veriyor,ancak bu benim için pek geçerli değil HDR/DV v.s yi referans alacak değilim
TPV 2 yıl kadar yazılım çıkarıyor bazen 5/6 bazen 7/8 yazılım veriyor,hatta adamlar şimdi 2019/2020 lere Android-11 de verdiler ki
bunlar Android-9 idi

Not;daha önce de yazdım,Android kısmını hiç kullanmıyorum,Smart cart-curt v.s işlerini ben yıllardır TV-Box dan hallediyorum
Dahili Uydu alıcısı bana göre fena sayılmaz,Receiver gerekmiyor bunun için ama sen de Kati olduğu için bununla devam edeceksin
tıpkı benim gibi,HD ler de panel çok çok iyi Kati ile veya Humi veya Techni ile,Dahili Tuner bunların yanında biraz zayıf kalıyor

Apk.yükleme işine de hiç bakmadım,onu da sen halledersin,"Mi" bir yazılımı vardı,bulursam sana veririm,ben iki yıl evvel bunu
ücretli almıştım,8505 de denemek için kullandım ve Apk.ler o zaman sorunsuz yüklenmişti,TPV bu konuda Legal çalıştığı için
öyle ıvır-zıvır Android işlerine bakmıyor!

Not;yaw o bahsettiğin iki forumu iktir et gitsin,orada işi bilen adammı var,alayı ya satıcı ya da hiç bir moktan anlamayan malum tipler
vardır,onu al bunu alma diyenler v.s gibi

++
Gaming;o benim işim ve ilgi alanım hiç değildir,Levent beye soracaksın,ona göre 8807 çok iyiymiş on da hem PS5 hem de XBox vardır
adam hard-core gamer yaw,yaş 60 ama herif paso gamer
Sony ve Samy den bile iyi diyor! on da X9x serisi Sony de var biliyorsun!

-BT remote;bana göre biraz daha hassas hale gelmiş ancak ana sıkıntı burada;pili çok çabuk yiyor! eğer kısa süre sonra ağırlaşmaya
veya menüye geçemiyorsa/geç geçiyorsa v.s pili değiştir

not;ben harici dongel li Airmouse da denedim onda tamamen sorunsuz

-USB3.0 1Amp veriyor-AV1 codec VP9 v.s(YT da) sorunsuz;Internet 5GHz en yüksek değeri veriyor,Ethernet biraz daha düşük ancak
2.4GHz çok kötü(%30/40 veriyor)

++

Bana göre son olarak tek sorun FILM ler de(ama gerçek film izleme olarak Bluray ler de)Baclit/Bright-Contrast değerleri
fazla düşemiyor! NIT değerini yüksek de tutmak için fazla kısılamıyor gibi hiç de prof. olmayan saçma bir durum var,
örneğin 8505 bu anlam da daha iyi netice veriyordu,ancak bunlar gerçek "filmci" adamlar için geçerlidir,herifler Baclit
ayarıyla Contrast ayarını yapıyorlar yaw,bir de Black ayarıyla Bright ayarını yapıyorlar,yaw bunların hepsi bana göre ciddi
faul işler,bu haliyle bu paneli prof. olmayan adamlar izler

Backlight;80/82 normal de iyi duruyor ama FILM de bunu 40/50 yapmak gerekiyor ancak yeterince bu kısılmıyor!
Black;49/50 normal değeri ama FILM de bunu da düşürmek gerekiyor,bu da yeterince düşmüyor...

gibi bana göre anlaşılmaz bir ayar yapmışlar(yazılım kaynaklı)
ben paneli bu ayarlar da "sıfır" yaptığım zaman tamamen kararması gerekiyor! ya da çok hafif bir aydınlanma yapması
gerekiyor ki adam gibi doğru bir Contrast değeri bulmam için

Sizler eski Plasma panel kullanıcıları olarak,bu absürt değerleri görünce sakın şaşırmayın,yaw bu paneller ile FILM milim
izlenmez,Sony/Samy de hemen hemen böyle,bana göre manyak para verip MARKA diye bunlar alınmaz(özellikle FILM için)
gidin kaliteli bir PJ alın yahu

-Toengel e bunu yazdım,şimdi daha detaylı yazacağım,örneğin EXPERT1/2 modların da bu ayarlar söylediğim şekilde olmalı diye
herifler ve her üretici HDR/DV için yüksek ışık kulanmak istiyor ama senin panelin 300/400NIT yaw bununla ne DV si ne HDR si olmazki!
özellikle TCL en dandik panelleri en düşük değerler ile ve kötü bir yazılımla veriyor!(USA 6x serisi hariç) HiSense ondan çok çok
daha iyi ama o da TR de yok!

-Yazılımları yapan Rus/Ukrayna ekibi de bana göre tırtladılar gibi,daha "piyasa işi" yazılımlar yapıyorlar,Pro. anlamda yazılım yok maalesef

-Selo;resimleri aldım ama bunlar "Personal" ve "ECO" ile alınmış,değiştir bunları Expert-1 den gir
ama MAÇ lar da örneğin Personal(Default) olabilir madem saha daha yeşil+aydınlık istiyorsan ama ayarlarını default da bırakıyorsun!

selamlar

I Çevrimdışı

iremm

Yeni Üye
24 Ara 2022
3
24
Axen Televizyonumu ilk açtığımda çizgi yok normal ama birkaç dakika sonra böyle oluyor(yatay kalın mavi çizgi) sorun nedir

16718852624041222156478670110047.jpg

C Çevrimdışı

cengo42

Yeni Üye
23 Ara 2022
9
38
Arkadaşlar bu modelllerin panel tipi nedir. İnternette bulamadım.

LG 55QNED866

SONY XR-55X93J

SAMSUNG 55QN85

Muhammet Sarıçam Çevrimdışı

Muhammet Sarıçam 

Süper Üye
20 May 2018
742
34
Şöyle fiyatları takıp edersiniz.
120 hz
Sony..........x85-89-90-95
Samsung...Q70-80-85-90-95
Philips........pus8807
LG ..............qned81-86-90
Tcl ..............c735-835
Yada 48 oledler LG A serisi hariç diğer modelleri 120hz diğer markaların 48 leri de 120 hz olur
Hocam tcl c735 hiç bir yerde satılmıyor. 835 de çok uçuk. Başka var mı acaba tcl’de

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,865
Hocam yukarıda bir resim paylaşmıştım. O açıdan VA panel sıkıntı olurmu.
Va larda 15-20 açıdan sonra başlar 90 açı esas al. Öyle hesapla yerini

Hocam tcl c735 hiç bir yerde satılmıyor. 835 de çok uçuk. Başka var mı acaba tcl’de
Tcl modelleri c735 ve C835(miniled) 120 hz.
Geçen senenin modelleri 728-825 olur. Bunlarda 120

C cengo42,
Yerinde olsam o listeye Philips 55pml9507 modelini de koyardım. 55x93j den daha iyi donanıma sahip

Son düzenleme:
B Çevrimdışı

bitci

Yeni Üye
12 Ara 2021
3
41
Merhabalar
65QN800B modelinin görüntü kalitesi ve çerçeve oranını beğenmiştim ve alacaktım fakat Dolby Vision özelliği olmaması benim için eksi puana sebebiyet verdi. 8K çözünürlük şuan için gereksiz görünmekle beraber aşağıdaki modeller ile arasında ciddi fiyat farkıda oluşturuyordu. Bu sebeplerden dolayı farklı modellere baktım.

TCL 65C835 Donanım açısından dolu bir cihaz fakat internetteki yorumların çoğunluğu teknik servisinin yetersiz kalması yönünde ve her ne kadar TCL firmasına email ile sorular sormama rağmen beni devamlı TLF müşteri hizmetlerine yönlendiriyorlar ve nedense TLF müşteri hizmetleri cevap vermiyor, bu sebeplerden direk soğudum cihazdan.

Sony XR-65X95K donanım açısından yeterli geldi ama ne yazıkki TR de satışını bulamadım :(

Philips 65PML9507 şimdiye kadar bu markaya nedense hep soğuk kalmıştım ama Dolby Vision özelliği dahil bir çok özelliği TCL 65C835 modeli ile aynı birde üstüne ambilight özelliği vermesi + puan kazandırdı. Ses gücü olarak 65C835 den ve 65X95K daha yüksek ve subwoofer bulunuyor. Bunun yanında peak bright (1500) olarak TCL ve sony modelinden daha yüksek. USB 3.0 donanımı olması HDD den bluray oynatımı için bir artı özellik getirdi.

Sizin yorumlarınız nelerdir

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,865
Merhabalar
65QN800B modelinin görüntü kalitesi ve çerçeve oranını beğenmiştim ve alacaktım fakat Dolby Vision özelliği olmaması benim için eksi puana sebebiyet verdi. 8K çözünürlük şuan için gereksiz görünmekle beraber aşağıdaki modeller ile arasında ciddi fiyat farkıda oluşturuyordu. Bu sebeplerden dolayı farklı modellere baktım.

TCL 65C835 Donanım açısından dolu bir cihaz fakat internetteki yorumların çoğunluğu teknik servisinin yetersiz kalması yönünde ve her ne kadar TCL firmasına email ile sorular sormama rağmen beni devamlı TLF müşteri hizmetlerine yönlendiriyorlar ve nedense TLF müşteri hizmetleri cevap vermiyor, bu sebeplerden direk soğudum cihazdan.

Sony XR-65X95K donanım açısından yeterli geldi ama ne yazıkki TR de satışını bulamadım :(

Philips 65PML9507 şimdiye kadar bu markaya nedense hep soğuk kalmıştım ama Dolby Vision özelliği dahil bir çok özelliği TCL 65C835 modeli ile aynı birde üstüne ambilight özelliği vermesi + puan kazandırdı. Ses gücü olarak 65C835 den ve 65X95K daha yüksek ve subwoofer bulunuyor. Bunun yanında peak bright (1500) olarak TCL ve sony modelinden daha yüksek. USB 3.0 donanımı olması HDD den bluray oynatımı için bir artı özellik getirdi.

Sizin yorumlarınız nelerdir
Bu modeller Qn90-95 Samsung, x95 Sony daha yakın modeller.
Daha doğrusu x90 ve x95 in arasında modeller.

Öbür yandan düşünüyorsun. Bir 65 inç LCD 40 bin fiyat. Bu olacak iş değil.

Son düzenleme:
theozan Çevrimdışı

theozan 

Aktif Üye
13 Ocak 2020
142
36
B bitci, 8K için daha çok uzun yıllar var şuan için gereksiz. TCL'nin şuan için alınıcak tek modeli 65C935 oda malesef ülkemizde fiyatı gerçekten çok abartı. Sony x95k mini led modeli ise faciadır. Berbat kontrast oranı ve aşırı çiceklenme sorunu ile biraz hayal kırıklığı olan bir modeldir.

Gelelim philips PML9507 ise modeline son 1 haftadır benimde radarımda olan bir cihazdı lakin avforums'daki yorumları okursan. Bazı kullanıcılar alıp iade etmişler. Karartma bölge sayıları düşmüş , siyah ezme sorunu , karanlık sahneleri daha çok karartıyor , pikselleşme sorunları vs vs hatta bir kullanıcı en kötü panele sahip diye bir yorumuda var.

O yüzden o modelide eledim. Ben 2023 Ces fuarını bekliyorum. Samsung yeni QLED ve OLED tv'lerini tanıtıcak. Asıl bombayı LG patlatıcak gibi MLA teknolojisi ile hem çok daha uzun ömürlü panel olucak hemde 2000 Nit'e kadar parlaklığa sahip OLED tv'lerini tanıtıcak. Malum samsung en parlak QD panelli oled çıkartınca LG ona bir karşılık vermesi gerekiyordu o yüzden ocak 2023 ces fuarını bekleyin yeni modelleri bir görün.

Geri
Üst Alt