T Çevrimdışı

tifosifatih

Yeni Üye
27 Mar 2022
7
26
Herkese iyi forumlar, 6000-7500 lira arası bütçem var ve smart tv özelliği olan televizyon almak istiyorum. Birkaç bilgi sahibi arkadaşım LG veya Samsung almamı söyledi. Biraz araştırma ve kararsızlıktan sonra LG 43UP75006 modelini gözüme kestirdim.
Bu model hakkında ne söylebilirsiniz, alınabilir mi ? Sizin önerdiğiniz başka modeller var mıdır ? Teşekkürler

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Herkese iyi forumlar, 6000-7500 lira arası bütçem var ve smart tv özelliği olan televizyon almak istiyorum. Birkaç bilgi sahibi arkadaşım LG veya Samsung almamı söyledi. Biraz araştırma ve kararsızlıktan sonra LG 43UP75006 modelini gözüme kestirdim.
Bu model hakkında ne söylebilirsiniz, alınabilir mi ? Sizin önerdiğiniz başka modeller var mıdır ? Teşekkürler
LG yada Samsung şart değil. Daha ucuza Vestel ve Arçelik grubuda alabilirsiniz.
Aynı görüntü kalitesinde olurlar. Hemen hemen

Büyük firmalar giriş seviyeleri ülke yerel firmaların arasında fark yok. Hele 55 inç altındaki modellerle

T Çevrimdışı

tifosifatih

Yeni Üye
27 Mar 2022
7
26
LG yada Samsung şart değil. Daha ucuza Vestel ve Arçelik grubuda alabilirsiniz.
Aynı görüntü kalitesinde olurlar. Hemen hemen

Büyük firmalar giriş seviyeleri ülke yerel firmaların arasında fark yok. Hele 55 inç altındaki modellerle
Görüntü kalitesinden ziyade uzun ömürlülük ve sorun çıkarmamasını baz alıyorum. Smart tv olunca LG ve Samsung bir adım öne çıkıyor sanırım.
Yukarıya eklemeyi de unutmuşum, ayrıca 43 inc televizyon bakıyorum.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Görüntü kalitesinden ziyade uzun ömürlülük ve sorun çıkarmamasını baz alıyorum. Smart tv olunca LG ve Samsung bir adım öne çıkıyor sanırım.
Yukarıya eklemeyi de unutmuşum, ayrıca 43 inc televizyon bakıyorum.
Doğru LG ve Samsung un smartlari daha kullanışlı. Kendi işletim sistemini kullanıyorlar. LG nin 43 inç leri iyi ve IPS paneli olması bu boylarda iyi izleme açısı verir.

T Çevrimdışı

tifosifatih

Yeni Üye
27 Mar 2022
7
26
Arkadaşlar bunların haricinde hepsiburada, trenyol vb. uygulamalardan ürün almak daha hesaplı oluyor. Fakat internetten ürün almanın riskleri de oluyor tabi ki.
Siz bu uygulamalardan televizyon almayı önerir misiniz yoksa aradaki 500-600 lira farkı verip ürünü canlı bir şekilde almak daha mı mantıklı olur ?

K Çevrimdışı

kp5234

Yeni Üye
19 Mar 2022
13
40
Peki panel kalite farkı var mıdır sizce? 65 inç olması benim için avantaj salon geniş. Netflix aktif kullanılıyor.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Peki panel kalite farkı var mıdır sizce? 65 inç olması benim için avantaj salon geniş. Netflix aktif kullanılıyor.
IPS panellerde 65 inç olursa ekranda homojenlik sorunu yaşama olasılığın artar. Sen bilirsin.
55au9000 de iyi kontrast ve iyi siyah AUO Panel kullanıyor. Bu firmanın panelleri güzel. Yine de sen bilirsin

K Çevrimdışı

kp5234

Yeni Üye
19 Mar 2022
13
40
IPS panellerde 65 inç olursa ekranda homojenlik sorunu yaşama olasılığın artar. Sen bilirsin.
55au9000 de iyi kontrast ve iyi siyah AUO Panel kullanıyor. Bu firmanın panelleri güzel. Yine de sen bilirsin
Tamamdır. 55au9000 devam ediyorum. Yarın kurulum olur sanırım. İnşallah sorun yaşamayız. Teşekkürler destek için.

T Çevrimdışı

turgaycomert

Yeni Üye
27 Mar 2022
3
37
iyi günler 58ua2063dt suan 7900 tl. 4-5 ay önce 4900 tl idi. bu fiyata alınır mı sizce?
çünkü 65ua2063dt 9500 tl fiyatı var ikisi arasında kaldım sizce hangisi
va panelli 58ua2063dt mı?
ıps panelli 65ua2063dt ?
yada bu fiyatlarda başka bir tv önerisi...

Barış Bayraktar Çevrimdışı

Barış Bayraktar 

Aktif Üye
23 Mar 2022
381
25
iyi günler 58ua2063dt suan 7900 tl. 4-5 ay önce 4900 tl idi. bu fiyata alınır mı sizce?
çünkü 65ua2063dt 9500 tl fiyatı var ikisi arasında kaldım sizce hangisi
va panelli 58ua2063dt mı?
ıps panelli 65ua2063dt ?
yada bu fiyatlarda başka bir tv önerisi...
VA'in konstrast oranı ve dolayısıyla siyah rengi göstermesi daha başarılı olur ama karşısından izlerseniz geçerli bu. Yandan görüntünün renkleri bozulur. IPS ise görüntüyü bozmaz ama dışarıdan gelen ışığı daha çok yansıtır ve siyah başarımı daha azdır. Sony, Samsung daha kaliteli IPS kullandığı için ve harici özellikleri (görüntü algoritması, görüntü işlemcisi) çok iyi olduğu için bu siyah başarımı sorununun biraz da olsa dengeler ama bu modelde bu durum söz konusu değil tabii.

L Çevrimdışı

Loard35

Yeni Üye
30 Ağu 2021
16
37
Usta auto panel kullaniyor demissin yabanci siteler VA panel geciyor youtube bazi videos izledim va panel yaziyor siz hangi site aldiniz urunu bende bu urun almayi dusunuyorum

Geri
Üst Alt