T Çevrimdışı

takıntım

Yeni Üye
23 Kas 2021
20
46
Avrupa ve İngiltere'ye gönderilen Q80A modelleri VA panelmiş. Bu yüzden ikisini karşılaştırırken Samsung için rtings incelemesini dikkate almayın; kıyaslayacaksanız Q80T ile kıyaslayın diyorlar.
Tşk ederim ilginize

Evet hatırlarsan sana bu tv’yi de sormuştum,hatta çok ilginçtir 80A almayı düşündüğüm zamanlar 70A’nın siyah performansının değerlendirmelere bakınca çok şaşırtıcı bulmuştum.Full array değil diye hatırlıyorum ama siyah performans vs iyi görünüyordu.Ben bugün Sony televizyonuma kavuştum sonunda,yarın servis gelsin kursun da bitsin bu çile artık?Umarım cihaz sağlamdır, bir daha hiçbirşey ile uğraşmak istemiyorum artık,tv arayan kardeşlerime de Allah yardımcınız olsun diyorum
Hayırlı olsun hangi modeli tercih ettiniz feyz alalım ,?

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,657
40
Evet hatırlarsan sana bu tv’yi de sormuştum,hatta çok ilginçtir 80A almayı düşündüğüm zamanlar 70A’nın siyah performansının değerlendirmelere bakınca çok şaşırtıcı bulmuştum.Full array değil diye hatırlıyorum ama siyah performans vs iyi görünüyordu.Ben bugün Sony televizyonuma kavuştum sonunda,yarın servis gelsin kursun da bitsin bu çile artık?Umarım cihaz sağlamdır, bir daha hiçbirşey ile uğraşmak istemiyorum artık,tv arayan kardeşlerime de Allah yardımcınız olsun diyorum ?
Aynen öyle ? İnşallah OLED teknolojisi gelişince bidaha uzun uzun uğraşmayıp direkt OLED alıp geçeceğiz. Aylarca tercih yapmak için çile çekiyor insan. Yok birinin siyahı kötüydü ötekisi karanlıktı diğerinin beyazı griydi derken :hihi

T Çevrimdışı

theforus

Yeni Üye
13 Kas 2021
7
26
Adem Helvacı Adem Helvacı , Adem abi (veya bilen birileri varsa) 50u9600 tv'lerde direct led'mi kullanılmadıkta, hiçbir yerde bunun bilgisini bulamadım. Yardımcı olabilir misin?

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Adem Helvacı Adem Helvacı , Adem abi (veya bilen birileri varsa) 50u9600 tv'lerde direct led'mi kullanılmadıkta, hiçbir yerde bunun bilgisini bulamadım. Yardımcı olabilir misin?

T Çevrimdışı

theforus

Yeni Üye
13 Kas 2021
7
26
O Çevrimdışı

omertartarak

Yeni Üye
26 Kas 2021
2
34
Arkadaşlar 43 inch televizyon önerisi olan var mı ? Benim bulduklarım bunlar , sizler hangisini önerirsiniz ? Ortalama bütçe 3600 tl
1- Vestel 43F9510
2- Vestel 43U9510
Özellikle televizyonlar alımında hangi siteleri önerirsiniz ?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Cevabınız için teşekkürler hocam. Vatan’da SEG SBH510 1.600 TL şu anda. Teşhirdeki ürünü inceledim, görüntüsü fena değildi.

Alınır mı sizce? Diğer hocalarıma da fikir danışayım.

FHD Vestel ve Toshiba’lar 2.300 TL’den başlıyor.

Önceki mesajım:

teraspy teraspy F fikoloji
Ben tavsiye vermiyorum ama "abi sen bunu alırmısın" dersen,alırım tabii,neden almayayım :) ,panel üreticisi çok yok,herkes aynı yerden temin ediyor panelleri ,bu gün bir altus 40'' kartına baktım ,işlemcisi mstar ,bunu vestel ürünleri de kullanıyor :) geriye servis desteği kalıyor ki bizim 2 tvde seg idi ,şimdi 1 vestel 1 seg var ,şikayetimiz yok ailecek bunlardan.

K Çevrimdışı

Kerem3435

Yeni Üye
5 Kas 2021
44
44
Tşk ederim ilginize

Hayırlı olsun hangi modeli tercih ettiniz feyz alalım ,?
Estafrullah,ben Sony 65XH9077 modelinde karar kıldım?

Aynen öyle ? İnşallah OLED teknolojisi gelişince bidaha uzun uzun uğraşmayıp direkt OLED alıp geçeceğiz. Aylarca tercih yapmak için çile çekiyor insan. Yok birinin siyahı kötüydü ötekisi karanlıktı diğerinin beyazı griydi derken :hihi
Aynen öyle kardeşim??Bir daha ki sefere Oled için kafa patlatırız inşallah ama o zamana Televizyon fiyatları ne olur hiçbir fikrim yok?‍♂️

A Çevrimdışı

alihsan

Yeni Üye
24 Kas 2021
13
36
Selamlar, ben de çoğu insan gibi panel çeşitleri içinde LG 65NANO916PA ile Samsung 65Q80A arasında kararsızım:bilmiyom LG renk derinliği 10bit olması ve dolby vision desteği, Hdmi 2.1 girişinden 2 tane olması, kullanışlı kumanda sebebiyle daha cezbedici. Ancak IPS panelin karanlık sahnelerde siyah basıp detayları göstermemesi nedeniyle sinema keyfimi bozmasından korkuyorum. Ayarlardan düzeltilebilir mi bilmiyorum. VA panel ise dirty screen ve vertical banding problemleri korkutuyor. Sonuçta 17bin lira bağlayacağım.Bu iki modelle ilgili farklı bilgilerinizi ve tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim:bye

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

atoprak 

Aktif Üye
13 Kas 2018
184
44

OLED gelişir, gelişmez onu bilmem de... Ben A84J mi bir kaç günden beri izliyorum ...
Daha ilk çalıştırdığımda, ses ayarları ile oynuyorken dizide ki sahne değişti, gece görüntüsü geldi ve o anda olayın ciddiyetini anladım ... hiç öyle algı da seçicilik falan yapmadan, anlık olarak yaşadım bunu ... meğersem ben bu güne kadar "aydınlık bir gece" görüyormuşum dedim.. bambaşkaymış gerçekten

T Çevrimdışı

takıntım

Yeni Üye
23 Kas 2021
20
46
AVForums'a baktım, dediğiniz gibi Avrupa ve İngiltere'ye gönderilen Q80A'lar VA panel diyorlar. 55 inç'lerde AUO ve CSOT panel; 65 inç'lerde ise SDC ve CSOT panel kullanılmış.

Avrupa'ya gönderilen Q80A tv'lerin bir önceki modeli Q80T ile neredeyse tamamen aynı olduğunu söylüyorlar. Ağırlıklı olarak DSE sorunundan şikayetçilter.
TR de satılan 55 Q80A nın VA panel olup olmadığını yanılmadan nasıl anlayabiliriz tavsiyesi olan varmı.

Geri
Üst Alt