Herkese merhabalar, kaç haftadır araştırıyorum ama kafa karışıklığım sürekli artıyor.
65" tv düşünüyorum, gönül ister 100hz bir tv almak fakat fiyatları yüksek. Örneğin kaliteli güzel bir görüntü yanında maç izlerken top titremesi ya da atlaması gibi bir durumla karşılaşmak istemem.
İlk olarak radarımda Vestel 65Q9900 vardı stoklarda yok.
Bunun üzerine Vestel 65U9600, 65U9700, 65UA9800 modellerine gözüm kaydı. 9700 serisinde hareketli sahnelerde atlamaların olduğuna dair yorum okudum ve bu nedenle eledim. Vestel mantıklı geliyor çünkü hiç yoktan LG panel ve direkt led ayrıca fiyatı uygun. Öte yandan daha kaliteli olduğu söylenen Samsung 65AU7000 ve 65AU8000 serilerinde edge led va panel kullanılıyor. VA IPS'e göre response süresi daha iyi fakat kenardan led olması düşündürüyor. 65Q9900'ün tekrardan stoklara girmesini beklesem de bu sefer geçenlerde qled olmayan kaliteli markaların çok daha güzel görüntü verdiğine dair yorumlar okudum burada. 55Q9900 alıp görüntüsünden hiç memnun olmayanlar da var.
Vestel 55O9900 e çıkıp alayım diyorum ama bu sefer de oled ekranın hem yanma riski hem de parlaklığının nispeten az olması düşündürüyor.Uzun süre kullanabilme ister istemez bir kriter çünkü. Şu anda evimde 2013 yılında aldığım LG 32LM615S kullanıyorum hiçbir sıkıntı çıkarmadı. Alacağım tvde de böyle sorunsuzluk beklerim ama her yeni ürünün ömrü daha kısa oluyor sanki.
Bu tvler arasında hangisini önerirdiniz?