Değer tabii, çok iyi bir TV
HayırMesela Tv'de Dolby Atmos desteği yok. Ama ben Dolby atmos destekli Xiaomi tv stick 4k aldım. Dolby atmos desteğini sıkıntısız bir şekilde kullanabilir miyim.
SAMSUNG AU7000 Serisinde Dolby vision yazıyor. Dolby Atmos destekli yazmıyor. Ben Xiaomi Mi TV Stick Dolby atmos destekli alırsam çalışmayacak mı yani
Atmos destekli hoparlör lazım ona. TV hoparlörü de desteklemez büyük ihtimalle TV desteklemiyorsa.SAMSUNG AU7000 Serisinde Dolby vision yazıyor. Dolby Atmos destekli yazmıyor. Ben Xiaomi Mi TV Stick Dolby atmos destekli alırsam çalışmayacak mı yani
Dolby Vision bir görüntü formatı, Atmos ise ses , ikisi ayrı şeyler. Dolby atmos ses alabilmeniz için, televizyon hoparlörünün de Atmos destekli olması gerekir. Alternatif olarak harici hoparlör takabilirsiniz, soundbar gibi. Veya televizyonda oynatılan içerik başka bir Dolby formatı içeriyorsa (Dolby Digital veya Dolby Digital Plus gibi), o ses formatını alabilirsiniz.SAMSUNG AU7000 Serisinde Dolby vision yazıyor. Dolby Atmos destekli yazmıyor. Ben Xiaomi Mi TV Stick Dolby atmos destekli alırsam çalışmayacak mı yani
Teşekkürler. Aslında Philips PUS8506 istiyorum, sanırım o destekliyor. Fakat satış sonrası teknik destek hakkında kötü yorumlar okuyorum. 65" bir tv alacağım bütçem max. 16.000TLDolby Vision bir görüntü formatı, Atmos ise ses , ikisi ayrı şeyler. Dolby atmos ses alabilmeniz için, televizyon hoparlörünün de Atmos destekli olması gerekir. Alternatif olarak harici hoparlör takabilirsiniz, soundbar gibi. Veya televizyonda oynatılan içerik başka bir Dolby formatı içeriyorsa (Dolby Digital veya Dolby Digital Plus gibi), o ses formatını alabilirsiniz.
Siz söyleyince kontrol ettim, AU7000 serisi ne Dolby Vision ne de Atmos desteklemiyor. Aksine TV stick de sadece Atmos ve DTS HD destekliyor. Yani bu ikisini kullanırsanız Dolby Atmos'u bırakın ancak stereo ses alırsınız. Fakat Netflix gibi kaynakları Stick üzerinden değil de tv'nin kendi uygulamasından izlerseniz Dolby Digital Plus ses alabilirsiniz.
Evet, PUS8506 hem Dolby Vision hem de Atmos destekliyor.Teşekkürler. Aslında Philips PUS8506 istiyorum, sanırım o destekliyor. Fakat satış sonrası teknik destek hakkında kötü yorumlar okuyorum. 65" bir tv alacağım bütçem max. 16.000TL
Soruyu tam soramadım aslında;Merhaba,
Plazma tv’min ömrünü tamamlaması nedeniyle tv arayışlarına başladım,plazma kullanımımdan dolayı siyah renkler önemli,normal kanal ve Netflix,Disney,iptv,maç izlenecek.İzleme mesafesi en fazla 3 metre.
Aşağıdakilerden ilk üçü bütçeme uygun ama 50QN90 aklımda kaldı açıkcası.Bilgili arkadaşlardan tavsiye ve öneri için destek rica ediyorum.Tşk.
VESTEL 55Q9900 9700 TL
SAMSUNG 50AU9000 10900 TL
LG 50NANO866PA 11700 TL
SAMSUNG 55AU9000 16000 TL
SAMSUNG 50QN90 15200 TL
90a 100 hz ve miniled olduğundan diğerlerinden daha iyi bütçene uyarsa olur. Diğerleri aynı olur görüntüde 866 LG modelde 50 inç te Va kullanır. Au9000 de Va. LG 100 hz lik yerel karartma var ama edge LED olduğu için yerel karartma kötü bir sonuç verir. Onu kapatmak en mantıklıSoruyu tam soramadım aslında;
VESTEL 55Q9900 9700 TL mi? Qled olmadığı halde 5 inc fedakarlık ederek SAMSUNG 50AU9000 10900 TL mi?
Yoksa Bütçeyi zorlayıp LG 50NANO866PA 11700 TL mi ? SAMSUNG 50QN90 15200 TL mi? Aradaki fiyat farkına değer mi?