F Çevrimdışı

Facebook

Yeni Üye
3 Ağu 2020
38
arkadaşlar 43 olur 50 inç olur ips tabanlı bir tv tavsiyesi istiyorum. maksimum 6000 tl ederi olabilir. teşekkürler. fiyat ne kadar uygun olursa iyi olur. 43 inç de yeterli olur

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,662
40
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
Selamlar beyler
yeni konu nasıl açılacağını bilmediğim için buraya yazdım,gerekli yere taşırsınız artık...

eski forumlar dan bazı arkadaşlar bu aralar sıkça arıyor ama ben bu işleri artık kapattım biliyorsunuz
AVF de de yazmıyorum artık

güncel ana sebeb ise,benim de geçen gün yeni aldığım Philips 50/8807 paneliyle ilgilidir...

not;bir settings dosyası hazırladım,ancak final değildir ve ayrıca Gaming veya HDR/HDR10+/Hlg/Division v.s
ya da DAtmos v.s ilede hiç alakası yoktur,tamamen SDR üzerine dir ve benim için ağırlık veya referance ise
sadece "MOVIE" dir

100(120)Hz+HDMI2.1/120Hz(port 1&2)

p.s dosya nasıl atılıyor?

R Çevrimdışı

robur 

Aktif Üye
3 Haz 2022
77
44
Öncelikle hepinize selamlar, 11000 12000 tl civarına 65" bir tv arıyorum. genel kullanımı uydu, arada maç izlenecek xbox series s bağlı olacak ama öyle müthiş bir beklentim yok. a95x f4 diye gayet güçlü tv box'ım var yani android kısmı da çok önemli değil. grundig tvler mantıklı geldi. Bu forumdan öğrendiğim kadarıyla 7900, 8960, 9760 aynı cihazın kasa farklılıkları olan varyasyonlarıymış. Bugün vatan'da gördüğüm kadarıyla 7880b ve 9760a arasında kalite olarak uçurum vardı 7880b'de android romu 4gb diğerinde 12 gb dı ve panel kaliteleri 9760a lehine bariz üstündü. 65ggu7900 diğer iki varyasyondan biraz daha uyguna bulunabiliyor ancak 7900 ile 9760 arasında da böyle bi fark var mıdır diye çekiniyorum. Bir de bu grundiglerdeki sondaki a ve b harfleri tam neyi ifade ediyor bilen var mı? O fiyata şu da var tavsiyelerinize de açığım. Olaya vakıf abiler yardımcı olursa çok sevinirim. R robur B Birden M maymunkral S Shankssan Adem Helvacı Adem Helvacı teraspy teraspy İlteriş Yılmaz İlteriş Yılmaz Samurai Unforgotten W Winston
Merhaba. Bizde Grundig 55 GGU 8960 TV mevcut. Cihazdan genel olarak memnunuz. Hareketli sahnelerde sıkıntı yaşamadık, maç seyrederken de topun hareketiyle ilgili bir sorun olmadı. Lâkin futbol maçlarında kamera hızlı bir şekilde sağa-sola hareket ederken biraz bulutlanma ve hafif bir dikey çizgi belli oluyor. Önceki Philips 7008 modeli televizyonumuzda durum daha kötüydü. Bir de özellikle açık renkli görüntülerde köşelerde hafif bir koyuluk göze çarpabiliyor 'Direct Led' olmasından dolayı. Ben takmıyorum ama belki bu gibi şeyler canınızı sıkabilir.

Biz daha çok Netflix, Disney+ ve Youtube seyrediyoruz. Görüntü ve ses olarak bizi tatmin ediyor. Ancak hard disk ile kullanmaya çalışanların sorun yaşadığını okudum, sanırım diski okumama sorunu oluyormuş.

TV yayını seyredecekseniz kanal geçişleri aşırı yavaş, aklınızda olsun.

A Çevrimdışı

adamgibiadam

Yeni Üye
14 Ara 2020
27
44
Selamlar beyler
yeni konu nasıl açılacağını bilmediğim için buraya yazdım,gerekli yere taşırsınız artık...

eski forumlar dan bazı arkadaşlar bu aralar sıkça arıyor ama ben bu işleri artık kapattım biliyorsunuz
AVF de de yazmıyorum artık

güncel ana sebeb ise,benim de geçen gün yeni aldığım Philips 50/8807 paneliyle ilgilidir...

not;bir settings dosyası hazırladım,ancak final değildir ve ayrıca Gaming veya HDR/HDR10+/Hlg/Division v.s
ya da DAtmos v.s ilede hiç alakası yoktur,tamamen SDR üzerine dir ve benim için ağırlık veya referance ise
sadece "MOVIE" dir

100(120)Hz+HDMI2.1/120Hz(port 1&2)

p.s dosya nasıl atılıyor?
Üstadım sondaki sorunuza cevap verecek bir bilgiye sahip değilim. Yalnız bir süredir benimde takipte olduğum bir modeli almışsınız. Güle güle kullanın . Bu cihazla ilgili bir inceleme bulamadım Panel ve diğer genel özellikler ile ilgili olumlu ve olumsuz deneyimlerinizi aktarırsanız bizide aydınlatmış olursunuz

M Çevrimdışı

Mkaradag42

Aktif Üye
23 Nis 2022
55
47
Merhaba. Bizde Grundig 55 GGU 8960 TV mevcut. Cihazdan genel olarak memnunuz. Hareketli sahnelerde sıkıntı yaşamadık, maç seyrederken de topun hareketiyle ilgili bir sorun olmadı. Lâkin futbol maçlarında kamera hızlı bir şekilde sağa-sola hareket ederken biraz bulutlanma ve hafif bir dikey çizgi belli oluyor. Önceki Philips 7008 modeli televizyonumuzda durum daha kötüydü. Bir de özellikle açık renkli görüntülerde köşelerde hafif bir koyuluk göze çarpabiliyor 'Direct Led' olmasından dolayı. Ben takmıyorum ama belki bu gibi şeyler canınızı sıkabilir.

Biz daha çok Netflix, Disney+ ve Youtube seyrediyoruz. Görüntü ve ses olarak bizi tatmin ediyor. Ancak hard disk ile kullanmaya çalışanların sorun yaşadığını okudum, sanırım diski okumama sorunu oluyormuş.

TV yayını seyredecekseniz kanal geçişleri aşırı yavaş, aklınızda olsun.
Gündüz disney+ film seyretmek hiç zevk vermiyor çok karanlık

R Çevrimdışı

robur 

Aktif Üye
3 Haz 2022
77
44
Hdr ve Dvision içerikli filmlerde
Sizin TV de GGU 8960, değil mi? Şimdi Disney+ açıp hem HDR, hem de Dolby Vision içerikli filmleri denedim. Görüntüde, parlaklıkta bir sıkıntı göremedim. Acaba yazılımsal bir sorun olabilir mi sizdeki? Ya da Disney+ uygulaması ile ilişkili olan görüntü ayarında mı bir değişiklik gerekiyor? Netflix açıkken 'Film' modunda olduğunu görebiliyorum ama Disney+'ta böyle bir işleme izin vermiyor. Onun da büyük ihtimalle 'Film' modunda olduğunu tahmin ediyorum.

M Çevrimdışı

Mkaradag42

Aktif Üye
23 Nis 2022
55
47
Sizin TV de GGU 8960, değil mi? Şimdi Disney+ açıp hem HDR, hem de Dolby Vision içerikli filmleri denedim. Görüntüde, parlaklıkta bir sıkıntı göremedim. Acaba yazılımsal bir sorun olabilir mi sizdeki? Ya da Disney+ uygulaması ile ilişkili olan görüntü ayarında mı bir değişiklik gerekiyor? Netflix açıkken 'Film' modunda olduğunu görebiliyorum ama Disney+'ta böyle bir işleme izin vermiyor. Onun da büyük ihtimalle 'Film' modunda olduğunu tahmin ediyorum.
Arçelik a55 c985 b modeli bende ki demek ki kişiden kişiye değişiyor zevkler

Son düzenleme:
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
yeni konu açamadım+dosya ekleme de yapamadım+uzun bir msg yazdım yeni konu açma kısmına
o da gitmedi,yazı da uçtu bu arada+
ilk dosyayı dün vermiştim bahsettiğim siteye,gerekiyorsa dönüş yapın email adresime
yine uyarayım konu;50/8807 içindir sadece(diğer seri/panel v.s kesinlikle değildir hatta
05/06 için de değildir)

+++
TPV(Philips 50PUS8807/62 (Assembled in Turkey)

Picture Settings;50"/8807
-------------------------

Pic. Style>> EXPERT 1(I use this mode for my DayTime&NightTime use!)

my room ambiant-light-power kinda dim(daytime!)
so,my set.may comes to you dim/low!

>Colour:46(you may try 47/48 or more,but keep in mind beyond 48 even 47 more satured

>BackLight Contrast:82(you can try 80 or 85)

>Sharpness:1(for watching TV channels and 3 for external sources such as Bluray or
TV-Box[mostly I use this device]
>Black Level:49(you can try some more values)

+++++++++

ADVANCED>>>

>Noise reduction&MPEG artefact reduction;both OFF

>Ultra resolution;ON

+++++++++

>COLOR>>>
>Col.Enhancement:OFF
>Col.Gamut:Normal
>Col.Temp:Normal

White Point>>2 point;120/110/95 and Red-BL;1
" " >>20 point;(read below line)

1. R -12 G -12 B -12
2. R -8 G -8 B -8
3. R -8 G -4 B-0

from 4 to 20 remain unchanged!

+++++++++

Colour Control>>>

Red Hue:1 SAT:5
Yellow Hue:1 SAT:4
Green Hue: -2 SAT:4
Cyan Hue:1 SAT:4
Blue Hue:0 SAT 5
Magenta Hue:0 SAT:4

Important Notes;

1-For my White Point 2&20 values for the referance of my previous
TV(50/8505)!!

seems its OK for now right now but you may see kinda not suitable or worked or
its not referances for yr satisfying!

2-this panel seems from different manufacturer or seems its different type/variant/brand etc.,
so its a VA type(MVA variant) and gives you different values!
So,I was spent couple of days to improve the pic.calibration

3-in additioan seems that TPV supplied 2 or 3 firmware!
now I'v used to latest version(xxxxxxx.223) before this f/w having xxxxx.222 and xxxxx.215
This latest f/w comes to me much more satureted picture!
so,I'v already changed some of values!(mostly decreased)

+++++++++++

Colour Control;"2 Point">>>this set is very important,for Primary and Secondary colours
might be you do not need to changed 20 Point values but 2 Point to be set correctly,
otherwise you cant get proper col. tones!

+++++++

RGB only mode;OFF (do not touch!)

++++++++

Contrast mode;OFF
HDR Upscaling;I use ON
Dynamic Contrast;OFF
Video Contrast;98
Light Sensor;I use everytime OFF
Gamma;0 (but for my external sources may changed to +1/+2 or -1
Motion;OFF

Note;Motion set. for my TV Box and my Bluray use>> set. to MOVIE!!

Picture Format:ORIGINAL

++++++++++++++++++++++++

and all other settings and also Android settings etc., I do not use TV's Android
apps. and also never use internal tuner system(Satellite Receiver) never use NFlix
and other Streaming services etc., and never try these figures as well!

all my main sources "external" devices such as TV-Box/PC/Bluray and SAT.Receiver

BUT all above my settings in not "final"!
so,it may change at any time

still working&arranging and meanwhile waiting yr sets. as well

+++

TPV assembled codes;
12/Europe(Poland factory)
60/Russia
62/Turkey(probably/I assume that Arcelik assemble)
F7/USA-Mexico operation for local Brands)
78/Brasil
77/Argentina
exception TPV-China

R Çevrimdışı

robur 

Aktif Üye
3 Haz 2022
77
44
Arçelik a55 c985 b modeli bende ki demek ki kişiden kişiye değişiyor zevkler
Donanımhaber forumlarında dolaştım biraz da, Disney'in, TV markasından bağımsız olarak karanlık sahneleri daha karanlık gösterdiğine dair bazı kullanıcıların yorumlarına denk geldim. Aynı filmi internetten indirip izleyince epey fark ettiğini söylüyorlar.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,865
Donanımhaber forumlarında dolaştım biraz da, Disney'in, TV markasından bağımsız olarak karanlık sahneleri daha karanlık gösterdiğine dair bazı kullanıcıların yorumlarına denk geldim. Aynı filmi internetten indirip izleyince epey fark ettiğini söylüyorlar.
Uygulamalar hdr i otomatik geçiş olur. Hdr i SDR çevirmeniz lazım. SDR daha iyi izlersiniz.

Geri
Üst Alt