Bir süre önce Daewoo'nun 55dm54u modelini almıştık(5299 Tl idi aldığımızda). Kurulumu birkaç gün önce yaptırdık. Tv ile ilgili birkaç yorum yapayım:
- Daha öncesinde sizlerden panel bilgisi istemiştim, sağ olsun
TEKNOwest hocam HKC panel oluğunun bilgisi vermişti. Tv'ye karşıdan bakıyorsanız renkler, canlılık gerçekten fiyatına göre çok güzel. Biraz da ayar yapınca tam iyi oldu. Açıyı değiştirirseniz biraz yanlardan bakarsanız işler değişiyor ama. Görüntü canlılığını yitiriyor, soluk bir hâle geliyor. Şanımıza odamızın eni ve genişliği her zaman yandan tv izletecek şekilde değil.
Kendi evimde Techwood 43u902 modeli var. Onda çaprazdan bakınca bile rahatlıkla tv izleniyordu.
- Ölü piksel, hayalet ekran gibi sorunlar çıkmadı şükür.
- Kanal geçişleri bana göre yavaş değil hatta hızlı diyebilirim. Bu nasıl bir yorum oldu derseniz, çok fazla başka Tv deneyimim olmadı. Techwood'un kanal geçişleri de bana göre hızlı. Diğer marka-modeller konusunda tecrübem yok.
- Tv'nin sesi biraz boğuk gibi geldi bana. Dolby Atmos'u açınca ses biraz boğuk hâle geliyor. Kapatınca pek bir şey anlaşılmıyor. EQ ayarlayarak çözebilirsiniz ben Dolby Atmos ile devam ediyorum, sese alıştık.
Ses seviyesi oldukça yüksek bu arada.
- Netflix'i kurulumdan bu yana kullanıyorum. Hiçbir donma, takılma sorunu yaşamadım. Karasal yayına oranla kalite farkı zaten malumunuz. Televizyonun gerçek performansını anlıyorsunuz. F/P olarak tabii.
Benim televizyonda bazen donuyordu uygulama.
- Kumandanın kalitesi pek iyi değil.
- Ayakları küçük görünüyor ama gerçekten sağlam duruyor.
- Ünite üzerinde kullanıyoruz tv'yi, askı aparatını rica ettik onu da getirdiler. Vestel'in, servisin ilgi alakası harikaydı.
Fiyat performans olarak iyi bir cihaz olduğunu düşünüyorum. Almayı düşünen olursa tavsiye ederim.