Y Çevrimdışı

Yasin.S

Yeni Üye
20 Ara 2020
13
33
Selamlar
Vestel 50U9600
Vestel 50UA9600
BU TV lerin panel üreticileri Panda veya Cob VA panel mi kesin olarak almayı düşünüyorum da
veya 7500TL kadar hangi ürünleri önerirsiniz Android veya WEbOs performansı önemli değil benim için TV BOX ım var önemli olan görüntü
Normal yayın kullanımda ve Netflix de kullanılacak belki PS de

K Çevrimdışı

kp5234

Yeni Üye
19 Mar 2022
13
40
bahsettiğiniz samsung tv edge led yani kenarlardan aydınlatmalı bir panel.ben olsam o paralara böyle bir model tercih etmezdim.VA panel olması gibi bir şartınız yok ise bence o fiyatlara sony nin 80j modellerine bakmanız daha iyi olur
Teşekkürler hocam. Sony de x90j hoşuma gitti ama fiyatı çok fazla. Daewoo vestel falan bakarken bunlara çıktım ama işin içinden çıkamaz oldum.

Y Çevrimdışı

Yasin.S

Yeni Üye
20 Ara 2020
13
33
Selamlar
Vestel 50U9600
Vestel 50UA9600
BU TV lerin panel üreticileri Panda veya Cob VA panel mi kesin olarak almayı düşünüyorum da
veya 7500TL kadar hangi ürünleri önerirsiniz Android veya WEbOs performansı önemli değil benim için TV BOX ım var önemli olan görüntü
Yardımcı olacak kimse yok mu acaba ustalarımızdan bu devirde maddi acıdan pişman olmak istemiyorum

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Merhabalar sizlerden Tv tavsiyesi için yardım istiyorum. Bazı modeller belirledim kafamda kullanan yada bu cihazlar hakkında bilgileri olan arkadaşlar yardımlarınızı rica ediyorum. Teşekkür ederim hepinize şimdiden.

- PHILIPS 58PUS8506

- SAMSUNG Q70A veya Q67A
- LG 55NANO816

- TCL 55C728
- SONY KD-55X80J
Bu modeller arası
Merhabalar sizlerden Tv tavsiyesi için yardım istiyorum. Bazı modeller belirledim kafamda kullanan yada bu cihazlar hakkında bilgileri olan arkadaşlar yardımlarınızı rica ediyorum. Teşekkür ederim hepinize şimdiden.

- PHILIPS 58PUS8506

- SAMSUNG Q70A veya Q67A
- LG 55NANO816

- TCL 55C728
- SONY KD-55X80J
Günümüzdeki modeller hangi marka olursa olsun günlük kullanım için yeterlidir. Direct LED, edge LED Va yada IPS. Her markanın üst serileri biraz fark yaratır. Mini LED, fald, 120 hz ekstra görüntü işlemci.
Diğer alt seriler ve ortalarda dahil. Aydınlatmasından panel kaliteleri.islemcisi m.tek ve görüntüyü bu işler aralarında çok fark olmaz.
Netflix vb. Uygulamalar öyle yada böyle 4k hdr içerik verir. Bu biraz fark oluşturur izlemede. Ama tam alamayiz modellerin donanımı buna izin vermez
Sony x80j modeli 60 hz IPS panel direct aydınlatmalı bunlarda 350-350 bir araliginda parlaklık değerleriyle çıkar .ne panelde ne işlemcide yazılımsal olağan bişey yok. Giriş seviyesi m.tek işlemciyle gelir. İsme yani markaya para verirsin.

58pus8506. Philips bu da 60 hz lik Va panel. Piyasadaki daha ucuzsa satılan panellerle aynı.
Q70A ve c728 120 hz lik panel bu modeller arasında öne çıkar. Buda hareketi daha iyi işlemesine yardımcı olur. Hdmı 2.1 farkı ile oyunlarda iyi sonuç vrr ile. Samsung Q70 modeli diğerlerinden hem panel hem m.tek in daha kaliteli soc ile gelir

Netflix Dolby vision ile hdr de biraz da olsa bu görüntü az olsa bir iyileştirme yapar. Samsung da d.v. olmadığından otomatik hdr10 geçer. Bu da hdr de bir iyileştirme yapmaz.

Amazon da hdr10+ prime da yani. İzlerseniz. Hdr10+ biraz avantajı olur. Diğer yönden hdr hiçbir avantajı olmaz. TV nin yerleşik uygulamasını kullandığınız sürece otomatik geçer.
Bu fiyat aralığında herzaman bir oled e gitmek çok daha iyi olur. A1 LG modeli bile hepsinden daha iyi bir sonuç verir.

Son düzenleme:
W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Selamlar
Vestel 50U9600
Vestel 50UA9600
50 inç lerin hepsi Va olur

P Çevrimdışı

Poyrazz 

Yasaklı Üye
20 Mar 2022
25
48
Vestel 65q9900 için bazı olumlu izlenimler edindim forumda. Ama yılların endişesiyle Vestel markasına karşı bir önyargım var. Her ne kadar servis rezaleti yaşanıyor olsa da, acaba diyorum lg 65a16la qled daha mı iyidir? İkisi de qled. Lg olan giriş seviyesi a1 serisi. Arada 8000 lira fark var. İzleme etkinliği, genellikle karşıdan ve karma. Oyun, film, dizi, haber. Ev için işte.bilemedim biri vestel biri lg. 8000 fark..

Son düzenleme:
W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Vestel 65q9900 için bazı olumlu izlenimler edindim forumda. Ama yılların endişesiyle Vestel markasına karşı bir önyargım var. Her ne kadar servis rezaleti yaşanıyor olsa da, acaba diyorum lg 65a16la qled daha mı iyidir? İkisi de qled. Lg olan giriş seviyesi a1 serisi. Arada 8000 lira fark var. İzleme etkinliği, genellikle karşıdan ve karma. Oyun, film, dizi, haber. Ev için işte.bilemedim biri vestel biri lg. 8000 fark..
LG nin A1 serisi oled.
Vestel Q9900 Qled LCD

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
Ben aslında QLed ile OLed arasındaki farkı da bilmiyorum galiba :)
Önemli değil Burak bey.
Firmalar zaten böyle yaparak kullanıcilari kandırır. Qled, uled, Nano vb adı ne olursa olsun bunların hepsi LCD olur. Pazarlama taktiği diyebiliriz.
Oled teknoloji olarak farklı her piksel kendi başına hareket eder. LCD ler gibi arkadan ışık istemez. Bu da ona görüntünün her noktasında avantaj sağlar. Siyahta, kontrast ta, tepkime süresinde, izleme açısında ekran homojenligi de.
Bu avantajları görüntü de çok iyi avantaj sağlar.
Eksileri piksellerin aşınmalari uzun ve sabit goruntulerden uzak durmak gerekir. Bu da her gün saatlerce sabit oyun oynamak bilgisayar monitörü olarak sürekli kullanmak. Yanı aşırı statik görüntü kullanmak yanmaya neden olur
Mağazalarda sergilenen oledler hep yanmıştır ve yanar. Çünkü hep sabit görüntü döndürülür. Birde mağaza yi kapatınca şalter den elektriği keserler. Ama oledler kumanda dan kapatmazsan. Ekran temizliğini yapamaz. Bu yanma sorunu gidermek için. Oledler kapalıyken pikseller kendini yeniler. Elektrigi kesersen bunu yapamaz. Ve sorunlar yaşatır. Statik goruntuler

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
peki bu fiyat bandında önerebileceğiniz başka bir ürün varmı 55U9600 de olabilir ve Cob sayıları nedir
Vestel 55 de karışık kullanır. Forumda Vestel den arkadaşlar var. Seri no sundandan hangi panel koyulmuş söylerler 50 inç ler Va olur. Va üretimi yapan firmalardan karışık alırlar. Chot, csot, panda vb. Genelde bunlar mva varyantı da piksel yapıları olur. Bunlar birbirine çok benzer piksel yapıları vardır.
IPS ise LG yada boe ads olur. Bunlarda tipik IPS ve görüntü kaliteleri aynı olur.lg IPS alt pikselleri taraklı olur. Boe düz yapıda olur. Fazla görüntüde bişey anlamazsın. Boe çok az bu piksel aralığından parlaklığı daha iyi olur. Ama LG nin tepkimesi biraz daha iyi olur.
Normal izlemede fark olmaz.

K Çevrimdışı

kp5234

Yeni Üye
19 Mar 2022
13
40
W Winston hocam 10900 e samsung 55au9000 aldım. Yanında ekran koruyucu 1 yıl sigorta ve a yıl garanti uzatması hediye oldu. Cihaz bugün teslim oldu. Sizce bu fiyat bandına daha iyi bir cihaz alabilir miyim? İade etmeli miyim?
Teşekkürler.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,887
W Winston hocam 10900 e samsung 55au9000 aldım. Yanında ekran koruyucu 1 yıl sigorta ve a yıl garanti uzatması hediye oldu. Cihaz bugün teslim oldu. Sizce bu fiyat bandına daha iyi bir cihaz alabilir miyim? İade etmeli miyim?
Teşekkürler.
80a Samsung
X90j Sony
C825 tcl
PML95xx Philips
Bunlar var bunlarda çok pahalı. Bunlara para vermektense oled daha mantıklı.
AU9000 serisi yeterli günlük kullanım için.

K Çevrimdışı

kp5234

Yeni Üye
19 Mar 2022
13
40
80a Samsung
X90j Sony
C825 tcl
PML95xx Philips
Bunlar var bunlarda çok pahalı. Bunlara para vermektense oled daha mantıklı.
AU9000 serisi yeterli günlük kullanım için.
Öncelikle bu saatte üşenmeyip cevap verdiğiniz için teşekkürler. Anladığım kadarıyla 3 yıl garanti ve 1 yıl sigorta ile fiyat performans diyebiliriz aldığım cihaza. 65u9600 a çok takılmıştım ama mutlaka samsung ile fark edecektir. Bu arada x90j cidden beğendim ama 15 16 bin 55 inç pahalı.

Geri
Üst Alt