I Çevrimdışı

Ikaliondar

Yeni Üye
28 Mar 2022
29
26
Samsung 55MU7350 modelini 3-4 yıldır kullanmaktayım. Televizyon modelini yükseltmek istiyorum fakat özellikle boyut anlamında yükseltmek istiyorum. Oturma odamız biraz büyük olduğu için daha büyük bir TV ihtiyacı duymaktayım. TV duvarı odanın sol taraftaki koltuklara 2.5-3 Metre / Karşı koltuklara 4 Metre bir uzaklığa sahip. Tahminimce en az 75”-77”- 86” boyutlarında bir televizyon yeterli gelecektir. Fakat bu bantlara çıkınca televizyonlarda ki fiyatlarda tuzlanıyor. Yapacağınız tavsiyelere göre tercihlerde bulunmam ve bütçe ayarlamam gerekecek. Bu noktada tek kurşunum var gibi düşünmem gerekli ve yanlış tercih yapmamam gerekiyor. Benim aradığım en net özelliklerden birisi araştırdığım kadarıyla “Full-Array Local Dimming “ özelliğinin olması. Yani siyahların daha siyah olarak gözükmesi, görüntünün ve renklerin canlı gözükmesi benim önceliğim. Yada FALD’tan daha iyisi varsa oda neden olmasın… Yanık olaylarından dolayı OLED neredeyse hiç düşünmüyorum. QLED hakkında pek bilgim yok bu ihtiyaçlarımı net olarak karşılayabilir mi bilemiyorum bana şişirme ve pazarlama hilesi olan bir ürün gibi geliyor ama Türkçe Komutlu bir kumanda olmadığı için Samsung markasına da pek bir yaklaşım göstermiyorum.TR’de milyonlarca sat ama destek verme, bende senden almam… LG’nin Mouse kumanda olayı falanda baya hoşuma gidiyor. Şuanda kullandığım televizyon browserdan film yada videolar açmıyor. Flash Bellek ile açmak istediğim Saf 4K Remux filmleri donuyor ve oynatamıyor. Benim tercihim bunları yapabilecek bir televizyon almak. Siyaha siyah dedirtecek bir televizyon tercihi yapmak. Araştırmalarım sonucu en son çıkan LG NANO916PA güzel bir cihaz gibi durduğunu düşünmedim değil. Fikriniz nedir ? Sony cihazları hakkında bilgim yok. Daha iyi hangi cihaza yönelebilirim ? (Bütçe15-25) Bu kadar verdin 3-5 daha fazla ver aradaki farka değecek bir şey olsun derseniz bütçemi yükseltmeye zorlarım. Ama yinede 15-25 kafi…

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Samsung 55MU7350 modelini 3-4 yıldır kullanmaktayım. Televizyon modelini yükseltmek istiyorum fakat özellikle boyut anlamında yükseltmek istiyorum. Oturma odamız biraz büyük olduğu için daha büyük bir TV ihtiyacı duymaktayım. TV duvarı odanın sol taraftaki koltuklara 2.5-3 Metre / Karşı koltuklara 4 Metre bir uzaklığa sahip. Tahminimce en az 75”-77”- 86” boyutlarında bir televizyon yeterli gelecektir. Fakat bu bantlara çıkınca televizyonlarda ki fiyatlarda tuzlanıyor. Yapacağınız tavsiyelere göre tercihlerde bulunmam ve bütçe ayarlamam gerekecek. Bu noktada tek kurşunum var gibi düşünmem gerekli ve yanlış tercih yapmamam gerekiyor. Benim aradığım en net özelliklerden birisi araştırdığım kadarıyla “Full-Array Local Dimming “ özelliğinin olması. Yani siyahların daha siyah olarak gözükmesi, görüntünün ve renklerin canlı gözükmesi benim önceliğim. Yada FALD’tan daha iyisi varsa oda neden olmasın… Yanık olaylarından dolayı OLED neredeyse hiç düşünmüyorum. QLED hakkında pek bilgim yok bu ihtiyaçlarımı net olarak karşılayabilir mi bilemiyorum bana şişirme ve pazarlama hilesi olan bir ürün gibi geliyor ama Türkçe Komutlu bir kumanda olmadığı için Samsung markasına da pek bir yaklaşım göstermiyorum.TR’de milyonlarca sat ama destek verme, bende senden almam… LG’nin Mouse kumanda olayı falanda baya hoşuma gidiyor. Şuanda kullandığım televizyon browserdan film yada videolar açmıyor. Flash Bellek ile açmak istediğim Saf 4K Remux filmleri donuyor ve oynatamıyor. Benim tercihim bunları yapabilecek bir televizyon almak. Siyaha siyah dedirtecek bir televizyon tercihi yapmak. Araştırmalarım sonucu en son çıkan LG NANO916PA güzel bir cihaz gibi durduğunu düşünmedim değil. Fikriniz nedir ? Sony cihazları hakkında bilgim yok. Daha iyi hangi cihaza yönelebilirim ? (Bütçe15-25) Bu kadar verdin 3-5 daha fazla ver aradaki farka değecek bir şey olsun derseniz bütçemi yükseltmeye zorlarım. Ama yinede 15-25 kafi…
75... Va IPS olur
77....oledlerde olur
86.... LG üretimi IPS olur.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
75 inç. Fald 120 hz modelleri sınırlıdır. Piyasada.
Samsung
Q80... Va
QN85..ads (IPS)
QN90.. karışık
QN95... Va
Sony
X90..... Va (auo)
X95..... Va
Philips
Pml9xxx...... Va
LG
916. ...... IPS (s-ips)
Tcl (55,65)
C825...... Va (csot)
Markaların istediğin özellikli olanlar bunlar. Bakarsınız.

Son düzenleme:
I Çevrimdışı

Ikaliondar

Yeni Üye
28 Mar 2022
29
26
75 inç. Fald 120 hz modelleri sınırlıdır. Piyasada.
Samsung
Q80... Va
QN85..ads (IPS)
QN90.. karışık
QN95... Va
Sony
X90..... Va (auo)
X95..... Va
Philips
Pml9xxx...... Va
LG
916. ...... IPS (s-ips)
Tcl (55,65)
C825...... Va (csot)
Markaların istediğin özellikli olanlar bunlar. Bakarsınız.
Hocam çok teşekkür ediyorum. FALD, Oled kadar olmasa da edge ledlere göre daha iyi bir performans sunar mı bana yoksa daha iyisi var mı ? lg 916 dan yana üzüntü duymam umarım. IPS'den yana yapacağım tercihimi. Ekran parlama önlemesi konusunda hangisi daha memnun edicidir, matlık konusunda ?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Hocam çok teşekkür ediyorum. FALD, Oled kadar olmasa da edge ledlere göre daha iyi bir performans sunar mı bana yoksa daha iyisi var mı ? lg 916 dan yana üzüntü duymam umarım. IPS'den yana yapacağım tercihimi. Ekran parlama önlemesi konusunda hangisi daha memnun edicidir ?
Karar senin. IPS ve Va panellerin farkını biliyorsanız.olur. ışıklı ortamda izleyeceksiniz sorun olmaz ama iyi siyah istiyorum. Loş karanlık ortamda film izleyeceğim derseniz Va panel almanızı öneririm.

I Çevrimdışı

Ikaliondar

Yeni Üye
28 Mar 2022
29
26
LG de ise gönlün. Karma kullanımda şunu yaparsın. Gece film izlerken. Kullanıcı ayarlarından arka ışık şiddetini düşürüp gece kullaimi için ayarlarsin

Gece kullanımı için 120 nit parlaklık yeterli olur
Gönlümün LG'den yana olma sebebi marka fanboyluğu değil aslında. Samsung'un koskoca TR pazarına değer vermeyip hala ingilizce bixby gibi özellikler koyması. Zaten duvar montajında hareketli tv askı aparatı kullanacağım için sağ sol açılardan izlenme gibi durumu olmayacak. Genel olarak ortalanacak. Adem hocamızın va-ips karşılaştırmalarını izledim ve ips genel olarak siyahda çok ezilmiş. Bu nanocell916pa için geçerlimidir bilemedim. Teşekkür ederim sizleri de daha fazla bunaltmak istemem. Sağolun yardımlarınız için

H Çevrimdışı

hadeka

Aktif Üye
7 Eki 2019
158
LG de ise gönlün. Karma kullanımda şunu yaparsın. Gece film izlerken. Kullanıcı ayarlarından arka ışık şiddetini düşürüp gece kullaimi için ayarlarsin

Gece kullanımı için 120 nit parlaklık yeterli olur
Winston hocam yukarıda ki cevabınıza istinaden öğrenmek istediğim/merak ettiğim hususu netleştirmek isterim; bu TV lerdeki "nit" yüksekliği veya düşüklüğü salt arka aydınlatma ile mi bağlantılı, eğer öyle ise düşük nit değerli bir TV nin arka aydınlatma sı daha yüksek değerli LED sistemi ile değişim sağlanarak bu değer yükseltilebilir mi? Bu konuda aydınlatırsanız memnun olurum.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Winston hocam yukarıda ki cevabınıza istinaden öğrenmek istediğim/merak ettiğim hususu netleştirmek isterim; bu TV lerdeki "nit" yüksekliği veya düşüklüğü salt arka aydınlatma ile mi bağlantılı, eğer öyle ise düşük nit değerli bir TV nin arka aydınlatma sı daha yüksek değerli LED sistemi ile değişim sağlanarak bu değer yükseltilebilir mi? Bu konuda aydınlatırsanız memnun olurum.
Aşırı yaparsanız renk doğruluğunu kaybedersiniz. Önemli olanın o ışığın kontrollüdür. Bu da bölgelere göre ışığın şiddetini ayarlayan bir arka aydınlatmaya olmalı. Direk LED ve edge letlerde bunu yapamazsın. Piksellerin kendini açıp kapatmasiyla yada arka ışık titremesiyle kontrol edersin. Işığı. Aydınlık ve karanlık tonlarında. Bu da bazen sorunlar yaratır. Titreme frekansiyla görüntü nün birbirini tuttirmasi lazım. Bu frekansları eslesmezse görüntülerde sorun yaşatır

H Çevrimdışı

hadeka

Aktif Üye
7 Eki 2019
158
Aşırı yaparsanız renk doğruluğunu kaybedersiniz. Önemli olanın o ışığın kontrollüdür. Bu da bölgelere göre ışığın şiddetini ayarlayan bir arka aydınlatmaya olmalı. Direk LED ve edge letlerde bunu yapamazsın. Piksellerin kendini açıp kapatmasiyla yada arka ışık titremesiyle kontrol edersin. Işığı. Aydınlık ve karanlık tonlarında. Bu da bazen sorunlar yaratır. Titreme frekansiyla görüntü nün birbirini tuttirmasi lazım. Bu frekansları eslesmezse görüntülerde sorun yaşatır
Teknik detaylar haricinde nit değerinin arka aydınlatma ile ilgili olduğunu anlamış oldum. Teşekkürler.

M Çevrimdışı

Msasmaz95

Yeni Üye
11 Kas 2020
14
29
Öncelikle merhabalar aşağıda verdiğim modellerden birini fiyatlarının uygun ve puanlarının yüksek olmasından dolayı almayı düşünüyorum.film dizi maç izlemeyi düşünüyorum. APK indirip yüklenmesi benim için önemli. Fakat hangisini almak mantıklı olur panel veya anakart durumları hakkında bilgim yok bunların dışında önerdiginiz mollerede bakabilirim şimdiden teşekkürler :)

Geri
Üst Alt