S Çevrimdışı

Serhanokcay

Yeni Üye
14 Eyl 2020
1
26
Arkadaşlar 10000tl civarına günlük kullanım için forumda hangi tv ler tercih ediliyor malum fiyatlar artıyor salona almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

theozan Çevrimdışı

theozan 

Aktif Üye
13 Ocak 2020
142
36
Sony 9077 modeli ile x90j modelinlmi birebir aynıymış ? Güldürmeyin beni bizzat Media Markt 65xh9077 alıp iade etmiş biri olarak söylüyorum. 9077 modelini leş bir parlaklığı vardır heleki HDR parlaklığı berbat otesidir. O kadar para verip berbat bir HDR tepe parlaklığı alıyorsunuz. Anında iade etmiştim. Arastirin DH de bir sürü yorum görürsünüz parlaklık ve hareketli sahneler konusunda kusurlu tv oldugunu. 65x90j 16 bin TL aldım tv işte budur hdr parlaklığı budur dedim sonunda. Bilip bilmeden aynı tv ler yorum yapmayın kullanmadan.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,659
40
Sony 9077 modeli ile x90j modelinlmi birebir aynıymış ? Güldürmeyin beni bizzat Media Markt 65xh9077 alıp iade etmiş biri olarak söylüyorum. 9077 modelini leş bir parlaklığı vardır heleki HDR parlaklığı berbat otesidir. O kadar para verip berbat bir HDR tepe parlaklığı alıyorsunuz. Anında iade etmiştim. Arastirin DH de bir sürü yorum görürsünüz parlaklık ve hareketli sahneler konusunda kusurlu tv oldugunu. 65x90j 16 bin TL aldım tv işte budur hdr parlaklığı budur dedim sonunda. Bilip bilmeden aynı tv ler yorum yapmayın kullanmadan.
Yeni model eskisine göre daha parlak ama sizin abarttığınız kadar fark yok. SDR parlaklıkta 50 nit civarı değişim var. HDR'de fark rtings'e göre 200 nit'e kadar çıkıyor. Fakat oyun modundaki HDR iki tv'de de neredeyse aynı düzeyde.

Diğer yandan, ne 9077 sizin söylediğiniz kadar leş, ne deX90J'nin parlaklığı sizin abarttığınız kadar yüksek; 1.000 nit'e bile çıkamıyor. Hele Samsung'un NeoQled modelleri ile karşılaştırırsak çok vasat.

Yeni modelde daha farklı işlemci kullanıldığı için, Vincent kardeş siyahların biraz daha derin olduğunu ve upscale performansının daha iyi olduğunu söylüyor.. Ancak ne hikmetse rtings eski modelin siyah seviyesini yeni modele göre daha başarılı bulmuş, Vincent tersini söylüyor.

Diğer yandan, parlaklık farkından dolayı X90J'de blooming daha fazla. Unutmayın; ne kadar yüksek parlaklık o kadar fazla blooming.

Flatpanelshd sitesi, X90J'nin maks parlaklığını 550-800 nit arası ölçerken; yıldız, ampül, meşale gibi küçük objelerin parlaklığını 600 nit civarı ölçmüş. Aynı şekilde 9077'nin maks parlaklığını da 700-800 nit arası ölçerken, küçük objelerde 600 nit olarak ölçülmüş. Tabi bu oynatılan içerik ve tv'nin ayarlarına göre değişiyor. Lakin sizin söylediğiniz gibi siyah ile beyaz kadar fark yok.

Sonuç olarak toparlayacak olursam, iki model arasında abartılacak kadar fark yok. Ne 9077 leş bir tv, ne de X90J kör edecek kadar parlak bir tv. Abartmanın anlamı yok.

Öyle bir anlatmışsınız ki sanki bahsettiğiniz televizyon X90J değil de QN900A...

theozan Çevrimdışı

theozan 

Aktif Üye
13 Ocak 2020
142
36
Samurai Unforgotten, kardeşim sen bizzat TV yi alıp kullandı mi ? Kendi gozlerinle görüp kullandın mi ? Öyle kullanma kılavuzunu okuyup kağıt ustundeki değerleri okumakla olmuyor bu işler. Bizzat kullandım ve iade ettim. 4K remux HDR filmleri tek tek test ettim anladinmi bilmiş kardeş. Su TV yi alıp bizzat kullanmadan görmeden yorum yapiyorsunuz ya hayret oluyorum ya. Adam hayatında üst segment tv görmemiş kullanma kılavuzunu okuyup yorum yapıyor..

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,659
40
Samurai Unforgotten, kardeşim sen bizzat TV yi alıp kullandı mi ? Kendi gozlerinle görüp kullandın mi ? Öyle kullanma kılavuzunu okuyup kağıt ustundeki değerleri okumakla olmuyor bu işler. Bizzat kullandım ve iade ettim. 4K remux HDR filmleri tek tek test ettim anladinmi bilmiş kardeş. Su TV yi alıp bizzat kullanmadan görmeden yorum yapiyorsunuz ya hayret oluyorum ya. Adam hayatında üst segment tv görmemiş kullanma kılavuzunu okuyup yorum yapıyor..
Şu an Sony 55XH9077 sahibiyim. Daha önce kullandığım ve bizzat deneyimlediğim tv'ler;
LG OLED 55CX6LA
Sony 55X900E
Samsung 55KU7000
Samsung UE40H6470 AS

Yeterli olur mu ?
X900E.jpg

LG_Oled.jpg

XH9077'nin fotoğrafını da koyalım da sonra yalan atıyorsun falan dersin;
9077.jpg

Aslına bakarsanız hemen hemen tüm markalarda olduğu gibi Sony tarafında da geriye doğru gidiş söz konusu. 2017 model X900e modeli ile 2021 model X90J modelini kıyaslayalım. Taib ben olaya sizin gibi fanatikçe yaklaşmıyorum;

Son düzenleme:
Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,659
40
theozan theozan, Bu arada ben sizin agresif yaklaşımınıza rağmen dikkat ederseniz bilgiçlik taslamıyorum ve 3 farklı kaynaktan inceleme sonuçları paylaşıyorum; rtings, hdtvtest, flatpanelshd...

Birincisi, Sony 9 serisi tam olarak üst segment tv sayılmaz, orta sınıf diyebiliriz. Üst segment tv'ler ancak OLED falan olur.
Adam hayatında üst segment tv görmemiş kullanma kılavuzunu okuyup yorum yapıyor..

İkincisi, test ettiğiniz filmlerin gerçek kalitesi nasıl acaba ? TV HDR'de 700 nit parlaklığa çıkabiliyor belki ama sizin kaynak dosyanız 700 nit parlaklıkta mı peki sayın TV uzmanı arkadaşım ?
4K remux HDR filmleri tek tek test ettim anladinmi bilmiş kardeş

4 Çevrimdışı

4601Hkn

Yeni Üye
22 Ocak 2021
23
43
İyi akşamlar, Grundig 49 GFU 8960, değerlendirebilecek arkadaşlar. Yorumlarınızı bekliyorum.

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,659
40
Yok mu arttıran :dinle Yani yorumlayan.Yorum sınır yok herkes yorumlayabilir. :fiskos
Forumdan Grundig sahibi bir arkadaş tv'nin smart yazılımından memnun olmadığını söylüyordu. Hatta durun, o konuyu buldum galiba,

Burada da başka bir Grundig incelemesi var,

Grundig markası yanılmıyorsam paneli LG'den alıyor. 50 inç'lik modellerde VA, geri kalan ebatlarda IPS panel kullanıyorlar.

Türkiye'de satılan cihazlarda oynama yapılmadıysa teknik özellikleri şöyle,

Giriş seviyesi, IPS panel, arkadan direkt aydınlatmalı standart bir tv. Dolby Vision ve Dolby Atmos desteği yok. Kağıt üzerinde HDR var ama ne kadar HDR orasını bilmiyorum. Hakkında inceleme bulamadığım için görüntü kalitesi hakkında bilgim yok. Panelin parlaklık değerleri de yazmıyor. Çok kaliteli bir tv olduğunu zannetmiyorum.

Kullanım amacınız ve aradığınız özellikleri belirtirseniz, belki öneride bulunabilecek bir arkadaş çıkar.

K Çevrimdışı

Kerem3435

Yeni Üye
5 Kas 2021
44
44
ben bulamadım hocam
Şu anda var ama fiyatını beğenmedim,2 gündür inip çıkıyor fiyatı,ben bakayım biraz daha,uygun fiyatlı yakalarsam size yazarım özelden.

Demek ki bu işler bizzat kullanmakla değil bilinçli kullanmakla oluyormuş.Unforgotten arkadaşımız gerekli herşeyi yazmış zaten.Adam size kullanma kılavuzundan kesitler vermemiş,okumuş araştırmış zaman ayırmış ve ürünü uzın soluklu kullanan bir arkadaş.Sizden bin kat fazla bilgiye sahip olduğunu düşündüğüm insanların objektif test ve yorumlarının da olduğu değerlendirme yazısı sunmuş.Bu kadar insan işi bilmiyor ama tv ayarının daha nasıl yapıldığını bilmeyen,kullandığı görüntü kaynağının ne olduğundan bihaber, aldığı tv’yi 1-2 günlük tecrübe ile yorumlayıp aşağılayan siz mi biliyorsunuz desem hoş mu olur?Tanımadığınız insanların olduğu bir ortamda konuşma üslubunuza dikkat edin,arkadaşım gene sabırlı ve sakinmiş.Ben şahsen 2 cümle kurar noktayı koyardım ve bir daha da cevap vermezdiniz muhtemelen.Yaşın kaç bilmiyorum ama muhtemelen ya küçüksün yada büyüyememişsin.Ben içimdekileri tutmam çat çat söylerim,kusura bakma ama aşırı itici bir konuşma tarzın ve üslubun var,bence önce buna bir çeki düzen ver ve düzeltmeye bak,kendine ayar ver,sonra gelip burada insanlara ayar vermeye kalk.Kimin neye sahip olduğunu bilemezsin o yüzden konuşurken biraz dikkat !!! Konu dışı uzun yazı için herkesten özür diliyorum.

Son düzenleme:
eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235

55C715 ten daha mı kötü 65xh9077

Ne demek istediğimi anladın sanırım. Birine atar yapmadan önce forumda eski mesajların göründüğünü unutmamanı tavsiye ederim.

Geri
Üst Alt