I
Ikaliondar
Yeni Üye
- 28 Mar 2022
- 29
- 26
Samsung 55MU7350 modelini 3-4 yıldır kullanmaktayım. Televizyon modelini yükseltmek istiyorum fakat özellikle boyut anlamında yükseltmek istiyorum. Oturma odamız biraz büyük olduğu için daha büyük bir TV ihtiyacı duymaktayım. TV duvarı odanın sol taraftaki koltuklara 2.5-3 Metre / Karşı koltuklara 4 Metre bir uzaklığa sahip. Tahminimce en az 75”-77”- 86” boyutlarında bir televizyon yeterli gelecektir. Fakat bu bantlara çıkınca televizyonlarda ki fiyatlarda tuzlanıyor. Yapacağınız tavsiyelere göre tercihlerde bulunmam ve bütçe ayarlamam gerekecek. Bu noktada tek kurşunum var gibi düşünmem gerekli ve yanlış tercih yapmamam gerekiyor. Benim aradığım en net özelliklerden birisi araştırdığım kadarıyla “Full-Array Local Dimming “ özelliğinin olması. Yani siyahların daha siyah olarak gözükmesi, görüntünün ve renklerin canlı gözükmesi benim önceliğim. Yada FALD’tan daha iyisi varsa oda neden olmasın… Yanık olaylarından dolayı OLED neredeyse hiç düşünmüyorum. QLED hakkında pek bilgim yok bu ihtiyaçlarımı net olarak karşılayabilir mi bilemiyorum bana şişirme ve pazarlama hilesi olan bir ürün gibi geliyor ama Türkçe Komutlu bir kumanda olmadığı için Samsung markasına da pek bir yaklaşım göstermiyorum.TR’de milyonlarca sat ama destek verme, bende senden almam… LG’nin Mouse kumanda olayı falanda baya hoşuma gidiyor. Şuanda kullandığım televizyon browserdan film yada videolar açmıyor. Flash Bellek ile açmak istediğim Saf 4K Remux filmleri donuyor ve oynatamıyor. Benim tercihim bunları yapabilecek bir televizyon almak. Siyaha siyah dedirtecek bir televizyon tercihi yapmak. Araştırmalarım sonucu en son çıkan LG NANO916PA güzel bir cihaz gibi durduğunu düşünmedim değil. Fikriniz nedir ? Sony cihazları hakkında bilgim yok. Daha iyi hangi cihaza yönelebilirim ? (Bütçe15-25) Bu kadar verdin 3-5 daha fazla ver aradaki farka değecek bir şey olsun derseniz bütçemi yükseltmeye zorlarım. Ama yinede 15-25 kafi…