50x89j hakkında hiç bir yerde bilgi bulamadım bu televizyondan alan oldumu acaba aynı modelin 55inç olanıda var sanırsam panel olarak aynı özellikleremi sahip
Merhaba. Sizin için şöyle bir göz gezdirdim, bende de XH9077 mevcut. Çok ayrıntılı incelemediğim için eksiklerim olabilir. Teknik konularda
W
Winston daha iyidir, ben ise çok araştırırım, özellikle yabancı forumlarda.
Artıları;
- VA panel, (ips'e göre siyahlar daha iyi olur, ben VA dışında panel kullanmam, monitörde dahi)
- Direct led
- 120 hz
- Kontrastı çok iyi
- Siyah ve gri renk tekdüzeliği oldukça iyi
- Sony görüntü işleme teknolojisi (Tartışmasız en iyisi)
Eksileri;
- Full array local dimming yok. (Çok önemli bir eksik bence, eski seri x90h ve üst model X90J'de mevcut)
- Sony VRR problemli, bütün modellerinde öyle.
- Sony güncellemeleri genellikle sıkıntılı oluyor. Bir yeri yaparken diğer yerleri bozuyorlar.
İmkan varsa 9 serisi alın; mesela X90J. Bir de X8 serisinde X1 işlemci varken 90J'de XR işlemci mevcut. İki işlemcinin birbirlerine göre artı ve eksileri olsa da, XR daha iyi bir işlemci. Grundig, Vestel falan geçin zaten, sadece bütçe sorunu varsa olabilir.
Son olarak; led tv alacaksanız Sony veya Samsung'tan şaşmayın. Fakat bu 2 firmanın da her modeli güzel değil, araştırarak alın. LG marka led tv tavsiye etmiyorum, LG'den Oled alınır sadece.
X89J'nin incelemesi yok ancak X85J ile aynı olduğu için, aşağıdakilere bakabilirsiniz.
Panel Bilgileri;
Rtings İncelemesi;
X90J ile kıyaslaması (Rtings);
Benim tv ile (2020 model XH90H serisi) kıyaslaması;
AVS Forum'daki konusu;