Merhabalar sizlerden Tv tavsiyesi için yardım istiyorum. Bazı modeller belirledim kafamda kullanan yada bu cihazlar hakkında bilgileri olan arkadaşlar yardımlarınızı rica ediyorum. Teşekkür ederim hepinize şimdiden.
- PHILIPS 58PUS8506
- SAMSUNG Q70A veya Q67A
- LG 55NANO816
- TCL 55C728
- SONY KD-55X80J
Bu modeller arası
Merhabalar sizlerden Tv tavsiyesi için yardım istiyorum. Bazı modeller belirledim kafamda kullanan yada bu cihazlar hakkında bilgileri olan arkadaşlar yardımlarınızı rica ediyorum. Teşekkür ederim hepinize şimdiden.
- PHILIPS 58PUS8506
- SAMSUNG Q70A veya Q67A
- LG 55NANO816
- TCL 55C728
- SONY KD-55X80J
Günümüzdeki modeller hangi marka olursa olsun günlük kullanım için yeterlidir. Direct LED, edge LED Va yada IPS. Her markanın üst serileri biraz fark yaratır. Mini LED, fald, 120 hz ekstra görüntü işlemci.
Diğer alt seriler ve ortalarda dahil. Aydınlatmasından panel kaliteleri.islemcisi m.tek ve görüntüyü bu işler aralarında çok fark olmaz.
Netflix vb. Uygulamalar öyle yada böyle 4k hdr içerik verir. Bu biraz fark oluşturur izlemede. Ama tam alamayiz modellerin donanımı buna izin vermez
Sony x80j modeli 60 hz IPS panel direct aydınlatmalı bunlarda 350-350 bir araliginda parlaklık değerleriyle çıkar .ne panelde ne işlemcide yazılımsal olağan bişey yok. Giriş seviyesi m.tek işlemciyle gelir. İsme yani markaya para verirsin.
58pus8506. Philips bu da 60 hz lik Va panel. Piyasadaki daha ucuzsa satılan panellerle aynı.
Q70A ve c728 120 hz lik panel bu modeller arasında öne çıkar. Buda hareketi daha iyi işlemesine yardımcı olur. Hdmı 2.1 farkı ile oyunlarda iyi sonuç vrr ile. Samsung Q70 modeli diğerlerinden hem panel hem m.tek in daha kaliteli soc ile gelir
Netflix Dolby vision ile hdr de biraz da olsa bu görüntü az olsa bir iyileştirme yapar. Samsung da d.v. olmadığından otomatik hdr10 geçer. Bu da hdr de bir iyileştirme yapmaz.
Amazon da hdr10+ prime da yani. İzlerseniz. Hdr10+ biraz avantajı olur. Diğer yönden hdr hiçbir avantajı olmaz. TV nin yerleşik uygulamasını kullandığınız sürece otomatik geçer.
Bu fiyat aralığında herzaman bir oled e gitmek çok daha iyi olur. A1 LG modeli bile hepsinden daha iyi bir sonuç verir.