Samurai
Moderatör
- 3 Ağu 2021
- 2,660
- 40
Rica ederim. Aynen katılıyorum, kusursuz bir tv/panel yok. Yanlız kendi gözlemime göre, üst seviye led tv'leri baz alırsak, panel kusuru bence Sony'de daha az çıkıyor.Eline sağlık dostum. Şunu diyelim mükemmel TV i yoktur. Her panelin artıları eksileri vardır. LG IPS üretir ve genelde modellerine IPS koyar. IPS panel kişilerin izleme alışkanlığına göre rahatlıkla alınabilir modeller.
Bu iş hepbunu gördüm takım tutmak gibi. Sony de dahil iyi TV i markaları hepsinde sorun vardır. LCD yapısindan kaynaklanır.
Ekran bütünlüğü konusu IPS te ışığı kontrol etmek zordur.ama panel hızı Va kardan çok iyidir.dogru renkte de iyilerdir. Her panelin ekşisi artışı oluyor. Kişi kullanımına göre seçer. Mükemmel TV i yok. LG bin IPS leride alınabilir.
1 adet 55XH906, 1 adet 55XH9077 ve 1 adet de 55X900E geçti elimizden. Bu 3 Sony cihazda da ne ışık sızması, ne DSE hiçbir panel kusuru yoktu. 1 adet LG led tv'yi aşırı derecede DSE ve dikey gölgelenme nedeniyle iade ettik. Aynı şekilde Samsung cihazda da bariz DSE mevcuttu.
Mesela eski televizyonum (Samsung) siyah renk homojenitesi, kontrast falan çok iyi fakat maç izlerken DSE'yi fark ediyorum. Bu tesadüf olamaz diye düşünüyorum.
Mesela bir de Asus marka monitörüm var. Karanlık sahneler inanılmaz rahatsız ediyor.
Sony cihazlarda böyle kusurlar hiç denk gelmedi. Hep 9 serisinden gittiğimiz için midir bilmiyorum ?
Rica ederim. 6 ile başlayan giriş seviyesi modellerde denilmiş. Umarım başka modellerde böyle bir şey yapmıyordur.Çok bilgilendirici bir cevap olmuş, vakit ayırıp yazdığınız için teşekkür ederim. Bu dediğiniz gibi ise baya üç kağıda giriyor gerçekten...