Slipknot9221 Çevrimdışı

Slipknot9221

Yeni Üye
31 Mar 2022
5
Merhaba. 2 TV arasında kaldım rica etsem yardımcı olur musunuz ?
VESTEL 55U9600 ve GRUNDİG 55GFU7900A (vestel mb180 anakart ama grundig anakartı ne bilmiyorum yazarsanız sevinirim )

Vestel olan smart, grundig olan android. Media marktte bugün grundig olan için 6800 tl fiyat söylediler. Vestelde internette 6800 civarı.
Vestelde HKC ve LG panel çıkıyormuş fikoloji videolarında izledim. Grundigte LG panel çıkıyor dedi media markt çalışanı.
Android veya smart olması farketmez bana netflix youtube turksat olsun yeter. Amacım güzel ve canlı bir yayın izlemek. Renkler karanlık olmasın istiyorum. Bütçem belli en fazla 7000 TL. Bu istediğim özelliklere başka TV öneriniz varsa bekliyorum.
Beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim :)

A Çevrimdışı

adilkahraman

Aktif Üye
26 Ocak 2022
118
35
A adilkahraman, üstad teşekkür ederim yorumlarınız için. Mibox yok şuan eğer normal smart daha stabil kullanışlı android e gerek yok derseniz. Normal smart alıp daha sonra mibox alacağım demek istedim. Gerçi mibox fiyatları da Bin TL olmuş ek masraftansa Android alsam bana mi box gibi bir deneyim sunacak mı. VA paneli zaten biliyorum panel konusunda şüphem yok sadece stabilite önemli benim için.

7 yıllık LG 43UF6807 var oturma odamda, smart deneyimi şuan ki zaman için çok kötü. Ama yazılım olarak stabil bir cihaz. Açılıp kapanması ekran paylaşımı, kanal geçişi vs. Tâbi artık webOS sürümü de eskidi günümüz şartlarını karşılamıyor artık. Sadece Netflix açıyor, YouTube da idare eder gibi, ama yok tarayıcıdan girip film izleme yok ip TV uygulaması ile bağlantı vs imkansız.
Hocam şöyle diyeyim, android özgürlük bu bir gerçek, ama hangi kullanıcı bu Android'in ne kadarını kullanır bilemeyiz, ben şahsen şuan için ihtiyacından ziyade ileride farklı uygulama vs desteği olsun diye yaklaştım Android'e, smart TV de de IPTV exen, blu, vs tüm uygulamalar var, eğer inattv gibi maç vs olan uygulamalar kullanmayacaksanız smart ta yeter, ama ben arada şunu yüklerim, bunu açar izlerim diyorsanız android daha iyi olur. Tercih meselesi, ben mesela film arşivim var yaklaşık 1500 tane yabancı film ve hepsi altyazılı, her video player , her filmi düzgün çalıştırmıyor kaldı ki benim arsivdekiler yüksek kalitede, ben bu sebeple android aldım birde. Çünkü bir video player açmaz ise filmi diğerini yükler onla açarım gibi yani. İsteklerinize bağlı biraz.

K Çevrimdışı

Kutayun

Yeni Üye
30 Mar 2022
2
30
İyi akşamlar 11000 tlye Grundig 65GFU9760 ve 9200 tlye toshiba 65UL2163 arasında kararsız kaldık. Bugün grundig için aynı fiyattan son günümüz bir karar vermem gerekiyor. 5 metre mesafeden karşıdan izleyeceğiz. Fazla teknik bilgim yok. Hangisini tavsiye edersiniz? Yada farklı bi öneriniz var mı?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
İyi akşamlar 11000 tlye Grundig 65GFU9760 ve 9200 tlye toshiba 65UL2163 arasında kararsız kaldık. Bugün grundig için aynı fiyattan son günümüz bir karar vermem gerekiyor. 5 metre mesafeden karşıdan izleyeceğiz. Fazla teknik bilgim yok. Hangisini tavsiye edersiniz? Yada farklı bi öneriniz var mı?
İstediğini al. Hangi markaya yakinsaniz. İkiside aynı kaliteyi verir. Smart ne istiyorsunuz ona karar verirsiniz

Merhaba. 2 TV arasında kaldım rica etsem yardımcı olur musunuz ?
VESTEL 55U9600 ve GRUNDİG 55GFU7900A (vestel mb180 anakart ama grundig anakartı ne bilmiyorum yazarsanız sevinirim )

Vestel olan smart, grundig olan android. Media marktte bugün grundig olan için 6800 tl fiyat söylediler. Vestelde internette 6800 civarı.
Vestelde HKC ve LG panel çıkıyormuş fikoloji videolarında izledim. Grundigte LG panel çıkıyor dedi media markt çalışanı.
Android veya smart olması farketmez bana netflix youtube turksat olsun yeter. Amacım güzel ve canlı bir yayın izlemek. Renkler karanlık olmasın istiyorum. Bütçem belli en fazla 7000 TL. Bu istediğim özelliklere başka TV öneriniz varsa bekliyorum.
Beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevinirim :)
Grundig Beko Arçelik
Mediatek kullanır.

Slipknot9221 Çevrimdışı

Slipknot9221

Yeni Üye
31 Mar 2022
5
İstediğini al. Hangi markaya yakinsaniz. İkiside aynı kaliteyi verir. Smart ne istiyorsunuz ona karar verirsiniz

Grundig Beko Arçelik
Mediatek kullanır.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim :)
başka yorum yapmak isteyen üyelerimizden de yorum bekliyorum :)

Son düzenleme:
I Çevrimdışı

Ikaliondar

Yeni Üye
28 Mar 2022
29
26
Selamlar,
+75 inch TV bakıyorum. Uygun Fiyat olursa +80de olabilir. Ailemle kullanım canlı tv, 4K saf remux film, browserden film izleme amaçlı istiyorum. Asıl amaç oyun falan değil. Yani browser konusu da önemli babam geçmiş dizileri falan izliyor. Televizyon koltuklara 2.5-3 Metre uzaklıkta bulunuyor. Yan açılardan izleyen olmuyor herkes önden bakıyor neredeyse. Gün içinde tv izlense de akşam özellikle film izleriz. Yani karma bir kullanım söz konusu. Odamız ışık alan bir oda ama akşam malum karanlık olursa Siyahlara önem veririm, gri yada beyaz çıkmamalı. Tabi oled performansı bekleyemem ama yinede dandik bir led olmasın yani. LG Nano916PA nasıl ?Full Array bir model sanırım, seçilebilir gibi ? LG kumandasına bayılıyorum. Yada LG 86UP80006 ? Benim için önemli olan işin ehli birisinin tavsiyeleri. Öneriniz var ise çok memnun olurum.

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
WhatsApp-Image-2022-03-30-at-14.33.40.jpg
WhatsApp-Image-2022-03-30-at-14.33.29.jpg
WhatsApp-Image-2022-03-30-at-14.30.05.jpg

Arkadaşlar sıfır tv aldık ama ekranda böyle birşeyler çıkıyor servis kurdu gitti servis varken çıkmadı gittikten hemen sonra bunlar ortaya çıktı nedir acaba bunlar philips 58pus8506 model tv
Piksel hatası olabilir servisten destek alınız

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Selamlar,
+75 inch TV bakıyorum. Uygun Fiyat olursa +80de olabilir. Ailemle kullanım canlı tv, 4K saf remux film, browserden film izleme amaçlı istiyorum. Asıl amaç oyun falan değil. Yani browser konusu da önemli babam geçmiş dizileri falan izliyor. Televizyon koltuklara 2.5-3 Metre uzaklıkta bulunuyor. Yan açılardan izleyen olmuyor herkes önden bakıyor neredeyse. Gün içinde tv izlense de akşam özellikle film izleriz. Yani karma bir kullanım söz konusu. Odamız ışık alan bir oda ama akşam malum karanlık olursa Siyahlara önem veririm, gri yada beyaz çıkmamalı. Tabi oled performansı bekleyemem ama yinede dandik bir led olmasın yani. LG Nano916PA nasıl ?Full Array bir model sanırım, seçilebilir gibi ? LG kumandasına bayılıyorum. Yada LG 86UP80006 ? Benim için önemli olan işin ehli birisinin tavsiyeleri. Öneriniz var ise çok memnun olurum.
Philips in
75PML95xx modellerine bir bakarsınız. Pek Philips bunun reklamını yapmadı. Bu modelleri güzel gerçekten.
Listenize bunu koyun. Fiyatını araştırın. Bir indrimde alınacak bir modeldir

I Çevrimdışı

Ikaliondar

Yeni Üye
28 Mar 2022
29
26
Philips in
75PML95xx modellerine bir bakarsınız. Pek Philips bunun reklamını yapmadı. Bu modelleri güzel gerçekten.
Listenize bunu koyun. Fiyatını araştırın. Bir indrimde alınacak bir modeldir
Hocam önerdiğiniz TV 35-36K falan ve miniled ile oldukça hoş duruyor. Bunun için biraz daha düşünmem ve diş sıkmam gerekecek. Değer mi gerçekten, daha önce Philips ile herhangi bir geçmişim olmadı ? Bu fiyat skalasına kadar çıkmışken bu ürün yada bu marka tercih edilebilir mi ? Samsung yada Sony yerine ? Yukarıda size sorduğum modeller nasıldır ? Nano916PA ve 86up8006 ? 15-25K bütçe, ama az daha koy aradaki farka değer dersen hadi olsun 27 felan. Şu bütçeler de önerilerde bulunur musunuz ? Ama bu Philips’i kenara not ettim ama hakkında bir inceleme de bulamadım YouTube’da kimse incelememiş…

Son düzenleme:
W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Hocam önerdiğiniz TV 35-36K falan ve miniled ile oldukça hoş duruyor. Bunun için biraz daha düşünmem ve diş sıkmam gerekecek. Değer mi gerçekten, daha önce Philips ile herhangi bir geçmişim olmadı ? Bu fiyat skalasına kadar çıkmışken bu ürün yada bu marka tercih edilebilir mi ? Samsung yada Sony yerine ? Yukarıda size sorduğum modeller nasıldır ? Nano916PA ve 86up8006 ? 15-25K bütçe, ama az daha koy aradaki farka değer dersen hadi olsun 27 felan. Şu bütçeler de önerilerde bulunur musunuz ? Ama bu Philips’i kenara not ettim ama hakkında bir inceleme de bulamadım YouTube’da kimse incelememiş…
Elbette değmez. Samsung ve Sony konusunda onlar konusunda bu model kıyasla size katılmıyorum.
Samsung da
Q80-QN85-90-95
SONY de
X90-95 var. Bunlarında fiyatları çok yüksek. Aşırı. Pml bunlardan daha donanımı iyi. Ama çok aşırı pahalı bu modellerin hepsi.
LG nin oled leri iyi. LCD leri büyük ekranlarda bir artısı olmaz. Belki Nano serileri olur. O da doğru renk vermesi en büyük artisi. Bir IPS panelden kontrast ve bununla birlikte siyah bekleme. Doğru renk üretimi ve iyi tepkime. Gündüz yada gece isiklariniz açıksa LG nin kullanımı iyidir.
Söylediğiniz iki modelden nano916 modeli olur.

S Çevrimdışı

sirtayfun

Yeni Üye
21 Eyl 2021
25
26
Merhabalar sorum model tavsiyesi değil de 43 inçte panelin va veya ips olması ya da direct led değilde edge led olması gibi kriterlerin etkili olup olmadığı ile ilgili. Bu boyutta bir tvde bunlara bakmak gerekir mi teşekkürler.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Merhabalar sorum model tavsiyesi değil de 43 inçte panelin va veya ips olması ya da direct led değilde edge led olması gibi kriterlerin etkili olup olmadığı ile ilgili. Bu boyutta bir tvde bunlara bakmak gerekir mi teşekkürler.
Bu boylarda edge LED olması yada direct LED olması fark etmez bu boylarda.
Va. Yada IPS günlük kullanımda hiç fark olmaz. Hatta bu boylarda IPS panel izleme açısı yönünden daha iyi olur.
Çünkü küçük ebatlarda TV karşısında tam durulmuyor mutlaka diğer izleyenler bir açıyla bakar

Geri
Üst Alt