Merhaba,
Ado PS4 Pro ve Lig TV için televizyon araştırması yapıyorum. Almayı planladığım TV Samsung 55NU8000. NU8000 8Bit+FRC, MU9000 10bit kullanıyormuş 8bit+FRC HDR oyunlarda 4K futbol maşlarında ne gibi sorunlar çıkartabilir bilgi verebilirseniz sevinirim.
Aradığım özellikler için aslında XF9005 almak isterdim ama çok pahalı, NU8000'i de bütçeyi zorlayıp alabilirim.
Çok derin detayına inememekle birlikte NU8000 incelediğim ve cidden beğendiğim bir model. Ben TV konusunda SAMSUNG markasını severim, LG yi de severim, Biz tüketicilere uygun fiyatlı yüksek teknoloji ürünleri kim veriyorsa severim abi siz de seversiniz.
Sorun şu ki bu markalar maalesef marka değerini fazla yansıtıyorlar rakamlara. Bu doğrultuda ben 8Bit gerçek değere sahip bir paneli bulmuşsam sorun etmem.
Şöyle belirteyim, 8bit üzerini FRC ile telafi edip sahte 10 BİT yakalamasını sorun ediyorsam eğer bu tv nin, O zaman PQI değerinin 2500hz olmasını neden dert etmiyorum?
Veya şöyle değiştireyim, Eğer gerçek donanımsal yenileme hızı 100hz olan bir tv de yine de sahte yani fakerefreshrate oranı olmasını neden kabul ediyorum? Bunu kabul ediyorsam 8bit+FRC yi neden kabul etmiyorum?
Haydi başka bir soru gelsin o halde, gerçek donanımsal 100hz yetiyormu sizce? Evet yetmiyor, yetmediği için yazılımsal varyasyonlar ile gözümün algı zayıflığından faydalanan ve bu zaafımızı kullanan bilim adamlarının bu yazılımlar ile bizleri yanıltmasına izin veriyorsak 10bit yerine 8+FRC yi neden kabullenmeyeyim?
Diye kafada deli sorular üretiyorum ister istemez.
Bunun olması gerekeni 10bit ise ve 100hz ise, o zaman tüm tv lerini 10bit ve 100hz ile üret kardeşim o zaman???
İşte o öyle değil kardeşim, İş bir noktadan sonra tamamen ticari oyuna giriyor.
Aynen bir zamanlar dinamik kontrast oranında insanlarla dalga geçer gibi 1.00.000:1 yaptıkları gibi, tam rakamını hatırlamıyorum ama insan gözü bunu zaten oransal açıdan algılayamıyor ki sen onu 10.000.000 yapsan ne olur?
Şimdi bit değerleri ile sen 16,7 milyon yerine 1 milyar renk yap, bunu insanlara özellik olarak kakala ve paralşarını al, bu ürünü binler onbinlerce sattıktan sonra da ''Sayın tüketiciler isviçreli bilim adamlarımız buldu, insan gözü zaten 1 milyar rengi ayırt edemez, biz size bunu ayırt edebilici hale getiren HLG özellikli tv ler ürettik haydi şimdi bunları alın''
Sizce bunun adı nedir? (Ben yazmayayım şimdi)