55C728 modelini vatandan çarşamba aldım, perşembe teslim edildi, bugün kurulum yapıldı. Adem hocamın o kadar videosunu seyrediyoruz. Ben de elimden geldiği kadar bu tv hakkında görüşlerimi bildireyim dedim.
Ekran fotoğraflarını ekledim. İzlenimlerimi sizinle paylaşayım.
Ölü pixel yok, gelen servis(Sivas Samsung Servisi) Bu panellerde genelde ölü pixel çıkmadığını söyledi.
Köşelerde hafif kararma var. Bulutlanma durumu aşırı değil. İnsan gözü Fotoğraftaki kadar da görmüyor. Neredeyse dalgasız gibi. Bu beni memnun etti. 4k videolarda görüntü kalitesi tatminkar.
İşletim sistemi ve smart özellikleri oldukça akıcı ve hızlı.
Gelelim eleştirilere...
Siyah kalitesi vasat, siyahtan çok füme diyebilirim,
Ekran parlaklığı (330 nits) kullanımda engel değil, karanlık kalmıyor ama canlı da durmuyor. Qled bir tv de renklerin daha canlı olmasını beklerdim. 8 yıllık Eski tvim(46PFL8008K (450 nits)) de renkler çok daha canlıydı.
Upscaling başarılı bulmadım ki en çok benim memnun etmeyen yönü de bu. 4k görüntüler haliyle keskin ve güzel ancak günlük kullanımda ne 4K ne de hdr görüntü seyrediyoruz. Daha düşük 1080p lik görüntüler dahi bulanık, hele insan yüzleri yağlı boya tablosuna çeviriyor. Daha düşük çözünürlüklü videolardan bahsetmiyorum bile.
Sesi oldukça gür ve dolby atmos u hissettiriyor ancak basları başarısız buldum. Gür ama vasat kalite bir ses sistemine sahip diyebilirim.
Plastik ve malzeme kalitesi de yine vasat seviyede.
Bu eleştirileri yaparken eski TV im ile kıyasladığım için eksikliklerini belirttim. 46PFL8008K eski tv im malzeme kalitesi olarak çok daha kaliteli(direk dokunduğunuzda farkediyorsunuz), normal tv yayınlarında da çok daha iyi bir görüntü kalitesine, daha doygun bas seslere sahipti. Bu sebeple açıkçası beklentimi karşılamadı. Geçen yıl kardeşime samsung TU8500 almıştım. Ne Qled ne de 100/120 Hz. Ama onun görüntü kalitesi(renkler, siyah kalitesi, keskinlik) bu tv den çok daha iyi. Bu bende biraz hayal kırıklığı yarattı.