W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
10 bin TL bütçe ile 50 inç boyutlarında TV alma niyetindeyim. Au9000, 50q60a,50q67a, Vestel 50q9900 modelleri var aklımda. Hangisini önerirsiniz? Varsa alternatif önerilere de açığım.
Fiyatlarına da yazarmisiniz. 50 inç ler benzer Va paneldir oyun oynarsanız au9000 de vrr desteği var.

Herkese selam 12500tl bütçem var. 65" tv önerebilir misiniz lütfen ?
Bütçenize göre epey gibi yerlerden filtre yapın. Hem modellerle giderseniz. Böyle daha iyi bilinçli alırsınız.
65 inç fiyat aralığında genel olarak yerliler IPS.
Sony 8x ve Philips LG IPS
Samsung tcl Va kullanır.

Son düzenleme:
B Çevrimdışı

Beam On

Yeni Üye
29 Mar 2022
4
35
Fiyatlarına da yazarmisiniz. 50 inç ler benzer Va paneldir oyun oynarsanız au9000 de vrr desteği var.

Bütçenize göre epey gibi yerlerden filtre yapın. Hem modellerle giderseniz. Böyle daha iyi bilinçli alırsınız.
65 inç fiyat aralığında genel olarak yerliler IPS.
Sony 8x ve Philips LG IPS
Samsung tcl Va kullanır.
TCL 65P725 11800tl
LG 65UP77006LB 12500tl
VESTEL 65Q9900 12100tl
Bunlardan hagsini tavsiye edersiniz ? Gönlüm Vestelden yana ama diğerleri yada başka alternatifler daha mı iyidir ? Çok teşekkür ederim.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Bu 3 modelde parasını yani 12-13 bine değmez. 55 inç yap ebati. Bir oled e yonelmen çok daha iyi olur. Yok LCD dersen bu geçen sene ki Sony 55xh90xx serisini biterse 13 e gördüm ona bak.
LG A1 -B1
Philips 705-706 oledlerde bak.

Yada 55 inç Vestel yada onun markaları var.6 bine satılıyor. Onlardan birini al. Aynı kaliteyi verir. 6000 bin cebinde kalır. Onla devam edip kalan parayı birikim yapıp bir hesapta birkaç yıl geçtikten sonra oled e gecersiniz

Son düzenleme:
B Çevrimdışı

Beam On

Yeni Üye
29 Mar 2022
4
35
Bu 3 modelde parasını yani 12-13 bine değmez. 55 inç yap ebati. Bir oled e yonelmen çok daha iyi olur. Yok LCD dersen bu geçen sene ki Sony 55xh90xx serisini biterse 13 e gördüm ona bak.
LG A1 -B1
Philips 705-706 oledlerde bak.

Yada 55 inç Vestel yada onun markaları var.6 bine satılıyor. Onlardan birini al. Aynı kaliteyi verir. 6000 bin cebinde kalır. Onla devam edip kalan parayı birikim yapıp bir hesapta birkaç yıl geçtikten sonra oled e gecersiniz
İlginiz için teşekkür ederim. Söylediklerinizi inceleyeceğim.

T Çevrimdışı

tifosifatih

Yeni Üye
27 Mar 2022
7
26
İyi forumlar. Maksimum 7000₺ bütçem var ve 43 inc smart televizyon almak istiyorum. Önemli kriterlerimden biri sorun çıkarmaması ve performans düşüşü yapmaması. Bu segmentte televizyon öneriniz var mı ? LG 43UP75006 modeleni düşünüyorum, bu ürün hakkında bilgisi olan var mı ? LG'nin bu ürünü yerine daha ucuza yerli ürün mü almalıyım? Yoksa aradaki farkı verip LG kalitesinde mi ürün almalıyım ?

A Çevrimdışı

adilkahraman

Aktif Üye
26 Ocak 2022
118
35
WhatsApp-Image-2022-03-30-at-14.33.40.jpg
WhatsApp-Image-2022-03-30-at-14.33.29.jpg
WhatsApp-Image-2022-03-30-at-14.30.05.jpg

Arkadaşlar sıfır tv aldık ama ekranda böyle birşeyler çıkıyor servis kurdu gitti servis varken çıkmadı gittikten hemen sonra bunlar ortaya çıktı nedir acaba bunlar philips 58pus8506 model tv
Bunlar ölü veya takılı piksel hocam, servis çağırıp tekrar kontrol ettirin

A Çevrimdışı

alonee

Yeni Üye
28 Mar 2022
12
Merhaba arkadaşlar herkese iyi forumlar dilerim. Maksimum 8000-9000₺ bütçem var ve en az 50inc smart televizyon almak istiyorum, aslında 55 inc olsa daha iyi olur tabi. Önemli kriterlerimden biri ilerleyen yıllarda sorun çıkarmaması ve performans düşüşü yapmaması, kanal geçişleri hızlı olması ve uydu çekimi iyi olması. Kullanım senaryosu olarak ise halihazırda ps4'üm var arada oyun oynuyorum, netflix, youtube vs. kullanıyorum, ilerileyen zamanlarda IP Tv alıp maç yayınlarını da izlemek istiyorum ama çoğunlukla normal uydu yayını izlenecek evde. Bu konulara çokça uzak olduğum için hiçbir fikrim yok. Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim :mutlu

R Çevrimdışı

RIDVAN57

Yeni Üye
25 Kas 2021
1
32
Merhaba herkese iyi forumlar.
Üstadlar benim 15000 TL gibi bir bütçem var ve 65inç bir tv almak istiyorum,dün Vatan bilgisayardan baktığımda samsung 65AU8000 model Tv 14000 TL gibi bir fiyata verebileceklerini söylediler sizin bu bütçeye göre önerebileceğiniz daha iyi bir Tv var mıdır?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Merhaba herkese iyi forumlar.
Üstadlar benim 15000 TL gibi bir bütçem var ve 65inç bir tv almak istiyorum,dün Vatan bilgisayardan baktığımda samsung 65AU8000 model Tv 14000 TL gibi bir fiyata verebileceklerini söylediler sizin bu bütçeye göre önerebileceğiniz daha iyi bir Tv var mıdır?
Samsung 7-8-9 giriş seviyesi 65 inc
7xxx...60 hz Va yada IPS panel kullanır.edge LED sesle komut ve ortam sensörü yok vb. Smarti biraz yavaştır.
8000....60 hz Va panellerle gelir. Bu smarti 7000 den daha akıcıdır.kumanda da sesle komut tuşu var.edge LED.
9xxx....buda panel aydınlatma aynı bunda vrr ve PVR var. Artı olarak.
Görüntü de benzer kontrast ve tepkimeleri birbirine yakın.

Tüm markaların Va lari gibi. Samsung Va larinda siyahı daha vurgular. Bu yazılımsal çerçeve karartmasi uyguladığını gösterir. İyi siyah homojenligi verir. Ama siyahta ayrıntı ve renk doğruluğunu kaybetmesine neden olur.

Merhaba arkadaşlar herkese iyi forumlar dilerim. Maksimum 8000-9000₺ bütçem var ve en az 50inc smart televizyon almak istiyorum, aslında 55 inc olsa daha iyi olur tabi. Önemli kriterlerimden biri ilerleyen yıllarda sorun çıkarmaması ve performans düşüşü yapmaması, kanal geçişleri hızlı olması ve uydu çekimi iyi olması. Kullanım senaryosu olarak ise halihazırda ps4'üm var arada oyun oynuyorum, netflix, youtube vs. kullanıyorum, ilerileyen zamanlarda IP Tv alıp maç yayınlarını da izlemek istiyorum ama çoğunlukla normal uydu yayını izlenecek evde. Bu konulara çokça uzak olduğum için hiçbir fikrim yok. Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim :mutlu
50 inç ler benzer kalitede olur. Ucuz ve smarti ne olsun ona karar verin. Görüntü de bişey oynamaz

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

alonee

Yeni Üye
28 Mar 2022
12
W Winston, üstad tam anlamadım yazdığınızı ama Vestel 55UA9600 var nasıl üzer mi acaba? Android için kanal geçişleri vs yavaş diyenler var. Yoksa normal smart alıp mibox ile mi devam etmeliyim ip TV vs

A Çevrimdışı

adilkahraman

Aktif Üye
26 Ocak 2022
118
35
W Winston, üstad tam anlamadım yazdığınızı ama Vestel 55UA9600 var nasıl üzer mi acaba? Android için kanal geçişleri vs yavaş diyenler var. Yoksa normal smart alıp mibox ile mi devam etmeliyim ip TV vs
Hocam ben finlux android 55fx760ua kullanıyorum, yani alacağınız ürün ile anakart, sistem vs aynı, eğer sizde mi box var ise hiç android bakmanıza gerek yok normal smart işinizi görür, mi box olmasa idi alabilirsiniz derdim, kanal geçişleri olarak ben kablo TV kullanıyorum uydu hiç denemedim, biraz yavaş kalıyor ama bu kablo TV sebepli olabilir. Android genel olarak fena değil, yazılım stabil, sadece arka arkaya çok uygulama açıp kapatırsanız Android'in doğası gereği 3-5 sn lik takılmalar oluyor ama öyle donma takılma fişini çekeyim açayım felan yaşamadım ki o kadar da zorladım yani.

A Çevrimdışı

alonee

Yeni Üye
28 Mar 2022
12
A adilkahraman, üstad teşekkür ederim yorumlarınız için. Mibox yok şuan eğer normal smart daha stabil kullanışlı android e gerek yok derseniz. Normal smart alıp daha sonra mibox alacağım demek istedim. Gerçi mibox fiyatları da Bin TL olmuş ek masraftansa Android alsam bana mi box gibi bir deneyim sunacak mı. VA paneli zaten biliyorum panel konusunda şüphem yok sadece stabilite önemli benim için.

7 yıllık LG 43UF6807 var oturma odamda, smart deneyimi şuan ki zaman için çok kötü. Ama yazılım olarak stabil bir cihaz. Açılıp kapanması ekran paylaşımı, kanal geçişi vs. Tâbi artık webOS sürümü de eskidi günümüz şartlarını karşılamıyor artık. Sadece Netflix açıyor, YouTube da idare eder gibi, ama yok tarayıcıdan girip film izleme yok ip TV uygulaması ile bağlantı vs imkansız.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt