Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,660
40
Eline sağlık dostum. Şunu diyelim mükemmel TV i yoktur. Her panelin artıları eksileri vardır. LG IPS üretir ve genelde modellerine IPS koyar. IPS panel kişilerin izleme alışkanlığına göre rahatlıkla alınabilir modeller.
Bu iş hepbunu gördüm takım tutmak gibi. Sony de dahil iyi TV i markaları hepsinde sorun vardır. LCD yapısindan kaynaklanır.
Ekran bütünlüğü konusu IPS te ışığı kontrol etmek zordur.ama panel hızı Va kardan çok iyidir.dogru renkte de iyilerdir. Her panelin ekşisi artışı oluyor. Kişi kullanımına göre seçer. Mükemmel TV i yok. LG bin IPS leride alınabilir.
Rica ederim. Aynen katılıyorum, kusursuz bir tv/panel yok. Yanlız kendi gözlemime göre, üst seviye led tv'leri baz alırsak, panel kusuru bence Sony'de daha az çıkıyor.

1 adet 55XH906, 1 adet 55XH9077 ve 1 adet de 55X900E geçti elimizden. Bu 3 Sony cihazda da ne ışık sızması, ne DSE hiçbir panel kusuru yoktu. 1 adet LG led tv'yi aşırı derecede DSE ve dikey gölgelenme nedeniyle iade ettik. Aynı şekilde Samsung cihazda da bariz DSE mevcuttu.

Mesela eski televizyonum (Samsung) siyah renk homojenitesi, kontrast falan çok iyi fakat maç izlerken DSE'yi fark ediyorum. Bu tesadüf olamaz diye düşünüyorum.

Mesela bir de Asus marka monitörüm var. Karanlık sahneler inanılmaz rahatsız ediyor.

Sony cihazlarda böyle kusurlar hiç denk gelmedi. Hep 9 serisinden gittiğimiz için midir bilmiyorum ?

Çok bilgilendirici bir cevap olmuş, vakit ayırıp yazdığınız için teşekkür ederim. Bu dediğiniz gibi ise baya üç kağıda giriyor gerçekten...
Rica ederim. 6 ile başlayan giriş seviyesi modellerde denilmiş. Umarım başka modellerde böyle bir şey yapmıyordur.

F Çevrimdışı

Futuhat

Yeni Üye
30 Eyl 2021
9
42
S a iyi akşamlar dostlar. Bugün teknosa da Grundig 58 GEU 8910 B Ultra HD (4K) TV bu modeli önerdiler, ( fiyat 5.800 )Hangi paneli kullanıyor bilen varmı acaba?Aynı modelin 50 inç 5.000 TL ye satılıyor. Bu fiyat edermi? pişmanlık olurmu ne dersiniz ?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,865
S a iyi akşamlar dostlar. Bugün teknosa da Grundig 58 GEU 8910 B Ultra HD (4K) TV bu modeli önerdiler, ( fiyat 5.800 )Hangi paneli kullanıyor bilen varmı acaba?Aynı modelin 50 inç 5.000 TL ye satılıyor. Bu fiyat edermi? pişmanlık olurmu ne dersiniz ?
TV markaların 50,58,70 inç leri Va panel olur diğer ebatlar IPS, Va üretimi iki panelde de olur.

Satıcıların ovmesine kampanya var demesine bakmayın.
İnternetten fiyatına kullanan insanların yorumlarına bakın yeterli olur.

H Çevrimdışı

HDemircan

Yeni Üye
21 Kas 2021
1
36
Herkese iyi forumlar.

TV almak istiyorum ve butcem Max 5000 TL. Sunny grubu almak istemiyorum.
Butce icerisinde tavsiye edebileceginiz veya kullandiginiz TV ler hakkinda bilgilendirirseniz cok mutlu olurum.

Benim uzerinde durdugum birkac tane var.

TCL 55P8M
Regal 55R754UA9
Grundig 55 GEU 7830 B

Simdiden tesekkur ederim

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,865
Va panelli modellerde herzaman hareketli sahnelerde bulanıklık sorunu yaşanır. Hareketli duyarlı kişiler bir IPS panel alması herzaman daha iyi bir seçenek olur.
Sony ve Philips mevcut markalarda hareketi daha az sorunla işler. Diğerlerine göre.
Herzaman markaların değişik isimle belirttiği micro dimming, renk geliştirici motion vs.vs. bunları kapatılması yada seviyorsanız bunları en dusege getirmeniz herzaman daha iyi olur.

Samurai Çevrimiçi

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,660
40
58PUS8505 almayı ciddi ciddi düşünmüştüm. 65 inç olanı IPS panel olması lazım. Görüntüsü çok iyi duruyor fakat arkadaş bazı konularda çok memnun kalmamış;

A Çevrimdışı

Adrasa

Yeni Üye
30 Haz 2021
10
31
İyi akşamlar. Ailem için tv bakıyoruz, kullandıkları salon çok büyük değil. Ama 55 60 65 inch arasında düşünülüyor. Bütçeleri 10000 ₺

Lg alışkanlıkları var, yine aynı marka düşünüyorlar. Nano serisinden 796 fena değil gibi ama çalıştığım için bakamadım henüz. 60 65e çıkabilmek içinde bütçeyi artırmak gerekiyor sanırım.

Biliyorum direk tavsiye verme taraftarı değilsiniz ama kendileri alırsa mağazada görüp çalışanların dediklerini aliveriyorlar öyle yaptırmak istemiyorum açıkçası. Şuna bakılabilir dedikleriniz olursa bekliyorum. Teşekkürler simdiden.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,865
İyi akşamlar. Ailem için tv bakıyoruz, kullandıkları salon çok büyük değil. Ama 55 60 65 inch arasında düşünülüyor. Bütçeleri 10000 ₺

Lg alışkanlıkları var, yine aynı marka düşünüyorlar. Nano serisinden 796 fena değil gibi ama çalıştığım için bakamadım henüz. 60 65e çıkabilmek içinde bütçeyi artırmak gerekiyor sanırım.

Biliyorum direk tavsiye verme taraftarı değilsiniz ama kendileri alırsa mağazada görüp çalışanların dediklerini aliveriyorlar öyle yaptırmak istemiyorum açıkçası. Şuna bakılabilir dedikleriniz olursa bekliyorum. Teşekkürler simdiden.
Söylediğiniz model 2020 ondan kaldı mı bilmiyorum. Kalsa bile 2020 yada 2021 modelleri aynı olur.
Şunu bilin yeter. LG bin LCD leri 120 hz lik Nano panelleri dışında onlarda pahalı. Diğer alt modelleri modeli 7300-7500-8000-796-753 ne olursa olsun hemen hemen aynı görüntü kalitesini verir. Kiminin kasası kiminin girişleri değişiktir.model yüksek diye fazla para vermeyin.istediginiz boyutu karar verin. Bu saydığım modeller içinden ucuzunu alın.2020-2021 fark etmez.

A Çevrimdışı

Adrasa

Yeni Üye
30 Haz 2021
10
31
Söylediğiniz model 2020 ondan kaldı mı bilmiyorum. Kalsa bile 2020 yada 2021 modelleri aynı olur.
Şunu bilin yeter. LG bin LCD leri 120 hz lik Nano panelleri dışında onlarda pahalı. Diğer alt modelleri modeli 7300-7500-8000-796-753 ne olursa olsun hemen hemen aynı görüntü kalitesini verir. Kiminin kasası kiminin girişleri değişiktir.model yüksek diye fazla para vermeyin.istediginiz boyutu karar verin. Bu saydığım modeller içinden ucuzunu alın.2020-2021 fark etmez.
Anladım, teşekkür ederim. Belirttiğiniz modeller arasından ilerleyeyim.

Geri
Üst Alt