Aslında benim düşüncem, UYGUN FİYAT devreye girdiğinde bazı şeylerden feragat etmiş gibi oluyoruz, O mantık tüketici kısmında da, üretici kısmında da var. Üretici, Tüketicinin böyle düşündüğünü bildiğinden, Tüketici ise Üreticinin böyle düşüneceğinden hareketle bu konuda zaten önyargılı ve/veya peşin hükümlü de diyebiliriz.
50'' JVC örneğinde olduğu gibi bizler dahi burada ''Aaabi 2000TL ye 4K ve bu özelliklerde tv almışsın o kadar da olur'' dedik.
Dedik ama bunu derken o hatanın orada olmasını haklı çıkartmak değildi amacımız.
Ben mesela sormuştum bir kardeşimize ve demiştim ki ''Tamam kardeş firma bunu hata kabul etti ve para iade kararı aldı, senin de 2K paranı iade etti, Şimdi ne olacak? O para ile ne alabileceksin bu özelliklerde?''
yani biz burada hatayı savunmuyoruz elbette lakin 2K ya üretilen tv de de olası bazı durumlar çıkıyor bunu her iki taraf da peşinen kabul ediyor kimse resmen deklere etmese de.
Bunları neden yazdım? Hem sizin isteklerinizi karşılayıp hem de uygun fiyatlı tv bulmak tabii ki öncelikli amacımız. Ancak hele ki dün yazdığım ZAM yazısından sonra (Bu gün o konunun devamı ikinci toplantımızda gündemdeydi) artık hem iyi mal hem de uygun fiyat biraz zor bulacağız gibi geliyor bana.
Size öncelikli tavsiyem, arayışınıza uygun ama ufak tefek fire veren ürün dahi olsa 8 inden önce almanız yönde olacaktır.
istatistik derken bizim kendi aramızdaki sohbetlerde dönen listeler, rakamsal sonuçlardan bahsetmiştim, bu konuda resmi bir yazı yok yani.